Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

antykoncepcja

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny błagam upewnijcie mnie w moich przekonaniach! Biorę tabletki anty (Rigevidon) od jakiegoś czasu i gdy byłam u mojej ginekolog to (przynajmniej tak ją zrozumiałam) powiedziała, że mam brać jedna tabletkę codziennie o tej samej godzinie, plus minus 1-2 godz. Ale teraz czytam i czytam i chyba jakies bzdury o tym, że od jednej tabletki do kolejnej trzeba się zmieścić w 12 godzin! (czyli np. pon- 20:00 to wtorek: 8:00;/ ) to jest jakaś głupota. Więc potwierdźcie mi- biore je dobrze, zażywając każda o 20:00 codziennie? Baaardzo proszę o odpowiedź

Gość gość
Robisz dobrze. Tabletkę przyjmujemy codziennie o stałej porze. Czas na przyjęcie tabletki do 12 godzin ma miejsce w sytuacji, kiedy zapomnisz wziąć tabletki jednego dnia (tzn. że masz prawo poślizgu 12-godzinnego i antykoncepcja jest zachowana). A jak zwykle w razie wątpliwości - poczytaj ulotkę, zawsze będziesz spokojniejsza i przygotowana na wszystko. Pozdrawiam.

Gość gość
dziękuj***ardzo za odpowiedź :) na ulotce jest napisane, że jedna tabletka dziennie

Gość Monika2525
Zakup sobie osłonowo do antykoncepcji Harmonellę, ja jestem z niej zadowolona ponieważ oprócz tego że chroni serce, wątrobę, układ krążenia to również pomaga w utrzymaniu prawidłowej wagi, poprawia kondycję włosów i paznokci, dodaje energii. Hormony powodują różne skutki uboczne warto im przeciwdziałać.

Gość gość
prezerwatywy pekaja sa do kitu