Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tylko_bez_masla

Zagrożenia ciąży w pracy

Polecane posty

Gość tylko_bez_masla

Jestem w 1 miesiącu ciąży. Pracuję w UK w fabryce produkującej mięso. Temperatura na hali utrzymuje się na poziomie ok. 1 st. C. Praca 8,5 h, cały czas w pozycji siedzącej. Do tego ogromny hałas i częste odczuwanie wibracji pracujących maszyn. Nie raz zdarza się, że cały dzień jestem zobowiązana przenosić skrzynki- od 3 do 14 kg. Czy któraś z Was w trakcie ciąży pracowała w takich warunkach? Jestem osobą aktywną, nie zależy mi na "siedzeniu" w domu, ale mam wielkie obawy czy warunki mojej pracy nie zagrożą płodowi. Proszę o poradę z Waszej strony.

Gość gość
Nie bardzo wiem jak wyglądają wg prawa warunki pracy odpowiednie dla ciężarnej w UK. W Polsce to wszystko określają przepisy. A jak to w Anglii wygląda?

Gość gość
mozna isc n a safte benefit to porodu ale chyba nie w 1 miesiacu tu liczy sie od 3 miesiaca ciaza ale ak wytrzymac do 3,, matko a wez popros o mniej h bo powiem ze nie widze tego

Gość gość
w PL muszą cie przeniesc na inne stanowisko, ja tak miałam. Pracuje w laboratorium i od razu jak sie dowiedzialam o ciazy poszlam do szefa w tej sprawie. Fakt faktem, ze jak chodzilam do lekarza to za kazdym razem chcial mnie poslac na L4 zewzgledu na warunki pracy. Kiedys nawet mnie ordynator szpitala ochrzanił, że to on decyduje o prawidłowo prowadzonej ciąży a nie matka wariatka ktora chce narazac swoje dziecko :/ Dla dobra dziecka popytaj w kadrach jak to jest z ciezarna na takim stanowisku jak masz. Dzwigac nie mozna to na bank.