Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ga ga ga ga Anna

PREZERWATYWY strach przed ciaza DO KOBIET

Polecane posty

Gość gość
stosujemy prezerwatywę od wielu lat, i żadna nam nie pękła, co z wami nie tegeś, z koniem współżyjecie????/

Gość gość
Oprocz prezerwatyw i tabletek sa jeszcze inne metody antykoncepcyjne. Jest wlasnie 21 wiek i używanie kalendarzyka czy tez stosunku przerywanego uważam za lekkomyslnosc. Wpędzanie partnera w stres związany z kontrolowaniem siebie w każdym momencie stosuku, może spowodować u niego nieodwracalne problemy:-) Jeżeli znajdziesz ginekologa z prawdziwego zdarzenia, to może doradzi ci inny sposób antykoncepcji- np. wkładki domaciczne. Nie sa one dla wszystkich kobiet, tak samo jak tabletki.

Gość ga ga ga ga Anna
pytalam ginekologa zaproponowal mi zeby nie uzywac nic hormonalnego jakies urzadzenie do mierzenia temp codziennie z rana za 2 tys zl (nie pamietam juz nazwy) lub niehormonalne wkladki ale powiedzial ze jestem tam za wrazliwa (mam czeste infekcje :/) i jesli juz na sile bym sie zdecydowala to lepiej juz po porodzie i dziecku

Gość Wabiikaa
wlasnie albo hormony albo gumka albo inwazyjnie wkladanie sobie czegos :/ mogliby cos lepszego wymyslec!!

Gość Ania gosc z lodzkiego
ja biorę tabletki od lipca. Ostatnie krwawienie z odstawienia mialam 2 tyg temu. Od 3 i pol tyg nie uprawiam seksu. Teraz ciągle mi się siku chce. Ciąża wykluczona prawda? ja to panikara jestem I zimno mi w stopy... Mogę normalnie odstawić tabletki bez konsultacji z lekarzem?

Gość Wabiikaa
tak tylko skoncz opakowanie do kolejnej przerwy i po przerwie juz nie bierz!!

Aha. W takim razie tak zrobię. Seks to nie dla mnie. Ja nawet biorąc anty panicznie boje się ciąży... Ale to niemożliwe żebym była skoro ostatnio mialam normalne krwawienie w terminie a potem juz nie wspolzylam? Ja nawet nie chce seksu uprawiać bo się boje ciąży mimo anty.. Jestem jakas chora a mój facet tego nie wytrzymuje :/

Gość Wabiikaa
nie dojrzalas do seksu niestety, ie wiem ile masz lat ale uprawiajac seks zawsze tzreba sie liczyc z konsekwencjami

Gość bioloszzka
z biologicznego punktu mowiac : niestety ale kobieta zawsze musi sie martwic o zabezpieczenie, to ona ponosi wieksze konsekwencje w razie wpadki...

Licze ale strasznie nie chce dziecka.. Może i nie dojrzałam.. Mam 24 lata. Ciężko mi z tym dlatego zrezygnowałam z seksu, od 3.5 tyg go nie uprawiam, facet mi nie wierzy ze to strach przed ciąża, myśli ze kogoś mam. To jakas fobia ! Obym dostała to krwawienie. Wiem co sobie myślicie o mnie ale ja nie umiem nad tym zapanować...

Gość gość
Organizm każdej kobiety jest inny. Jedna znosi bez problemu tabletki anty, a innej one nie sluzą. Ja nie mogłam ich uzywac, bo strasznie chudłam, zle się czułam, nie miałam ochoty na seks:-) Wkladki domaciczne sa rzeczywiście dla kobiet , które już rodzily. Radze znaleźć naprawdę dobrego ginekologa ze specjalnoscia endokrynologii, wtedy po badaniach może dobrac albo dobre tabletki albo inna metode.

Też się w Twoim wieku tak bałam, więc trochę rozumiem. Myślałaś nad spiralą?

A nie jestem za mloda na spirale? Moorland i na Boga powiedz mi czemu ja tak sikam??? Bo mi zimno? Od wczoraj tak mam..

