Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

majeranek na kaszel

Polecane posty

Gość gość

Witam! moja córka ma zapalenie oskrzeli i przeraźliwy męczący kaszel. nic nie pomaga. Słyszałam o herbatce z majeranku, może ktoś stosował i pomogło, chociaż troszkę??

Gość gość
ja używałam maści majerankowej na katar kilka razy dziennie smarowałam pod noskiem i synek lepiej oddychał

Gość gość
posmaruj mu klatkę piersiową i plecy maścią wygrzewającą na noc vic vapo rup.... nie wiem jak to sie pisze, z olejkiem kamforowym, działa cuda.

Gość gość
chodzi mi cos na kszel, doktorka powiedziala zeby nie dawac jej syropu hamujacego kaszel bo wykrztusza flegme,

Gość gość
dziewczyny doradzcie cos bo juz nie moge patrzec jak sie meczy

Gość takie tam gadanie
no ale w czym Ty chcesz pomóc? Żeby to wykaszlała? To syrop wykrztuśny. A jeśli chcesz troche złagodzić to siemię lniane- wtedy kaszel tak nie męczy. a majeranek jest na katar a nie kaszel.

Gość gość
ja też stosuję- jak wyżej. i tymianek jeszcze

Gość gość
No i dobrych rad typu nasmaruj mascia rozgrzewajaca to bym nie brala wcale pod uwage.

Gość gość
a co masz przeciw maści? ja zawsze jak dziecko kaszle, smarka smaruję piersi i plecki i naprawde to pomaga. Poza tym ułatwia oddychanie.

Gość gość
majeranek to mi sie z katarem kojarzy

Gość gość
nie dawaj rad odnośnie maści ,bo nie wiadomo czy dziecko nie jest uczulone ,bo jak wiadomo w maściach tych są olejki eteryczne i może nastąpić skurcz oskrzeli u dziecka ,wiem z własnego doświadczenia ,ale jak okazało się w szpitalu bardzo dużo dzieci wcale nie jest alergikami nie ma normalnie uczuleń ,ale na olejki zawarte w maściach reagują właśnie skurczem podczas zapalenia oskrzeli ,a wówczas tylko szpital i sterydy