Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu w Polsce nie ma fajnych słodyczy jak na zachodzie lub w USA

Polecane posty

Gość gość
tzn Sokołowa i Tymbarka* Danone to nie PL marka sorrki :)

Gość gość
trzeba moi drodzy czytać skład na opakowaniach i jak ktoś mądry pisze samemu robic sobie dobrego słodyczą od czasu do czasu. A może by tak ograniczyć jak papieroski? Na dobre tylko by wyszło

Gość gość
Akurat tak sie sklada że znam osobe ktora pracuje w fabryce znanej polskiej marki i to prawda że na eksport jest w ogole oddzielna produkcja 5x lepsza gatunkowo

Gość gość
Właśnie w latach 90 więcej było słodyczy i lepsze były!

Gość gość
ależ mi odkrycie. jeszcze za komuny polska czekolada leciała do ruskich, a dla nas były wyroby czekoladopodobne, do tego na kartki. wtedy Rosja nas rżnęła, teraz Zachód. jedna cholera. a dlaczego? bo w tym kraju nikt nie rządzi, jedna wielka samowolka, zasada nadrzędna - dorwać się do koryta i samemu jak najwięcej nawpierdalać. a kraj niech zdycha. proste.

Gość gość
Czasamiczłeka najdzie, ale BEZ SŁODYCZY DA SIE ŻYĆ! Wystarczy łyżka miodu, 2 kostki gorzkiej czekolady lub samorobna krówka z brązowego cukru, masła i mleka. W ostateczności kogel-mogel z dodatkiem kakao. Nie fajne?

Gość Każźna
Polacy wszystko przyjmą, każdy towar. Wystarczy porównać polskie czekolady , proszki, płyny do płukania z niemieckimi. Ja proszki u płyny kupuję tylko niemieckie

Gość gość
no jak mnie w******ja teksty o robieniu samemu slodyczy,pewnie,tylko np do prawdziwej czekolady trzeba maslo kakaowe ciekawe gdzie je kupisz,a w ogole masakra,bede sobie slodycze wytwarzac bo w sklepie nie ma

Gość gość
Macie racje. Straszny SZIT w tych sklepach i do tego drogo. W latach 90 nie trzeba było czytać składu... Nie było takich oszukanych produktów a jak pisało BEZ KONSERWANTÓW to była rzadkość a dziśna co 2 produkcie pieprzą BEZ KONSERWANTW tylk oże w skłądzie sama chemia, zagęstniki itd gorsze dla naszych organizmow jak Konserwanty tylko UE broni takich klamcow bo reguluje co jest konserwant a co nie

Gość gość
nie fajnie,ja chce cukierki w czekoladzie z nadzieniem z masla orzechowego:(

Gość Każźna
Ale to nie jest temat o tym, czy bez słodyczy da się żyć.

Gość gość
a propo masla orzechowego...czemu w stanach kosztuje to grosze a u nas malutki sloiczek 10 zl?no czemu?:(

Gość Każźna
"a w ogole masakra,bede sobie slodycze wytwarzac bo w sklepie nie ma" dokładnie, idąc tym tokiem myślenia możemy sobie przecież wytwarzać także chleb, makaron i alkohol.

Gość gość
haha juz to wdze jak zamieniam dom w fabryke i bede sobie wszystko sama wytwarzac:P

Gość gość
Moja ciotka tez pracuje w fabryce marki ktorej produkty od lat sa na pólkach polskich sklepów tylko ona od kiedy tam pracuje to nie widziała tych produktów bo stoi przy taśmie gdzie sa produkty tylko na wywózke z PL, a tu jest tylko fabryka i czasem przynosi nam troche. TO JEST W OGÓLE INNA BAJKA..

Gość gość
a ja właśnie siedze w UK i popijam MARS Milkshake :D macie takie w PL? ;) grocerytrader.co.uk/wp-content/uploads/2011/05/MARS-Mix.jpg

Gość gość
pewnie,my mamy wszystko:)

Gość gość
o lol ...

Gość gość
To jest właśnie POZYCJA POLSKI W EUROPIE :D

Gość a pamietacie czekoladowe
te wszystkie swinstwa, jogurty pitne o smaku batonow - jeden syf, spojrzcie na sklad. wszedzie skrobia modyfikowana - w sumie dobrze, ze tego wszystkiego w Polsce nie ma (mieszkam za granica i nie kupuje tych trucizn) :P

Gość gość
u nas w Polsce też wszędzie skrobia modyfikowana także to wiele nie zmienia...

Gość gość
Od czasu do czasu w małych ilościach to wszystkiego można spróbować. I nie za szkodzi... A to że w Polsce nie ma dobrych rzeczy do kupienia a do tego jest drożej niż na zachodzie gdzie zarobki są większe to inna sprawa :O

Gość gość
ty jesteś jakaś taka ? ty masz problem? ale wkręcił cię ten świat niedoloż ty

Gość gość
bo to Polska właśnie

Gość gość
masz rację. I dzięki tym 20 rodzajom M&Ms i Pepsi (czyli po 20x więcej pokus żeby się uzależnić od cukru) w Ameryce kilkanaście tysięcy ludzi rocznie umiera z powodu otyłości klinicznej.

Gość gość
no i rozwiazanie zagadki:)w polsce jest malo dobrych rzeczy i sa drogie zebysmy nie byli grubi jak amerykanie tylko piekni i szczupli:)no matko co za prostackie myslenie:(a jak ktos wpierdala na potege to raczej nie 20 rodzajow m&m sow tylko obie nakupi najtanszego s****wa i wpierdala:(no al wy szanowne wiecie lepiej,a w ogole nikt wam tego kupowac nie kaze,ale fajnie by bylo miec wybor,a nie ze ktos mi cos narzuci,ze inni maja w h*j wyboru wszystkiego a nam rzuca 1 rodzaj i sie mamy cieszyc bo grubi nie bedziemy,no szlag mnie trafia jak takie cos czytam

Gość gość
jak to dobrze że rezygnuje ze słodyczy :P Dodać trzeba, że nawet polscy cukiernicy robią badziewia, nawet prostego, a dobrego sękacza czy sernika nie łatwo jest znaleźć.

Gość gość
Zgadzam sie,jak ktoś chce zreć żarł bedzie,a tu chodzi o możliwość wyboru,a nie własnie narzucenie czegoś

Gość gość
jak to dobrze że rezygnuje ze słodyczy :P Dodać trzeba, że nawet polscy cukiernicy robią badziewia, nawet prostego, a dobrego sękacza czy sernika nie łatwo jest znaleźć.