Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu w Polsce nie ma fajnych słodyczy jak na zachodzie lub w USA

Polecane posty

Gość gość

To jakaś masakra. W Polsce nie ma w ogóle fajnych słodyczy... Wchodzę na dział z słodyczami, a tam ciągle to samo oklepane badziewie. W USA to samych M&M'sów jest z 20 rodzajów.... A u nas ciągle orzechowe i czekolada mleczna :/ To samo z napojami , tam mają 20 rodzajów PEPSI i 10 Coca-Coli a u nas nic... Nie mówiąc już słonych przekąskach typu chipsy. Np w USA ostatnio pojawiły się czekoladowe.... W latach 90 i tak do 2002/2003 roku jeszcze były fajne produkty w sklepach i dużo nowości, a potem jakoś nagle znikły jak weszliśmy do UE....

Gość gość
ciesz sie bo od dziecka nie masz tlustej d**y jak wiekszosc amerykanow! no chyba ze i tak masz sadzac po tym ze ci slodyczy malo wielorybie..

Gość gość
No,po twoich przykladach,to rzeczywiscie masakra :D

Gość gość
Ja to wo ogóle już słodyczy nie kupuje w Polsce tylko proszę rodzinę mieszkająca za granica o paczki. Niedość że taniej wychdozą jak w PL i do tego większa gramatura często to jeszcze lepsza jakosć i smaki jakich u nas nie ma.

Gość gość
Wszystko zeszło na psy. Ja pamiętam krem kanapkowy Snickers, Laysy Bekonowe, albo czekolady cudberry to była pycha a teraz nic nie ma fajnego :( ...

Gość gość
to prawda, kiedyś były dobre chipsy teraz nie ma, laysy to jakaś żenada- sam tłuszcz, mam po nich zgagę

Gość gość
to fakt. Mi tez sie od niczego gęba nie otwiera ... Ciągle to samo. I do tego strasznie nie dobre w porównaniu z tym co dawniej, zaniżona gramatura i drogo. Dawniej takie Tasie Mleczko czy Mieszanka Wedlowska to było ZAWSZE 0,5 KG a dziś? ... Już nie mówiąc jak jakośc podupadła... Chipsy to samo. TO co teraz Laysy nazywają MEGAPAKĄ to dawniej była standardowa duza paczka chipsów.. potem doszły TV PAKI i były większę od dzisiejszej MEGAPAKI....

Gość gość
Co do M&M'sów to prawda jak byłem w USA to widziałem oprócz standardowych malinowe, miętowe, gorzka czekolada, preclowe, masło orzechowe, pomarańczowe, wiśniowe, kokosowe, z migdałęm zamiast orzecha i jeszcze jakieś . Koleś mówił że u nich te smaki były już jak Polska z komuny wychodziła dopiero

Gość Szczupły Janusz
No i dobrze, że tego syfu nie ma. Wiadomo, że Polki nie odmówią sobie czarnego k****a i słodyczy, za kilka lat nie byłoby w Polsce szczupłej kobiety. :O

Gość gość
i co z tego jak i tak schoojałe w smaku oprocz oryginalnych

Gość gość
W latach 90 mieliśmy w Polsce lepszy wybór zachodnij towarów niż w 2013... A jaka jakość wtedy była. Nie musiałem patrzeć na skład, tylko brać do koszyka po co sięgnę. Np kiedyś napój w kartonowym opakowaniu to zawsze był SOK 100%

Gość gość
te ich slodycze z maslem orzechowym sa mega wyjebiscie dobre:(wujek kiedys przywozil ze stanow takie maslo orzchowe w czekoladzie,kosmos jak dla mnie,oczywiscie trzeba lubic:(czemu tu takich nie ma

Gość gość
Dzieciaki miały fajnie w latach 90 . A dzisiaj to maja jedno wielkie gó*** . Głupie zabawki, niedobre słodycze...

Gość gość
Snickers wersja z masłem orzechowym w USA był już w latach 80 a w Polsce nie mamy takiego do dziś, w Niemczech w latach 80 mieli Marsa z migdałami którego my sie do dzis niedoczekalismy.

Gość gość
Bo przez Zachodnie koncerny POLSKA jest traktowana jako 3 świat a my głupie Polaczki oddaliśmy im jeszcze Wedla, Winiary i inne najlepsze Polskie zakłady ... :( niestety...

