Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy spodziewac sie okresu po porodzie i lyzeczkowaniu

Polecane posty

Gość gość

kiedy okres po porodzie i lyzczeczkowaniu ? Czy dopoero po 6 tyg pologu czy 4 tyg po zabiegu? Bo zgupialam w szpitalu powiedzieli ze okres dostane po ok 4 tyg od zabiegu a jak bylam tudzien pozniej na kontroli u ginekologa zrobil usg powiedzial ze okres za ok 5/6 tyg powonien przyjsc a do tego czasu moge plamic lekko. I teraz nie wiem juz sama. Porod byl przedwczesny w 5 miesiacu ciazy.

Gość gość
to może potrwać i do pół roku zanim się unormuje

Gość gość
A jak dziecko? Wspolczuje Ci..

Gość gość
Dziecko zylo kilka minut ale bylo za wczesnie na podanie sterydow na pluca. Umieralo w moich ramionach. Nikomu czegos takiego nie zycze. Teraz musze czekac na okres, boje sie go bo po piereszej stracie po lyzeczkowaniu pierwszy okres byl taki mocny i bolesny ze myslalam ze sie wykoncze.

Gość gość
Ja tez mialam lyzeczkowania ale okres byl normalny... A czemu tracisz ciążę? Są jakieś powody?

Gość gość
Pierwsza ciaza skonczyla sie w 6 tyg po badaniu lekarskim i pobraniu wymazu dostalam krwawienia na fotelu lekarz mowil.ze wszystko ok pojechalam od razu na ip i tam bylo juz po wszystkim zrobili zabieg. zrobilismy badania hormonalne posiew z pochwy badanie nasienia toxoplazmoze cytomegalie rozyczke i przeciwciala antykardiolipinowe i wszystko ok bylo. A teraz w ciazy bralam od 16 dc duphaston po 1 tab jak zrobilam test to lekarz kazal brac po 2 tab. W wyniku stresu dostalam plamienia ok 8 tyg tydzien w szpitalu spedzilam leki rozkurczowe i dawka duphastonu 4 tab na dobe i ciaze utrzymywalam bylo wszystko ok az nagle cos mnie zaczelo kluc w pochwie pojechalismy na ip okazalo sie rozwarcie na jeden palec i szyjka skrocona ale nie chcieli mi zrobic podszycia ani pessara zalozyc bo oni tego nie praktykuja niby odstawili mi duphaston i dali tylko 3 tabletki nospy na dobe choc mowilam ze nospa na.mnie nie dziala bo czuje pobolewanie brzucha. Po kilku dniach szyjka skrocila sie do 5mm i rozwarcie bylo na 5 cm i musialam urodzic. Teraz czekamy na badania genetyczne przed swietami mamy je zrobic. Imunnologiczne bedziemy robic po nowym roku

Gość gość
Jak to jest z tym okresem w koncu?