Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość londynnnnn

Czy wynajmując studio flat kawalerkę w Londynie

Polecane posty

Gość londynnnnn

muszę płacić dodatkowo za council tax? co to jest dokladnie ? jest wiele ogłoszeń i np. wynajecie studio flat kosztowałoby mnie 800Ł miesięcznie.. jak myslicie czy jeżeli ogrzewanie i prąd wliczone są w cenę to bedzie juz koniec finansow czy bede musiala placic cos jeszcze?

Gość londynnnnn
pomoze ktos? ciekawi mnie to czy ktos tu z Was wynajmuje moze studio flat i mialby cos do powiedzenia na ten temat .. ratunku ważne:(

Gość gość
Nie wiem, ale to temat na Poza Polską, a nie Dyskusję Ogólną.

Gość gość
tax to podatek za mieszkanie i opłata jego jest konieczna. Wszystko zależy od tego jak się dogadasz z landlordem. Ogólnie musisz zapytać dokładnie jakie opłaty wliczone są w wynajem a co musisz sam zapłacić. Przeglądając ogłoszenia i dzwoniąc musisz o tym pamiętać bo z tym jest róznie. Od ręki wezmą od ciebie też kaucję czyli depozyt.. Wysokość jej wynosi przeważnie tyle co opłata miesięczna wynajmu. Musisz się więc nastawić na podwójny wydatek na starcie. Oczywiście depozyt landlord oddaje w momencie wyprowadzki .Każda wyprowadzka wiąże się tez z okresem wypowiedzenia mieszkania ale to kwesti indywidualna tego kto wynajmuje ci mieszkanie. Najważniejsze teraz to pytać o wszystko na początku.

Gość gość
Doradzala bym też wynajem od prywatnych wlascicieli bo z agencjami jest różnie. Wydaje mi się ,że łatwiej jest spełnic warunki . Agencje mają swoje dodatkowe wymagania np. malowanie mieszkania przed wyprowadzką. Czasem okres wypowiedzenia mają długi. Ja mieszkalam w uk 3 lata i jakoś prywaciarze mnie nie oszukali.