Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziwne zmiany na skórze u niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Witam,kilka dni temu zauważyłam, że synek (siedem miesiecy) ma szorstką skórę miejscami na ramionach i udach. Później była szorstka tylko na ramionach ale na boczkach brzuszka pojawiła się czerwona wysypka. Po kąpieli wszystko stało się bardziej widoczne i były zauważalne małe krosteczki również na plecach. Miał też kilka pęcherzyków -trzy może cztery- podobnych do oparzenia/ale na pewno nigdzie się nie oparzył. Pęcherzyki nie były wypełnione żadnym płynem. Posmarowałam go i zaczęło schodzić. Jednak dzisiaj zauważyłam, że w poprzek brzuszka znowu coś ma ale to nie krostki tylko -ciężko to opisać- czerwone paseczki, podobne do delikatniutkich rozstepów. Skóra szorstka pozostała na rączkach. Na buźce nic nie ma, nie ma gorączki nie zachowuje się jakby go to swędziało. Nie dawałam mu ostatnio nic do jedzenia nowego. No może chrupki kukurydziane ale kiedyś zjadł kilka i nic mu nie było. Miał ktoś podobną sytuację? Od razu zaznaczam, żeby później nie było....- wybieram się z nim do lekarza.

Gość gość
Myj go częściej i dokładniej.

Gość gość
AZS?????

Gość gość
Polecam kupic aqueous cream bp firmy almus na angielskim ebayu jest z******ty,na bazie cieklej parafiny z emolientamu(czy jak to sie nazywa), i jeśli to będzie azs to tym bardziej ten krem pomoze

Gość gość
A jakie pije mleko i od jak dawna? my np od urodzenia stosowalismy jedno mleko a skaza pojawila sie po 3 miesiacach