Gość bioloszzka
od wczoraj? wyluzuj moze podziebilas pecherz!! spokojnie! ja tak kiedys przez miesiac mialam jeszcze sikalam pod siebie troche , okazalo sie infekcja pecherza

To czy można mieć spirale zależy raczej od budowy anatomicznej niż wieku. Musiałabyś iść do dobrego ginekologa i o tym pogadać. Prędzej masz pęcherz przeziębiony, bo tak szybko nie chciałoby Ci się co chwilę sikać, nie byłoby jeszcze tego ucisku na pęcherz :P

Jestem nienormalna prawda? :( ja się nie nadaje do seksu bo się wykoncze :( Pęcherz? Ale mnie nie boli jak sikam.. I ciągle wydaje mi się ze mi brzuch rośnie itd... Przecież biorę anty, seksu unikam to jest chore. Powinnam być sama i nie uprawiać seksu

Wkręcasz sobie. Nie zawsze boli od razu przy zapaleniu pęcherza. Nie chcesz seksu uprawiać to nie uprawiaj, ale licz się z tym, że mało jest aseksualnych ludzi.

oBy.. A poza tym gdybym była w ciąży to nie dostalabym tego krwawienia z odstawienia prawda? Bo potem juz nie bylo seksu.. Mam siebie dość :(

dziękuję, uspokoilam się po rozmowie z Toba.

jak bardzo się boisz to po prostu zrób test :) Czasami mamy "objawy" bo je sobie zwyczajnie wmawiamy...tak jak faceci kiedy mają katar, a objawy jakby umierali na gruźlicę :P

Nie bede robić. Poczekam, jeszcze 14 dni do krwawienia :) przywrocilas mi usmiech:)

Naprawdę, nie przejmuj się tak. Idź do dobrego ginekologa, porozmawiaj z nim o alternatywnych metodach antykoncepcji, możesz nawet połączyć prezerwatywy plus coś jeżeli będziesz się tak pewniej czuła :)

Gość ga ga ga ga Anna
jak ja np zamierzam uzywac prezerwatyw plemnikobojczych albo zwyklych plus globulki

Kochana jesteś :) bo co to za przyjemność z seksu jak potem miesiąc się stresuje mimo różnej antykoncepcji.. To chyba w psychice mi siedzi..

dobry pomysł z tymi globulkami (o ile nie jesteś uczulona :P). Rozumiem jak się musisz czuć bo też się tak bałam, może nie do takiego stopnia gdzie o niczym innym nie myślałam, ale bardzo nie chciałam zajść w ciążę i jakiś ten stres zawsze był.

Gość ga ga ga ga Anna
nie jestes sama ja jestem troche starsza i mam podobnie jak ty tylko ze ja przy tabsach (zle dobrane) wpadlam i mam podstawy zeby sie bac :x

Cieszę się ze rozumiesz bo wszyscy się śmieją ze biorę pigułki a się boje. A ja zawsze brałam w terminie, nie mialam biegunki wymiotów. Raz siw spoznilam godzinę, tydzień temu ale to seksu nie bylo długo. Bo usuwalam chirurgicznie i mialam zabieg w tej godzinie

Masz dziecko? Ja od lipca mialam normalnie krwawienia... A ty po prostu nie dostałaś krwawienia i stad się zorientowalas ze jesteś w ciąży? Tabletki nie zaszkodziły dziecku?

Gość ga ga ga ga Anna
domyslam sie ze mnie pytasz ;-) ja bralam tabsy normalnie i regularnie ale mialam dziwne bole brzucha jakies 10 tabletek przed koncem, okazalo sie ze co 2 - 3 mies mam normalna owulacje :-/ tabletki ktore dosttalam zawieraja najnizsza ilosc hormonow, wodocznie za niska :( u mnie to bylo pierw dziwne pobolewanie brzucha (caly czas bralam tabsy!!!) czulam sie lekko slaba, spiaca (spalam po 12 -14godz dziennie ! ! !), mialam dziwne wzdecia nie wazne co zjadlam, a potem dostalam okres z odstawienia ktory przyszdl 3 dni pozniej niz zwykle , trwal 1.5 dni i byly to brazowawe uplawy, nic nie lecialo w sumie ze mnie... zaniepokojona odwiedzilam lekarza... tydzien temu okazalo sie ze poronilam, nie wiem czy przez tabsy czy przez moja niedoczynnosc :x w sumie to odetchnelam z ulga