Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to naprawdę podłe z mojej strony Jak zmienic tok myślenia

Polecane posty

Gość gość

Jestem ciekawa czy to normalne, że drażnią mnie ludzie strasznie głupi. Wiem, że to mocne słowo ale jeśli tak naprawdę jest. Chodzi konkretnie o przypadek Pani, która sprząta u nas w domu. Kobieta skończyła chyba podstawówkę. Ma 35 lat ale nie wie NIC o otaczającym ją świecie. Jest naprawdę strasznie niemądra i ograniczona. Wstyd mi ale nie jestem w stanie zmusic się do rozmowy z nią. Ona nie ma żadnych przyjaciół i moja mama często z nią rozmawia. Stąd wiem, że ona wywodzi się z patologicznej rodziny, ojciec ją molestował itd. Okropne. No ale ona jest tak niezaradna. Jak zmienic swój tok myślenia? Czy Wy bylibyście w stanie przekonac się do kogoś takiego i szczerze z sympatią traktowac? Czy tylko ja nie?

Twój problem polega na tym ze nie potrafisz z tym przejść do porządku dziennego, czyli olać i zająć się sobą, a nie projekcjami i ploteczkami na temat kogoś. Ludzie "głupi" ( w twoim mniemaniu) zawsze byli i będą.

Gość Lola1234567890
Ludzie są różni. Mniej i bardziej wykształceni, lotni i błyskotliwi. Nie każdy ma szanse czy możliwości zostać prawnikiem czy lekazem.Nie musisz sie z panią sprzatajaca spoufalac ale jakiekolwiek znęcanie sie nad nią z takich czy innych powodów swiadczyloby o niskim IQ Twoim, nie jej.

Gość Lola1234567890
Miało być lekaRzem nie lekazem

Gość gość
Witam się z nią. Ale ona często chce sobie jeszcze ze mna chwilę porozmawiac. Ona serio nie ma znajomych. Ale ja nie mogę zniesc jej glupich komentarzy. Wszystko ją dziwi i szokuje. I caly czas narzeka, że nie ma na nic pieniędzy i świat się sprzysiągł przeciwko niej. Takie wieczne narzekanie i ubolewanie.

Gość gość
Nie musisz z nią dyskutować.