Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie macie nic przeciwko lalkom monster high

Polecane posty

Gość gość

dziwię się fenomenowi tej zabawki. przecież te lalki nawiązują do trupów a gry i zabawki z tej serii zapakowane są w pudełka a'la trumna. Nie przeszkadza wam to? dla mnie to trochę chore jest :/

Gość evelyyyn
mam 23 lata i mnie to szokuje. nie wiem, nie uwazam sie za osobe staroswiecka radykalana prawicowa, nic w ten desen, a jednak dla mnie jest to przegiecie paly i cos nie tak. chociaz dla naszych matek bulwersujace byly wyseksione lalki barbie, dlatego sama nie wiem czy nie przesadza... no i szczerze mowiac nie wglebialam sie w ten temat, od niedawana wiem ze cos takiego jest, ale nie znam tej bajki...

Gość gość
paskudne te lalki, nie dość że brzydkie jak noc to drogie jak h.. moje dziecko chce taką ale nie kupię jakiegoś wampira 6 latce

Gość gość
mi nie przeszkadza. Moim dzieciom też nie przeszkadza. Mężowi też nie przeszkadza.

Gość evelyyyn
ale widac genialnie jak dobra reklama i wmawianie ze cos jest extra nakreca sprzedaz. ciezki szok :D

Gość gość
to ja autorka, ja tez nie jestem zadnym redykałem, konserwatystką czy katoliczką, ale te zabawki budzą we mnie nie smak, az się zaczęłam zastanawiac czy to ze mną jest cos nie tak bo jak jestem na dziale z zabawkami to tam jest pełno zachwyconych dziewczynek z matkami i chetnie im to kupują. a jak ja widze zabawke zapakowana w trumne to mnie to odrzuca.... a lalka trupiego koloru.

Gość gość
mam większość z każdej wydawanej na podstawie bajki serii, uważam że są świetne.

Gość gość
RADYKAŁEM oczywiscie :) wkradła mi sie literowka.

Gość gość
lagoona blue to mi się na przykład kojarzy z topielcem, dzieci są głupiutkie, im sie wszystko podoba, ale rodzicom to sie dziwie

Gość evelyyyn
ok, niech sobie beda te wampiry, duchy, czarownice, powiedzmy ze o to w tym chodzi, ale te lalki sa mega tandetne, pomijajac fakt ze zdzirowate. nie chcialabym otaczac mojego dziecka tandeta i plastikiem w nienajlepszym guscie. niech dziewczynka sama uszyje ciuchy ze szmatek, uczesze wlosy, wytnie torebke z tektury czy cos tam, a nie wszystko na tacy - lachon monnster high i zero pola dla wyobrazni...takie mam przemyslenia a propos tego

Gość gość
a co się dziwisz autorko?? rodzice obecnie mają siano zamiast mózgu, to takie ogłupiałe pokolenie, że szkoda gadać. Pracuję w przedszkolu, jedno dziecko chore, że zaczyna się słaniac, gorączka bardzo wysoka, dzwonimy do matki, zdajemy relacje i prosimy żeby odebrała dziecko, a ona mówi spokojnie przez tel że najpierw sobie obiad dokończy. Inny przypadek, również chore dziecko, matka każe gorączkę zbijać a on sobie dziecko dobierze o 16.00 bo jest własnie w meblarskim :/ : / :/

Gość gość
Ja też sie dziwię... wg. mnie ohydne są te lalki ;/. Ja ja byłam mała to podobały mi się słodkie laleczki barbie, przynajmniej rysy "twarzy" miały ładne, zgrabne itp. a te to jakaś masakra. Dziwię się tylko, ze dzieciaki się ich nie boją, te lalki wyglądają jak żywcem z horroru (przynajmniej dla dzieci,strasznego horroru!)

Gość gość
a ja właśnie zakupiłam już taką córce na gwiazdkę,dałam140zł. :)

Gość gość
powiedzcie mi czy to jest normalne?? www.cukierniaiwona.pl/220-monster-high-trumna.html

Gość gość
albo to? www.tablica.pl/oferta/monster-high-trumna-ID3cLOj.html

Gość gość
eh matki polki :D

Gość gość
ale tort no nie ma co :( nic dziwnego ze teraz dzieci sa j******e jak takie torty dostają

Gość gość
odezwała sie "wyluzowana". zadne matki polki. po prostu tak sie zastanawiam co w tym jest takiego fascynujacego? w trupach, trumnach i pomrocznosci?

Gość gość
mnie trumny nie szokuja tylko to ze te lalki sa strasznie brzydkie,

Gość gość
skretyniali to są rodzice którzy takie torty kupują (pewnie ma sporo klientow na nie skoro ma w ofercie) i takie lalki.

Gość gość
nie szokuje cie ze dzieci sie bawia trumnami i lalkami ala trup, i podoba sie im to?? mnie to z deka szokuje wlasnie

Gość gość
Ja nawet matką nie jestem, tylko nastolatką, ale uważam, że one sa zwyczajnie brzydkie... no i też nie uważam za stsowne i normalne dawać dziecku zabawkowej trumny ;/ widocznie jestem zafocana.

Gość gość
a w Hello Kitty pewnie też widzicie symbole masonskie co ?

Gość gość
do kretynki u gory: w hello kitty nie ma nic zlego. ale bawienie sie TRUMNĄ troche mnie przeraza.

Gość gość
jestescie zacowane bo teraz taka moda moja coreczka za tymi laleczkami przepada ucza tolerancji ze innosc tez jest dobra no ale lepiej dziecko do ksiezulka puscic nieh tolerącji uczy

Gość gość
i po co hejtujesz ? Jak to nie ma? Polscy prawicowcy (czyt.fanatycy) już się w tej kwestii określili. Znaleźli tam symbole masonskie. Więc pamiętaj. Hello Kitty to samo zło :D

Gość gość
23:26 sorry ale podstawówka to chyba max co skonczylas

Gość gość
co ma zmarła, trupia lalka włożona do trumny ma wspólnego z innością? i dlaczego dziecko miałoby to postrzegać w ten sposób? rozumiem, jakby były lalki o innym kolorze skóry, ale to? ;/

Gość evelyyyn
do "matki polki" - spoko, jak ktoregos dnia wpadniesz pod samochod czy cos, to corka zapakuje cie do rozowej pikowanej trumny i zrobi z ciebie monster high:D czujesz juz niesmak i ze cos nie trybi? bo mnie walsnie to zastanawia, ze juz producenci i spece od marketingu nie wiedza co maja nowego wymyslic i wlatuja na takie tematy, ktore nie powinny byc chyba obiektem zainteresowan i zabaw dla 6latkow? nie mowiac juz o tej oglupiajacej tandecie, ktora mnie osobisćie najbardziej boli w tych zabawkach