Gość a pamietacie czekoladowe
gwiazdki? :D chyba z milky waya ;)

Gość gość
Najlepszym przykładem są desery czekoladowe DANONE produkowane w Polsce a niedostępne na nazym rynku ponieważ wyowożą jena Zachód, albo Gwiazdki Milky Way MAGIC STARS dostępne w Anglii , a w Polsce już nie. Choć ciągle produkowane w Sochaczewie..

Gość a pamietacie czekoladowe
tak magic stars milky waya :)

Gość gość
Magic Starsy są ciagle na zachodzie. Teraz sporadycxznie bywająw TESCO w Polsce i delikatesach Alma

Gość gość
hm,nie bardzo w temacie,ale w tymbarku produkowane sa takie wyjebiscie dobre soki np gruszkowe,morelowe 50 %tam jest chyba przecieru,nie takie gowno jak te co sie robi na polske,i tych sokow w polsce tez nie kupisz tylko one sa na słowacje czy czechy wywozone.czemu?bo nie pojmuje,polacy kupuja takie gowniane a takich dobrych by nie kupili?no nie czaje

Gość gość
Dokładnie Tymbark polska firma a lepsze wywozi do Słwoacji, Czech, Rumunii, Słowenii... To samo wyroby mięsne z Sokołowa . Istnieje weersja Sokołowa naeksport (b. rzadko rzucą pare takich produktów w Selgrosie albo Biedronce (choć tam już też od jakiegos czasu nie widzialam) i to sa bardzo dobre wedliny i wyroby miesne a nam wpcyhaja smierdzace g**no

Gość gość
To o czym piszecie to właśnie wbrew pozorom efekt tej "wspaniałej" POlityki naszych rządzących , którzy zrobili w Świeciez nas dziadów i 3 świat ... Nikt sie z nami nie liczy nawet uznani w Świecie producenci nam wciskają towar zaniżonej jakości specjalnie wytworzony na Polskę...

Gość gość
To już nawet nie trzeba być Szerlokiem .. Wystarczy wziąć zachodniej marki proszek do prania np dostępny na Polskim rynku i na odwrocie obejrzeć opakowanie. Informacje są zawarte dla krajó takich jak Polska, Rumunia, czasem Słowacja, albo jakieś Węgry = TRAKTUJĄ NAS JAK TRAKTUJĄ. Widać po prostu że to jest ich wersja na kraje "3 świata". Dawniej (lata 90) np na tym samym produkcie obok informacji w polskim języku widniały niemieckie, angielskie...

Gość gość
bo jesteście coraz bardziej wybredni. Nie znacie się. Znam wielu cudzorodaków oraz prawdziwych Amerykanów, którzy uwielbiają polskie słodycze i...polska kiełbasę. Tradycyjne krówki czy sezamki, czekolada gorzka Wedel, zwyczajne dobre landrynki, dobre, zaznaczam dobre Michałki, kukułki. Czego więcej trzeba. A zachodnie mody mnie nie przekonują. Nie wiem, ile naprawdę w nich aspartamu, czy innych dodatków. Ja najczęściej jak mam ochotę na słodycz, robię własne krówki albo piszingerka sobie sklejam z naturalnych produktów. I tak oto wiem, co jem :)

Gość gość
amen

Gość gość
to prawda, ludziom się poprzewracało nie powiem gdzie

Gość gość
Zrozumcie że Polskie produkty produkowane na eksport do USA i na zachód to jest INNA TAŚMA PRODUKCYJNA niżta na Polskę temu im smakują nasze bo dostają DOBRĄ jakość a nie takie coś jak u nas!!

Gość gość
Zrobili z nas dziadów europy :O

Gość gość
Ten co psize o aspartamie itd.. Sorry ale zaobcz skłąd polskich produktów dostępnych w Polsce ile tam aspartamu i innego badziwia, chemii w porównaniu z zachodnimi, tak samo te polskei produkty na zachodzie maja o wile inny sklad isa lepsze gatukowo. Bo to jest w ogole inna taśma produkcyjna tu juz ktos podal przyklad Sololowa Danone i Tymbarka

Gość gość
by stać się dziadem Europy trzeba sobie na to pozwolić. Pozwolilismy, dalej nie chodźmy na wybory, bądźmy apolityczni to będziemy mieć niedługo drugą Ukrainę