Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goscinnaJulka

Rozliczenie i 1 procent

Polecane posty

Gość goscinnaJulka

Już za miesiąc czas się będzie rozliczyć i w tym roku postanowiłam po raz pierwszy przekazać 1% podatku. Jednak jest teraz "milion" fundacji i sama nie wiem na którą chciałabym przekazać. Z pewnością odpadają molochy fundacyjne typu "Mam Marzenie", które według mnie marnotrawi pieniążki. Nie przekaże też na molocha pani Dymnej. Gdzieś gdzie będzie widoczna pomoc najlepiej dzieciom. Gdzie Wy przekazujecie i dlaczego?

Gość morka443
W zeszłym roku przekazałam na Fundacje Spełnionych Marzeń ze względu na Centrum Rehabilitacji. Moja siostrzenica tam jeździ i wiem jakie to ważne. Fundacyjny KRS0000128832

Gość ritmenka
morka443 czy to ta fundacja co organizuje Onko Olimpidę dla dzieci chorych na raka? Jeśli tak to chętnie wspomogę.

Gość gość
popytaj znajomych, może ktoś ma kogoś znajomego chorego. wtedy mozesz przekazać 1% bezpośrednio na tą osobę.

Gość facecik_dd
ja dałem na fundacje listonosza z kiepskich :P

Gość morka443
ritmenka tak to ta fundacja " popytaj znajomych, może ktoś ma kogoś znajomego chorego. wtedy mozesz przekazać 1% bezpośrednio na tą osobę. " też tak można albo właśnie na konkretne działania tak jak ja dla fundacji spełnionych marzeń z dopiskiem Centrum Rehabilitacji.

Gość gość
lepiej wesprzec fundację ogólnie niż przekazywać na subkonto, bo z reguły jest tak,że ci którzy najbardziej potrzebują pomocy nie są na tyle obrotni ( biedni, mało wykształceni z małych miasteczek lub wsi ) by załatwiać subkonta. Przekazując sprawdzonej fundacji masz pewność, że pomoc dotrze do tych bezradnych i naprawdę potrzebujących.

Gość gość
np. ALIVIA Fundacja Onkologiczna Osób Młodych

Gość udarel
Ze zwierzętami robię inaczej tam co jakiś czas karma jedzie bo mam możliwość, a 1% też na fundacje spełnionych marzeń - Centrum Rehabilitacji to jedyny w Polsce taki ośrodek.

Gość dkadkadkakdak
Ja co roku wspieram swoim 1 % Fundację Spełnionych Marzeń jak dla mnie robią dużo a szumu wokół siebie wcale i to się liczy

Gość wspieramaco
Ja mam zaufaną fundację- L'Arche. Prowadzą w Polsce 5 domów, w których mieszkają osoby z niepełnosprawnością intelektualną i to na ich utrzymanie idzie mój procent. Wiem dobrze, że nie jest im łatwo, a co do właściwego wykorzystania środków nie mam akurat wątpliwości, bo gdyby nie oni, tymi osobami nie miałby się kto zająć.

Gość gość
Onko Olimpiada to duże wydarzenie i nie ogranicza się tylko to Polski to impreza sportowa o skali między narodowej. Myślę że warto wspierać takie działania.