Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Roefforma OFE

Polecane posty

Gość patrycjusz1990
wchodziłem i faktycznie ike plus prowadzi. Nie ma co się zresztą dziwić- nie ma opłat za otwarcie, prowadzenie, wpłaty czy wypłaty. Wpłacać można dowolne sumy, niekoniecznie co miesiąc.

Gość gość
Człowiek wiele razy się zawiódł na obietnicach rządzących, że teraz trudno uwierzyć, że kiedykolwiek będzie dobrze. A tak na marginesie, ktoś ma konto ike, a co się stanie ze środkami np. w razie śmierci?

Gość gość
wchodziłem na stronę ike plus i rzeczywiście mają dobrą ofertę, a co najważniejsze wpłacane sumy nie musza być duże i można pominąć miesiąc, to dobre bo nie zawsze można sobie pozwolić na odłożenie nawet niewielkiej sumki.

Gość gość
IKE to takie same g***o jak wszystkie inne fundusze, NIE DAJCIE SIE NABRAĆ!!!

Gość gość
Zależy które bo nie każde. Omijasz podatek belki i jest to zarąbiste. wystarczy wybrac takie, ktore nie ma oplat i nie musisz co miesiac wplacac jesli nie masz akurat. Na to łapy nikt nie polozy, wystarczy tylko przejrzeć rankingi i wybrać najlepsze. na lokatach ni choler nie uzbierasz tyle żeby godnie żyć.

Gość gąsior
Nie wiem co to za hejt w stronę ike. Przeciez one są dobrowolne, jak lokaty. ofe i zus są natomiast przymusowe, choć ofe już niedługo... Tak więc stawianie ich w tym samym rzędzie jest błędne. Ja mam ike i sądze że to mądry wybór, a jakby zachciało im się ike konfiskować, co oznaczałoby koniec demokracji i wprowadzenie totalitaryzmu, to i tak byłby jakiś czas na uczieczkę z kasą. 3 filar to teraz jedyny działający, tak jak powinien, instrument pro emerytalny.

Gość lukaszek221
ike nie ike - dobre strony sa i zle tez. teraz jak mamy juz ofe to nie mozna dac sie oszukiwać i cos robic w swoim interesie. teraz mozna wyslac petycje do pte, ze ja jestem klijentem i maja dzialac w moim interesie bo tak mowi ustawa o funduszach emerytalnych i tak ma byc a nie w bambuko beda robili jak zawsze. jak ktos chce wyslac petycje to przez poczte albo envelo - dojdzie da rak wlasnych i nie powiedza, ze nic nie bylo. ja chce miec normalna emeryture a nie glodowe 600 zl

Gość gość
Z punktu widzenia państwa i emeryta OFE to tylko niepotrzebna narośl - generuje dodatkowe koszty nic nie dając w zamian. Ja przechodzę do ZUS i mam nadzieję, że OFE jak najszybciej upadną