Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ania214568

przykro mi bo

Polecane posty

Go艣膰 ania214568

Dzisiaj loja wlasna matka powiedzia艂a 偶e wstydzi si臋 tego 偶e mam depresj臋 i nikomu by o tym nie powiedzia艂a... W sumie otoczenie nie wie bo tego a偶 tak po mnie nie wida膰 ale ja mam niestety. Powinna tak powiedzie膰 c贸rce?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 pierdolenie o szopenie4
Tak. Musisz si臋 eczy膰. A z czego wynika ta depresja je艣li mo偶na wiedzie膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ania214568
I jeszcze jak si臋 ja zapyta艂am czy wg niej mam wiecej wad ni偶 zalet to nawet nie zaprzeczyla...szkoda 偶e w艂asn膮 matk膮 tak mnie ocenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ania214568
Ja si臋 lecze tzn chodz臋 do psychologa ale 艣rednio to pomaga...nie wiem z czegowynika poprostu ja mam

Udost臋pnij ten post

Dziwne, 偶e chodzisz do psychologa i jeszcze nie wiesz sk膮d ta depresja. Mo偶e niska samoocena? sk膮d jeste艣?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ania214568
A jakie to ma znaczenie sk膮d jestem? Mo偶e i z niskiej samooceny w sumie nic dziwnego 偶e taka mam jak od dziecka by艂am wyzywana od najgorszych

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ania214568
Og贸lnie szkoda 偶e nawet w艂asn膮 matk膮 mnie nie wspiera,nie wierzy we mnie...to ju偶 ja siebie bardziej doceniam ni偶 ona i bardziej w siebie wierze

Udost臋pnij ten post

To si臋 da wyleczy膰, tylko musisz uwierzy膰 w siebie. Masz wykszta艂cone z艂e uwarunkowania. Wiesz co to jest? To tak jak s艂onie na arenie cyrkowej, s膮 zwi膮zane tylko cieniutk膮 nitka i nie podejmuj膮 pr贸by ucieczki. A wiesz dlaczego? Bo kto艣 (ludzie) wykszta艂ci艂y w nich w艂a艣nie z艂e uwarunkowania. Przywi膮zywano je jak by艂y ma艂e grub膮 lin膮 do pnia. S艂onie pr贸bowa艂y ucieka膰, ale po kilkunastu miesi膮cach zaniecha艂y pr贸by. Wi臋c, b臋d膮c na arenie cyrkowej, wystarczy 偶e maja ci臋偶k膮 wst膮偶k臋. Nie podejm膮 pr贸by ucieczki.

Udost臋pnij ten post

A ile Ty masz lat je艣li mo偶na widzie膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tinaaaa
Aniu, strasznie mi przykro, ze twoja matka jest tak ograniczona. Depresja to powa偶n膮 choroba, na kt贸ra sk艂adaj膮 si臋 czynniki chemiczne, psychologiczne i inne. Nie ma wtym ani troch臋 twojej winy, tak samo jakbys zachorowa艂a na cukrzyc臋 czy serce. Powinna by膰 dumna z siebie, ze bez 偶adnego wsparcia sobie radzisz. Ja mia艂am depresje i jestem dumna ze mimo tak z艂ego stanu zdriwia poradzi艂am sobie. Ale ja mia艂am wsparcie. Czego z calegonserca Tobie 偶ycz臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No w艂a艣nie jak ma si臋 wsparcie to jest 艂atwiej :) nie gadaj z ograniczon膮 matk膮, nie pomo偶e ci to.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak naprawde problem ze soba ma twoja matka, a nie ty. Ty masz problem ze zdrowiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mo偶e zmieni艂 psychologa na bardziej kompetentne go. I spr贸buj antydepresantow. Razem powinno pomoc. Trzymam kciuki i ciep艂o pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
moze twoja matka tez ma depresje i nie wie jak cie wspierac, pogadaj z nia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja biore antydepresanty juz od dwunastu lat i nie ma sladu po depresji. Psychologa na oczy nie widzialem. Moze sproboj. Mnie pomoglo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W艂a艣nie, zale偶y co komu pomaga. Trzeba spr贸bowa膰 r贸偶nych metod.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ania214568
Tyle 偶e ja widz臋 popraw臋 , jest og贸lnie lepiej ale nadal czasem mam rolki o chwil臋 za艂amania, niskie poczucie warto艣ci odno艣nie mojego charakteru ale jak np wczoraj mia艂am taki dzie艅 to ona to zauwa偶y艂a i jeszcze bardziej mi dowalila, powiedxila w艂a艣nie ze sie mnie wstydzi ze taka jestem itd...mam ch艂opaka, jakie艣 kole偶anki, oni mnie troch臋 wspieraj膮 ale wiadomo mama to mama i bardzo mi przykro 偶e nie jestem taka jakby ona chciala

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ania214568
Sorry za liter贸wki , teraz pisze z telefonu i s艂ownik mi si臋 wlaczyl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ona by chcia艂a odbicie siebie :D wi臋c raczej nie b膮d藕 taka i nie chciej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ania214568
Staram si臋 nie bra膰 tego do siebie ale trudno mi to przychodzi...jeszcze wczoraj powiedzia艂a co艣 w wstylu 偶e inni si臋 maj膮 czym pochwali膰 u swoich dzieci a onanie ma... Tzn mo偶e nie dos艂ownie ale tak mi臋dzy wierszami. Ja studiuj臋, pracuje na p贸艂 etetu ale dla niej to nie ma znaczenia bo zawsze si臋 znajdzie kto艣 lepszy czy zdolniejszy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Aniu, to ona ma problem ze sob膮. Nie po to ma si臋 dzieci, aby by艂y naobraz I podobienstwo nasze. Jestes niezalezna osoba, a nie kopia matki lub jej lalka, Powinna ci臋 kocha膰 taka jaka jeste艣, bo jeste艣 fantastyczna taka jaka jeste艣. Nikogo nie mo偶na zmieni膰 albo mu kaza膰 by膰 takim jakim my chcemy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dzieci nie s膮 od tego, 偶eby si臋 nimi chwali膰 przed znajomymi. Nie jeste艣 koniem na targu ani towarem. Dzieci si臋 kocha takimi jaki i s膮. I tu wychodz膮 JEJ kompleksy i niskie poczucie warto艣ci. Do g艂owy by mi nie przysz艂o, 偶eby traktowa膰 moj膮 rodzine jako cos czym si臋 mog臋 chwali膰. Po prostu kocham ich takimi jakimi s膮, i ciesze sie ze istnieja, a doskonali nie s膮!!!

Udost臋pnij ten post