Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

in vitro myslnik dofinansowanie myslnik pomozcie wykrzyknik

Polecane posty

Gość gość

Zglosilam sie na pierwsza rozmowe kwalifikacyjna do Invimed w Warszawie. Zgodnie z obowiazujaca tam procedura mialismy pierwsze spotkanie z polozna. Mialam tam dostarczyc wyszstkie badanie. Pani polozna czesc badan uznala, a czesc nie, bo byly za stare (np. AMH powinno byc z ostatnich 3 miesiecy, a ja mialam z maja). Dodatkow zlecila mnostwo innych badan. Sprawdzam w necie co to sa za badania, miedzy innymi na Toxoplazmoze, Cytomageli i krzepliwosc krwi i szerg innych, w tym niektore bardzo drogie jak np. Kariotyp. I nie wiem, czy Wy tez tak mialyscie? Nie chce robic szeregu roznych badan, gdyz po wizycie juz u lekarze moze sie okazac ze nie zostalam zakwalifikowana. Jak bylo u Was? Robiliscie te badania? Zastanawiam sie czy nie zrobic paru i isc z tym do lekarza, ewent. jak zostane zakwalifikowana do zrobie reszte.

Gość gość
nikt sie nie staral o dofiansowanie??

Gość gość
kariotyp robi się na nfz, ż tym że dosyć długo się na to czeka, idź z mężęm do lekarza ogólnego i poproś o skierowania do poradni genetycznej dla Ciebie i meza, za chwile zaczyna się nowy rok, więc będą nowe pieniądze i nic dziwnego, że lekarz chce wyniki kariotypu, bo jezeli są nieprawidłowe, to dofinansowania sie nie zakwalifikujecie, a toxoplazmoza czy cytomegalia to standardowe badania, które powinna zrobic każda kobieta przed zajściem w ciązę, ponieważ choroby te grożą poronieniem

Gość gość
dzieki za odpowiedz, problem polega na tym ze ja praktycznie wszystkie badanie sobie juz robilam (oprocz tego kariotypu) i mialam dobre wynkiki, mam cytologie, toksoplazmoze, usg piersi i tysiace innycj badan, ale badania nie sa nowe, bo np. usg piersi robilam 11 miesiecy temu, a ta polozna chce aby badanie mialo max 10 miesiecy! Ja mam konkretny problem, nie mam jednego jajowodu a 2 jest niedrozny..

Gość gość
zrób jak najszybciej ten kariotyp, a o usg piersi do ivf nie słyszałam, może popytaj w innej klinice