Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bittersweeeet

Grzybica pochwy

Polecane posty

Gość bittersweeeet

Witajcie:) byłam dziś u gina i, jak podejrzewałam mam grzybice pochwy... Dostałam kilka leków i tu zaczyna się mój problem - nie pamiętam dokładnie, jak mam je stosować. Flumycon (7 kapsułek, to akurat wiem), Gyno-Femidazol (15 globulek, 2 razy dziennie), Clotrimazolum kremik (wiadomo), oraz Clotrimazolum 4 globulki. Po kuracji mam sobie jeszcze zażywać Lacibios Femine przez 10 dni. Tylko, nie wiem, kiedy mam zażywać Clotrimazolum w globulkach?? Czy od początku kuracji, razem Gyno-F, czy jak juz to skonczę?? I, czy to się zażywa raz dziennie, po jednej, czy też może np. jedną na tydzień? Z rozmowy z ginekolog pamiętam coś takiego, że gdyby mi grzybica nawracała, to mogę sobie założyć jedną i powinno mi wtedy przejść. Czyli może mam sobie zachować te globulki (3??) na wszelki wypadek?

Gość gość
mialam grzybice pochy 3 razy, potem wzielam jedna tabletke od ginekologa i mi przeszlo mialam ja dopochwowo. Do dzisiaj mi sie nic nie nawrocilo, jedna tabletka powinna C***omoc

Gość wroniasta
Może zadzwoń do ginekologa, bo dawkowania są różne. Zacznij też stosować płyn do higieny intymnej z pH 3,5 i kwasem mlekowym, np. Lacibios femina protecta dla ochrony przed nawrotem infekcji intymnych. Sama już od dawna go używam, bo często pojawiały mi się infekcje i podrażnienia. A LF protecta dba o zdrowie dróg rodnych, łagodzi podrażnienia i pieczenie. Nie zawiera mydła, parabenów, więc nie uczula i nie wysusza delikatnej skóry okolic intymnych.

Gość gość
Zadzwoń do lekarza i zapytaj o dokładne dawkowanie. Po co masz zgadywać i potem odczuwać konsekwencje złego przeleczenia grzybicy. Ja zawsze dzwonię do mojego lekarza jak mam jakieś pytania. Pamiętaj też, po leczeniu, o uzupełnieniu mikroflory pochwy i suplementacji probiotyku ginekologicznego. Ja zawsze w takich sytuacjach biorę dopochwowy lactovaginal. Zdecydowanie wolę dopochwową aplikację bo tylko taka gwarantuję mi natychmiastową odbudowę mikroflory pochwy

Gość gość
Myślę że powinnaś zadzwonić do lekarza i dopytać, nie raz leczyłam grzybicę ale nigdy nie dostałam takiej ilości leków na raz. Po takim leczeniu koniecznie musisz odbudować mikroflorę, ja również stosuje probiotyki dopochwowe, ze względu na szybkość działania i oczywiście skuteczność, ostatnio aplikowałam invag przez 7-dni, zawiera aż 3 szczepy bakterii kwasu mlekowego, polskiego pochodzenia.

Gość agniieszkaa
ja bym zaczęła leczenie globulką clotrimazolum a później przeszłabym na gyno-femidazol, a te 3 zostawiłbym na przyszłość. Trudno jednocześnie stosować 2 rodzaje globulek, bo powinno się trochę poleżeć po włożeniu dopochwowo globulki-to musiałabyś leżeć dłużej 2 razy dziennie i 3cią globulkę na noc. Probiotyk lepiej brać od razu-ja brałam provag /chyba lepszy od lacibiosu/ od początku leczenia.Pisząc zażywać globulki-masz na myśli stosowanie dopochwowe-mam nadzieję:)

Gość gość
Flumycon doustnie, potem te gyno-fem. a clotrimazolum zostaw sobie na przyszłość, kiedy wystąpi jakiekolwiek podrażnienie, zaaplikuj grzybica to straszne dziadostwo. Jak raz zaatakuje to u większości wraca. Po gyno fem. powinno Ci już przejść, potem jakiś probiotyk dopochwowo no i jedz jogurty naturalne, codziennie jeden.

Gość Betty Q
Ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym do lekarza, bo różnie to bywa z tym dawkowaniem. No i jak już ktoś wspomniał nie zapomnij o probiotyku jak skończysz leczenie, żeby wzmocnic wyjałowiona mikroflorę pochwy, wtedy skłonność do nawrotu choroby jest największa. Ja stosuje w takiej sytuacji Lactovaginal, przechowuje sie go w lodówce, z uwagi na żywe bakterie pochodzenia ludzkiego, stąd tak wysoka jego skuteczność.