Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaką decyzję podjąć

Polecane posty

Gość gość

Chciała bym się poradzić kogoś obcego kto spojrzy na to z innej strony i powie co by zrobił na moim miejscu. A więc do rzeczy jesteśmy z mężem młodym małżeństwem mamy maleńką córeczkę mieszkamy u moich rodziców w domu jednorodzinnym mamy jeden duży pokój niby wszystko jest ok ale na górze mieszka brat z żoną z którymi w ogóle nie idzie się dogadać..cały czas tylko siedzą na dole ,jedzą u nas ze wszystkiego korzystają a zero wkładu od siebie i oczywiście nie widzą problemu , dlatego chcielibyśmy się jakoś usamodzielnić i być w pewnym sensie na swoim..mąż pracuje w Warszawie i chce żebyśmy przyjechali tam do niego i wynajmowali razem mieszkanie (z jego bratem-co obniżyło by koszty) no i byli byśmy razem bo tak to przyjeżdża na weekendy co 2 tydzień ,a ja zastanawiam się czy nie szukać mieszkania w rodzinnym mieście i zamiast płacić tam za wynajem tu sobie spłacać własne mieszkanie tyle że kosztem rozłąki.. co zrobili byście na moim miejscu ? proszę o szczere wypowiedzi z góry bardzo dziękuję.

Gość gość
Chciała bym się poradzić kogoś obcego kto spojrzy na to z innej strony i powie co by zrobił na moim miejscu. A więc do rzeczy jesteśmy z mężem młodym małżeństwem mamy maleńką córeczkę mieszkamy u moich rodziców w domu jednorodzinnym mamy jeden duży pokój niby wszystko jest ok ale na górze mieszka brat z żoną z którymi w ogóle nie idzie się dogadać..cały czas tylko siedzą na dole ,jedzą u nas ze wszystkiego korzystają a zero wkładu od siebie i oczywiście nie widzą problemu , dlatego chcielibyśmy się jakoś usamodzielnić i być w pewnym sensie na swoim..mąż pracuje w Warszawie i chce żebyśmy przyjechali tam do niego i wynajmowali razem mieszkanie (z jego bratem-co obniżyło by koszty) no i byli byśmy razem bo tak to przyjeżdża na weekendy co 2 tydzień ,a ja zastanawiam się czy nie szukać mieszkania w rodzinnym mieście i zamiast płacić tam za wynajem tu sobie spłacać własne mieszkanie tyle że kosztem rozłąki.. co zrobili byście na moim miejscu ? proszę o szczere wypowiedzi z góry bardzo dziękuję.

Gość gość
jestescie rodzina wiec powinniscie zyc razem..tak uwazam

Gość gość
też tak uważam , najbardziej szkoda mi córki bo nie ma kontaktu z ojcem ..

Gość gość
dokładnie szkoda dzieciakow,bo na pewno tesknia za tata.. ja w przyszłym roku biore slub,kupujemy mieszkanie- na kredyt oczywiscie i mieszkamy i zyjemy razem..

Gość gość
tylko ciężko jest podjąć tak poważną decyzję w życiu dlatego warto jest poradzić się kogoś innego przed podjęciem decyzji

Gość gość
A dlaczego znowu wynajmować z jego bratem? I znów nie będziecie całkiem sami.... zawsze znajdą się potem jakieś problemy!

Gość gość
a poza tym porozmawiaj ze swoim bratem, że tak nie może być. Wy wydajecie pieniądze np. na jedzenie a oni wam to zjadają!!!

Gość gość
i bardzo dobrze że tak robicie bo najważniejsze to być razem i na swoim

Gość gość
TAK DOKŁADNIE,NIE MA TO JAK MIESZKAC SAMEMU! WIEM CO MOWIE! nikt Ci nie jeczy cale dnie a bo to,a bo tamto.. zamieskajcie sami. teraz jest tyle roznych pomocy z uni itd. mieszkania dla młodych.. jezeli maz pracuje to mysle ze na p[ewno dostaniecie rozsadny kredyt,wazne aby razem,aby sie wspierac i kochac.. nie wyobrazam sobie wziac slubu a potem nie mieszkac z mezem gdyby jeszcze byly dzieci to juz wogole..

Gość gość
autorka wątku- z nim się nie da dojśc do porozumienia bo już próbowaliśmy dlatego też rozważam decyzję wyprowadzenia się ..tylko właśnie nie wiem gdzie

Gość gość
cos,kosztem czegos.W zyciu trzeba czasem byc egoista,pomyslec o wygodzie.Jesli masz nabijac kieszen komus,to lepiej wziac kredyt i kupic wlasne mieszkanie,o ile jestescie zdolni kredytowo.Bliskosc jest wazna,ale...kiedy nie mamy poczucia bezpieczenstwa,nie czujemy sie dobrze we wlasnym domu,najlepsza bliskosc to zacznie psuc.

Gość gość
autorka wątku-no właśnie dlatego zastanawiam się co robić czy lepiej spłacać swoje mieszkanie czy być razem i nabijać komuś kieszeń ..i tu leży cały ten problem

Gość gość
jak napisalam,z mojego watku wynika tylko jedno.Nie nabijac kasy komus,tylko jak juz splacac,to swoj kredyt:)Mlodzi powinni mieszkac sami.Zaden brat,tesciowa,rodzice.Przemeczyc sie tymi weekendowkami,ale potem miec komfort:)

Gość gość
autorka wątku- tak tylko z drugiej strony całe życie żyć samemu i na odległość ..tatuś na weekendy .. a jeśli będzie pracować tam na stałe .. to co to za życie cały czas na odległość ..sama już nie wiem tak źle i tak nie dobrze

Gość gość
wypowie się ktoś jeszcze ?a może był ktoś w podobnej sytuacji ?