Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Haalooo BARDZO WAŻNE

Polecane posty

Gość gość
przypominam tylko, że Pan Jezus dość g***townie i radykalnie zareagował na kupczenie w światyni, boży gniew nie jest niczym złym, tak samo jak wskazywanie drugiemu, że nas krzywdzi leży w naszym obowiązku, wg mnie, tak to pojmuję, co nie znaczy, że mamy nienawidzić taką osobę

Gość gość
każdy według sumienia swego zwodzi nas wolność to że w coś nie wierzymy nie znaczy że tego nie ma.Obserwuję ludzi którzy wiele osiągnęli na wielu doniosłych płaszczyznach.Pozostaję wyłącznie w roli wnikliwego obserwatora,wiążąc fakty z życia można nawet biblii nie wziąć do ręki aby czuć się przekonanym o niekwestionowanej obecności Stwórcy.Ale nauka i technologie potasowały nam w głowach że każdy niemal ryzykuje własną teorię dla wygody jako tarczę obronną dla swych niecnych postępków .Jestem jak wy nieustannie wygrzebuję się z niewłaściwych .Ale wierzę ale to chyba zbyt mało.

Gość gość
Panu Bogu nic nie wystarcza oprócz doskonałej miłości. Zrozumienie, że to co mnie spotyka jest efektem tego co myślę, mówię i czynię, nie prowadzi do obojętności na cierpienia innych, ale do wielkiego współczucia i chęc***omocy. Jest tak dlatego, że gdy zrozumiesz, że świat jest zwierciadłem Twego umysłu poznasz siebie, a gdy naprawdę poznasz siebie, poznasz innych. Wtedy zrozumiesz co to znaczy kochać bliźniego swego jak siebie samego.

Gość gość
Zapewniam Cię, że cierpienie innych nikomu nie sprawia radości. gdybyś wejrzał w umysł najgorszego sadysty, który pozornie raduje się cudzym cierpieniem, zobaczyłbyś bezgraniczną, straszną, przerażającą pustkę.

Gość gość
ostatnio usłyszałem też opinię,że jak ktoś miał źle w dzieciństwie,to teraz się odpłaca za swoje cierpienie raniąc innych.Jeżeli wie jak to boli to dlaczego robi to innym?? dlaczego rani a nie stara się być dobrym człowiekiem?? dlaczego gdy ma słabszego przed sobą znęca się nad nim psychicznie??

Gość gość
ale Jezus nawracając ludzi nie zawsze był łagodny jak baranek, używał dosadnych słów, niczym adwokat walczył na argumenty z faryzeuszami, zatem miłość do drugiego to tak, przebaczenie, zgadza się, ale też nawracanie się wzajemne różnymi "środkami" i metodami, o to mi chodzi, wg mnie takie przymuszanie za pomocą wzniosłych słów kogoś do dokonywanie dla niego niesamowitych czynów, kim targają niesamowite emocje, bo był np. całe życie poważnie krzywdzony, nie przyniesie oczekiwanego rezultatu, należy to robić stopniowo, chyba że ktoś ma dar jak Bashobora czy inni, tylko pyk i zmiana myślenia, metanoia teraz i już

Gość gość
Przemoc jest jak program w mózgu. Taka osoba nie umie inaczej. nie rozumie siebie i swoich emocji, i gromadzące się napięcie rozładowywuje w jedyny znany sobie sposób - poprzez agresję.

Gość gość
Tak, ale do tego daru wiedzie droga przez wykształcenie w sobie przebaczającego umysłu, umysłu, który nie widzie nigdzie zła, a co najwyżej błędy pogubionych ludzi.

Gość gość
a potem przez takie osoby inni popadają w depresję albo co gorsze potrafią targnąć się na swoje życie.Są za słabi psychicznie,żeby poradzić sobie z ciągłym znęcaniem się,wyśmiewaniem.

Gość gość
autorko dzieki za przypomnienie :P , czasem spowiedz jest jak psychoterapia :D