Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka chrzestna 1212

Czy kupujecie prezenty na Mikołaja dla chrześniaków

Polecane posty

ja mam dylemat, mam 4 chrześniaków plus jeden ma starszego brata, oprócz tego mam jescze 2 swoich dzieci.Kupując chrześniakom musiałabym kupić 7 prezentów.Moim dzieciom tylko jedna chrzestna przynosi prezent inni wogóle.Jak jest u was?? porsze o odpowiedź.

Gość gość
Nie, prezenty chrześniakom kupujemy na święta.

Gość gość
Ja kupiłam małej książeczkę z muzyką do tego słodycze wyszło mi 60 zł a to że ma 3 rodzeństwa to mi nic do tego.Dla reszty jakiś słodki upominek i tyle.Nie śpię na pieniądzach żeby kupić prezenty dla połowy dzieci z rodziny,bo mam jeszcze swoje dzieci.

Gość gość
Ja na święta tylko Mam 4 chrzesniakow a kupuje jhednej bo z nimi mamdobry kontakt. Z tamtymi wogole. Kupilam jej tabletka 700 zł raz w roku robię prezent i na urodziny czasem

Gość gość
Nie tylko pod choinkę ,w moim przypadku daje forsę bo chrześniak już duży .

Gość gość
nie kupuję. mój chrzęsniak też ma rodzeństwo i nie stac mnie na prezenty dla wszystkich. ja kupuję mu tylko pod choinkę i na urodziny. czasem jakaś pierdołka bez okazji. a od mikołajek, zajączków, dni dziecka i innych takich są rodzice.

dzięki za odpowiedzi, my utrzymujemy ze wszystkimi dobry kontakt i mam ogromny dylemat, chociaż jednej 5 letniej chrześnicy kupiłam już prezent gdyż zostaliśmy specjalnie zaproszeni z okazji Mikołaja, więc chcąc nie chcąc musieliśmy kupić prezent.Tej rodzinie nie przelewa się i zawsze jak nas zapraszają to liczą że ich jakoś wesprzemy finansowo i w miarę możliwości to robimy.Tym razem jednak kupiliśmy prezent dla małej to rodzice nie byli zachwyceni-przykre, ale cóż. Mój kolejny chcrześniak ma 6 lat i brata 10 letniego i wiem że jak małemu kupię jakiś przent-zabawkę i slodycze a starszemu tylko słodycze to ani starszy dzieciak nie będzie zadowolona ani jego mama:(

Gość taka sobie żoneczka
tak kupuje..a może macie pomysł na prezent dla 3 latka mój chrześniak i dla jego brata 7 lat

Gość gość
Nie, na.święta tylko 2 z 3 i dla.tego, że to dzieci szwagra i razem spędzamy święta, na urodziny przeważnie tak. Nie przykładamy się do tego bo ta 2 to dzieci lekarzy zarabiających conajmniej 20 tys/ ms a są totalnymi ignorantami; jak pokechaliśmy 150 km w jedną strone z prezentem z okazji roczku to...postawili nam pizze..na przyjęcie z okazji przyjęcia I Komunii podali (w domu) sałatkę owocową przygotowaną przez dzieci i andruty przekładane masą krówkową..:-D Ogólnie dzieci mają fuuuuull zabawek i nic ich nie cieszy...

Gość gość
oj to wsółczuję jak zaczną się komunie, śluby..

Gość gość
a moja mala nic nie dostaje od chrzestnych ani od strony ojca od dziadkow tylko moja mama cos tam jej kupi i tylko my jako rodzice robimy malej mikolaja i gwiazdke

Gość gość
Ja kupuję ale tylko dlatego że w rodzinie mam 3 dzieci a swoich jeszcze nie mam, choć i tak się zastanawiałam bo przecież od tego są rodzice, ja od chrzestnych nie dostawałam prezentów. Poza tym co roku nie kupuję. Gdyby było ich więcej to na pewno bym nie kupowała. Musiałabym chyba pół wypłaty zostawi w sklepie z zabawkami.

a w przyszłym roku dojdą nam kolejne 2 chrzesniaki, które urodzą się w tym samym miesiącu:)z maluszków się bardzo cieszę.

Gość gość
nie i pod choinkę też nie bo mamy wspólnie 2 chrześniaków i każdy ma rodzeństwo, sami mamy dwójkę dzieci i musielibyśmy kupić 8 prezentów dla dziec***od choinkę. Nie wyróżniam że chrześniak to dostanie droższy a jego brat tańszy czy jeden dostanie a drugi nie. Chrześniakom daję droższe prezenty na urodziny i oczywiście chrzciny, komunia, ślub. Na szczęście większość z naszego rodzeństwa nie ma podejścia konsumpcyjnego i w świętach nie jest najważniejsza góra prezentów.

chyba poprostu dam słodycze i po krzyku, dzięki.

Jak byli małymi dziećmi to tak - słodycze i na tym koniec.Dopiero na Święta był "lepszy" upominek. Teraz to już nastolatkowie którzy czekoladą się już nie ucieszą :P Tak więc Mikołajkowy prezent dostaje tylko moje dziecko,reszta niech czeka na Świeta :D

Gość MaFifi
Ja mam swoje 2dzieci + 5 dzieciaków w rodzinie,gdzie 3 chrześniąt i 2 to ich bracia Zrobiłam im prezenty po 20/30 zł i tak wyszło wyszło mi 120zł :/ Z czego jedni rodzice tych dzieci raczej naszemu nic nie dają a drudzy to wątpie ,ze wydają na prezent dla naszej te 80zł co ja na nich..... ale cóż . Ja też "patrzę" na chrzestnych :)

Gość gość
Matko kochana gdybym ja miala kazdemu chrzesniakowi i jego rodzenstwu robic prezenty z kazdej okazji to bym z torbami poszla,ja chrzesniakom kupuje tylko prezenty na urodziny,z jakiej racji mam kupowac na swieta czy mikolajki?Moim dzieciom chrzestni tez tylko na urodziny cos dadza a i to nie zawsze bo mieszkamy bardzo daleko od siebie,czasami tylko kartki przysylaja.

Gość gość
ja mam dwoch chrzesniakow, maz jednego i u jednego jestesmy wspolnie chrzestnymi, ale z nimi nie utrzymujemy kontaktow. Mamy tez syna, ja mam brata duzo mlodszego, plus jeszcze dwoje dzieci u rodzenstwa. W sumie 7 dzieci, na mikolaja umowilismy sie, ze nie robimy prezentow, wiec kupilam tylko synowi, bo to jego pierwsze swiadome Mikolajki. Pod choinke kupie kazdemu z dzieci, czy jestesmy chrzestnymi, czy nie, prezent do 30zl- i tak wyjdzie duzo jak dla mnie, gdyby bylo ich mniej, to prezenty bylyby drozsze

Gość NataliaW
Rodzice naszych chrześniaków sami zapowiedzieli żeby nie robić im prezentów, więc żeby sprawić dzieciom jakąś inną radość, zamówiliśmy im wideo od św. Mikołaja (www.listymikolaja.pl). Myślę że będą miały z tego frajdę, a w dodatku Mikołaj im powie żeby sprzątały zabawki, bo on wszystko widzi ;)