Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PiernikiSwiateczneB

Pierniki przepis

Polecane posty

Gość PiernikiSwiateczneB

Witajcie mamy.Chcialabym dzisiaj upiec z moim synem pierniki.nigdy jeszcze nie piekłam.Dajcie mi jakiś latwy i sprawdzony przepis.Zalezy mi na przepisie aby pierniczki były miękkie zaraz po upieczeniu.Dziekuje

mojewypieki.com- choinki z piernika robilam je z syniem juz 2 razy i sa super polecam :)

Gość Alina z Koszalina
szwedzkie pierniczki, Składniki: 30 dag miodu, 40 dag cukru, 35dag masla lub margaryny, 30 dag śmietanki kremówki, 1,5 łyżki stołowej imbiru, 1,5 kg mąki, 1,5 łyżki cynamonu, 1 łyżka goździków, 1 łyżka proszku do pieczenia. Jak przyrządzić? Wymieszać masło, miód, cukier i przyprawy. Ubić śmietankę i powoli dodawać do ciasta. Rozpuścić proszek do pieczenia w niewielkiej ilości wody i dodać do ciasta. Dokładac stopniowo mąkę, tak aby ciasto nabrało stałej konsystencji. Ciasto zawinąć w folię i odłożyć do lodówki. Następnego dnia rozwałkować, wyciąć dowolne ksztalty, ułożyć na blasze i wstawić do gorącego piekarnika. Piec w temp. 175 stopni przez 10-15 minut lub aż się zarumienią. Gotowe pierniczki można udekorować pudrem. Uwagi: Z podanej porcji uzyskamy około 500 ciasteczek spokojnie mozesz dodac 2 razy wiecej przypraw niz w przepisie jesli lubisz mocne aromaty

Gość gość
a po ch*j komus 500 pierniczkow????? poy****a tzipo

Gość Alina z Koszalina
mamusia cie zagonila do trzepania dywanow i masz problem?

Gość gość
Droga Alino z Koszalina , po co się wdajesz w dyskusję z debilem. Przepis fajny , na pewno też skorzystam i spokojnie zjemy wszystkie 500.

Gość Alina z Koszalina
lubie frustratow, zwlaszcza jak usiluja mi wytlumaczyc ze haslo proporcjonalne umniejszenie skladnikow w przepisie jest im obce. jak bedziesz piekla i chcesz miec miekkie pierniczki to wyciagaj z piekarnika jak tylko leciutko sie zarumienia

Gość Alina z Koszalina
a reszcie idiotek ch*j w doope scierki