Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość happinesss

wskaznie do cc

Polecane posty

Gość happinesss

Mam pytanko, mam wskazanie do cesarki z przyczyn zdrowotnych, ale wiem,że nasz ordynator ginekologii to świr i mogę spodziewać się po nim wszystkiego. Czy z takim zaświadczeniem mogę jechać do dowolnego szpitala i umówić się na poród? Jak dużo wcześniej trzeba zająć się tym tematem. Czy któraś wie?

Gość gość
sama chętnie się dowiem, bo też nie mam pojęcia

Gość gość
musisz miec mocny argument na tym papierze! a rodzic mozesz w calej Polsce.Ordynatorzy obecnie czesto podwazaja skierowania na cesarke no chyba ze masz polozenie posladkowe dziecka czy bardzo powazna wade wzroku grozaca slepota itp

Gość gość
z tą wadą wzroku to wcale nie jest tak, dowiadywałam się ostatnio bo również jestem w ciąży, nawet jak masz -8 a siatkówkę a dobrym stanie to i tak możesz rodzić naturalnie! - ale to tak poza tematem.

Gość gość
no tak, mozesz miec nawet minus 15 i nici z cc jedynie powazne wady np siatkowki lub inne zmiany degeneracyjne uprawniaja do cc

Jam mam z powodu wady wzroku z tym że operuje mnie mój lekarz prowadzący w swoim szpitalu (nie jest ordynatorem), termin cc ustala się na tydzień przed zwykłym terminem. w ostatniej ciąży i tak zaczęłam rodzić jeszcze wcześniej, pojechałam do tego szpitala bez skierowania, miałam tylko w karcie ciąży, że cc i jaki powód, przyjął mnie inny lekarz i nic nie podważył.

Gość gość
makarona a jaką masz wadę wzroku ????

Gość gość
A własnie - jak to jest z położeniem pośladkowym? Bo ponoć tylko przy 1. porodzie jest to wskazanie do cc.

Gość gość
Wskazaniem do cc na pewno jest przebycie dwóch poprzednich. Mam troje dzieci każde urodzone przez cc.

Gość gość
Ale wy jesteście niedorajdy życiowe masakra Masz zaświadczenie wiec gdy będziesz w szpitalu dajesz je ordynatorowi i on ma ci ta cesarke zrobić jeśli podważa ten dokument i mimo tego chce żebyś normalnie rtodzila to mówi się stanowczo tak. Dobrze jak PAN uważa będę rodzic SN ale poproszeni zaświadczenie z pana pieczarka i szpitala ze PAN odmawia cesarski mimo zaświadczenia ze mam ja mieć bo w razie komplikacji spotkamy się w sadzie, i co lekarz robi?? Robi ci cesarke Bo nie wystawi zaświadczenia ze odmówił CC i nie weźmie odpowiedzialność i Takie wyszczekane na forum a w życiu sieroty niezaradne

Tak myślałam,żeby zrobić, tylko boję się,że będzie chciał mnie na siłę przetrzymać, a poród się zacznie. Mam wskazanie neurologiczne, ze względu na dyskopatię, więc wolałabym bólu kręgosłupa nie rozbudzać że tak powiem :) Ale dzięki za wypowiedzi.

Gość gość
Tak jasne postraszyć lekarza sądem a on jak jest fanatykiem sn,to powie że zrobi cc ale sala i anestezjolog będą za 2godziny a kobieta do tego czasu urodzi :D on nie musi wystawiać zaświadczenia że odmawia wystarczy żeby NIC NIE ROBIŁ,NATURA ZROBI SWOJE.

właśnie tego się obawiam :( To mój trzec***oród, poprzednie były sn,ale wtedy nie miałam tego schorzenia. Niestety u mnie w szpitalu rządzi ordynator/fanatyk i tego się boję. Zwłaszcza iż poprzednie porody rozpoczynały się dokładnie 7 dni przed terminem.

Gość gość
trzeba zrobić tak jak pisze gość z 16.15. Nie ma innej możliwosc****otulnieją jak baranki, bo nie wezmą na siebie takiej odpowiedzialności.

Gość gość
Ja jestem gościem 16.15 zrobilam tak i tez lekarz sciemniaj dobrze zrobimy CC skoro tak nalegań no oczywiście żadnego papieru nie chciał pisać i brać odpowiedzialność i za odmowę cesarski mimo iz miałam wskazanie i zaświadczenie Ale sciwmnial ze musimy czekać na anestezjologa może nawet 2-3 godz chciał żeby było SN i sciemnial Wiec ja znów grzecznie poprosilam o dokument ze mimo iz poród jest tuz tuz oni chcą żebym czekała trzy godz i ze jeśli porod nastąpi w tym czasie chce mieć dokument ze ordynator kazał mi tyle czekać I co jakimś dziwnym cudem anestezjolog był po 15 min Trzeba grzecznie ale stanowczo rozmawiać argumentujac to odrazy biorea się do roboty A większość kobiet niestety nie walczy o swoje To samo karmienie piersią powiedziałem odrazu ze ja nie będę karmiła był nacisk ze strony położnej dziecko płakalo ja nie miałam pokarmu one nie chciały dac butli wiec wyslalam Meza po mleko i butelkę i sama podalam a jak jedna wredna z pyskiem wyskoczyła to jej powiedzilam co myślę i się zamknęła Oni nam laski nie robią mamy prawo być traktowane po ludzki to ich praca nam pomoc za to dostają pieniądze Owszem można słuchać ich sugesfi ale ostatecznie to nasze dzieci i jy mamy prawo o nich de ydowac nie oni. Jeśli robią cos co nam się nie podoba zwracać uwagę i juz

Gość gość
myślę,że straszenie nic nie da

Gość gość
Jedź do szpitala zamówić sobie termin . U mnie w szpitalu trzeba wcześniej powiadomić a termin przypadł mi na tydzień wcześniej niż planowany termin porodu. Zarówno anestezjolog jak i ekipa powinni wiedzieć wcześniej.