Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dzisiaj ginekolog mnie zdolowal i stracilam szanse

Polecane posty

Gość gość

Dzis byłam u ginekologa i mowie ze mam brak owulacji Bo robie wykres temperatury i brak.owul I mowie ze mam juz jedno dziecko Ale chcemy deugie i grzecznie pytalam czy.moze zrobię badania na nfz lub prywatnie na hormony a.on na.to odpowiedzial cytuje ma.pani brak owul i nie trzeba robic badan.hormonow I wypisze luteine i juz a jak pani chce proszw.jechać do kliniki bezpłodności Ja na to ze.mam juz dziecko i chhce badac poziom hormonow I chce moze stwierdzic robic Ze codziennie wspolzyje i nie wien co robic

Gość gość
może po prostu zmien lekarza, na takiego który bedzie Ci w stanie pomoc

Gość gość
można sprawdzic drożność jajowodów jak są już niedrożne to faktycznie lipa.

Gość gość
Zmień lekarza.A chodzisz prywatnie czy nie?

Gość gość
I.mowilam grzecznie ze nie musze jechac do kliniki bezplodnosci bo badania w przychodni zrobic mozna na hormony i na ich.podstawie.ocenić co jest nie tak

Gość gość
Zmien konowala :)

Gość gość
ale to czy jest owulacja nie koniecznie musi miec zwiazek z hormonami. Hormony moga byc super, a jajowody niedrozne i po zabawie.

Gość gość
Najlepiej poszukać ginekologa który pracuje w takiej klinice iść do niego prywatnie,wydać troszkę ale wtedy położy cię na tydzień w szpitalu i badania c***orobią na hormony bardzo szczegółowe.Ja tak miałam :)

Gość latte cafee
Żaden normalny ginekolog tak by nie powiedział... zmień lekarza, ten widocznie się nie nadaje...

Gość gość
A jeśli hormony będą ok to będzie szukał dalej o co chodzi :)

Gość Lola1234567890
Masz jedno dziecko możesz mieć drugie. Zmien lekarza.

Gość gość
Co ma drożność do owulacji. Jak autorka nie ma owulacji to nic jej drożne jajowody nie dadzą. Najpierw trzeba wywołać owulację. NIE MA KLINIK LECZĄCYCH BEZPŁOPDNOŚCI!

Gość gość
masakra teraz.nie.wiem.co.robic czy brac ta.luteine dopochwowa ??? Powiedzial ze mam zaczac brac luteine.dopochw.od 16 dc przez 10 dni I castagnus i kw foliowy Aha i ze mam badan nie robic.hormon bo to zbędne Wtedy ja jemu na.to ze cgce badania.robix.bo.moze w hormonach mam.namieszane itp moze castagnus.moze.cos innego?? On ze brac luteine.a jak nic.nie da.to mam do.kliniki nieplodn.jechać...!!!ja jem u na.to xe.mam dziecko wiec jakby.to byla.jakas lekka nieplodn napełni mozna to naprawic

Gość gość
brak owulacji mozna leczyc, hormony też wyregulowac, gorzej jak sa problemy z nasieniem lub z jajowodami. Idz do kliniki leczenia niepłodnosci albo do gina ktory sie w tym specjalizuje.

Gość gość
To że ktoś ma jedno dziecko wcale nie oznacza, że będzie miał drugie! Znam 2 pary, które mają dziecko z wpadki a później przez lata współżycia bez antykoncepcji nie doczekali się 2 dziecka, jedna z nich jest nawet po nieudanym IVF. Inna para szybko miała 1 dziecko a 2 udało się im urodzić dopiero po 18 latach.

Gość gość
Pojde jeszcze do dwoch innych lekarzy porownam.opinie Ehhh a moze zanim.pojde do innego ginek.z.dobra opinia to zrobic przed tyn badania z krwi ale jakie????ile xl

Gość gość
Noi sie.zdolowalam.bo bbn nie.wiem jak dzialac.dalej!! Co robic wiem ze . wiem ze.mam sie i zapisac jeszcze do dwoch innych lekarzy z dobra.opinia I brac ta.lutein e?? mam.ja wkładać dopochwowo wieczorem wiex zanim.włożę to wspolzyc przed.moge??

Gość spokoooo
Nic nie rób na własną rękę, bo jak człowiek nie jest specjalistą, to się dużo może wydawać. I też nie leć od razu do kliniki leczenia niepłodności. Jak ludzie wyżej radzili porządny ginekolog, jak trzeba pojedź gdzieś dalej i na pewno cię dobrze pokieruje.

Gość gość
Noi sie.zdolowalam.bo bbn nie.wiem jak dzialac.dalej!! Co robic wiem ze . wiem ze.mam sie i zapisac jeszcze do dwoch innych lekarzy z dobra.opinia I brac ta.lutein e?? mam.ja wkładać dopochwowo wieczorem wiex zanim.włożę to wspolzyc przed.moge?? Bo wspolzyjemy codzien.lub co drugi dzień bo.mam nieregularne cykle 25 do 36 dni wiec.nie umiem dibliczyc dni.plodn

Gość spokoooo
ale luteina to chyba głównie na wywołani miesiączki/podtrzymanie ciąży :O

Gość spokoooo
jak długo sie staracie? widac że się mocno spinasz, może za mocno, daruj sobie te testy owulacyjne, one wcale nie są takie pewne, tylko nakręcają.

Gość spokoooo
zresztą co to za lekarz, co wierzy kobicie na słowo, że ona nie ma owulacji, nie chodzi mi o to, że kobity są głupie ;), tylko że przecież może im się tylko wydawać. chyba powinien c**przyjść na monitoring?

Gość spokoooo
no w każdym razie podejście tego lekarza wydaje mi się dziwne...ale i twoje też dziwne ;)

Gość gość
Ale ja sie.nie..spinam.. Rok czasu sie staramy sex codziennie lub co drugi dzień Poprostu siew.nie zabezpieczamy nie myślę obsesyjnie o tyn ale.mierze temp brak owul bo wyglada to tak ze tenp caly miesiac 36.6 iq 36.5 na.zmianę I okres mam co 25 35 dni I chcemy drugie dziecko Jem.kw.foliowy prenatal i maz.salfazin I nic....wiec brak, owul bbn pewnie da sięleczyc

Gość gość
No.doradźcie prosze Brać ta.luteine??? Zrobić badania na.hormony???jakie?? Bo.zanim.pojde do lekrza.innego zrobic badania.ale.jakie I brac ta luteine czy.nie

Gość gość
Luteinę możesz brać.Ona reguluje cykle.Ja też pamiętam że raz byłam na monitoringu cyklu i wyszedł mi brak owulacji.lekarz zapisał duphaston od 16-25dc i w następnym cyklu zaciążyłam. Jeśli chodzi o hormony warto zbadać prolaktynę bo wysoka blokuje owul.Zbadaj też fsh i lh najlepiej 2-4dc,progesteron najlepiej w 7 dniu po spodziewanej owulacji.

Gość gość
To jakie badania zrobic?? Dokladnie.prosze wymienic.i czy obojetniw w jakim dniu czy w ktoryms dniu cyklu????

Gość gość
Prolaktyna i estrogen??? Cena?

Gość gość
Tak jak napisałam: Fsh,lh,estradiol 2-4dc estradiol w połowie cyklu progesteron w 7 dniu po spdziewanej owulacji(w zależności jak długie masz cykle) Prolaktyna obojętne w którym dniu cyklu ważne żebyś była na czczo,wyspana,dzień przed badaniem wstrzymaj się od sexu.

Gość gość
Długo się staracie???