Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bambaryla81

Trzeci dzień temperatura u dziecka i sporadyczne rzadkie kupki

Polecane posty

Gość bambaryla81

Corka ma roczek,od srody w nocy ma temperature,najwyzsza miala wczoraj w dzien i dwie ostatnie noce(39st.) jak dawalam paracetamol albo ibufen spadala do 37-37,5 a dzisiaj ma w takiej wysokosc****ki co (ok.37,6-38). Oprocz tego innych objawow brak,myslalam ze moze trzydniowka no ale dzisiaj trzeci dzien a wysypki nie ma. Mielismy jechac do naszego pediatry,ale go nie ma maz dzwonil i pytal co w takiej sytuacji,powiedzial,ze narazie jesli dziecko sie normalnie zachowuje to czekac.nie wspomnial o wczorajszych dwoch luznych kupkach,dzisiaj zrobila dwie normalne kupy, jedna taka wodnista i niedawno troszke biegunkowej(niewiele). No i nie wiem co robic,czy czekac,czy jechac do przychodni dyzurujacej(a tego sie obawiam,zeby dziecko nie zlapalo czegos gorszego).Najbardziej sie boje biegunki i odwodnienia,kiedy jechac a kiedy mozna poczekac. Aha i mamy zrobic badanie moczu,dzisiaj rano nie udalo mi sie pobrac jutro sprobuje znowu...Wydaje mi sie,ze chyba bedzie wyrzynal sie jeden zabek,ale nie widac zbyt dobrze,corka ma 6 zebow i przy wychodzeniu poprzednich nie goraczkowala

Gość bambaryla81
aha dodam ze przechodzimy na mleko junior(3) narazie mieszam z dwojka,no i od czasu kupek znowu daje mniej trojki

Gość gość
Przy ząbkach może być i gorączka i luźniejsze kupki. Moja gorączkowała dopiero przy czwórkach. Musisz ocenić jak się poza tym dziecko czuje - je w miarę, bawi się, pije?

Gość bambaryla81
aha i jeszcze jedna rzecz,bo na ulotkach jest napisane,zeby nie podawac lekow przeciwbolowych dluzej niz trzy dni,dzisiaj od rana nie dawalam nic,jednak jak podam na noc to juz bedzie koniec trzeciego dnia,wiec jak ta temp. znowu wzrosnie to co wtedy

Gość gość
Jak jest tylko temp i nie ma innych objawów to może mieć zapalnie układu moczowego .

Gość bambaryla81
normalnie sie bawi,pije malo,ale ona zawsze malo pila,jak daje jej lyzeczka to wiecej wcisne,raczej normalnie je,jest tylko bardziej marudna

Gość gość
MOje dziecko przy zabkowaniu goraczkowalo do 40 stopni,to koszmar jakis byl i ta temperatura tak skakala raz 37 a raz az 40 i tak bylo do tej pory az sie zabek wyrznal trwalo to okolo tyg.Kupki tez w tym czasie byly luzniejsze.Obserwuj dziecko jak zauwazysz cos niepokojacego to jedz albo do szpitala albo na dyzur do przychodni

Gość gość
ja bym nie jechała, to nie noworodek. Chyba ze biegunka sie nasili. To jakas infekcja, ma gorączke wiec organizm walczy.. najlepiej zbijaj tylko powyzej 38,5. Ale biegunka to z tego co pamietam minimum 6 luźnych kup na dobe lub jedna ze sluzem/krwią. Przedewszystkim woda - pompuj w nia ile sie da, małymi łyczkami - taką w temp pokojowej. Pomoze i na gorączke i zapobiegnie odwodnieniu. Jak masz wątpliowosc to mozesz wróćić na pare dni do mleka 2 i znów spróbowac jak mała wydobrzeje. Ale nie słyszałam o takiej reakcji na zmianę mleka.

Gość bambaryla81
dzieki za rady,z tym mlekiem to ja slyszalam,kolezanki kolezanka miala z corka tak,ze mala bardzi zle zareagowala

Gość bambaryla81
a co jesli chodzi o te trzy dni podawania lekow ze dluzej nie mozna co wtedy??

Gość gość
Chodzi Ci o przeciwgoraczkowe tak? Tam jest tylko taka informacja,ze jak dziecku po 3 dobach od podawania leku sie nie polepszy,zeby skonsultowac sie z lekarzem,chodzi o to by lekarz dziecko zbadal,lek mozna podawac on nie zaszkodzi.

Gość gość
Staram się zawsze konsultować się z lekarzem, kiedy moje dziecko ma gorączkę powyżej 38 st. Najczęściej okazuje się że jest to albo ząbek albo trzydniówka, na obniżenie gorączki podaje zawsze ibuprofen w syropku - Milifen, ma truskawkowy smak co mojemu dziecku bardzo odpowiada. Ostatnio przez ząbek cztery noce z rzędu były nie przespane.

Gość gość
Moja córka koło roczku miała 3 dniówkę temperatura przez 3 dni dochodziła do 41stopni a na czwartą dobę wystąpiła wysypka

Gość gość
i nie pojechalas z nia do lekarza?!!! kobieto to mogla sepsa byc albo zapalenie opon mozgowych

Gość z licytacji komorniczej
A co lekarz ma laboratorium w oczach?

Gość gość
pobiera krew, ale czytam i oczom nie wierze same przypadki skrajnej nieodpowiedzialnosci, szokk!!

Gość z licytacji komorniczej
Nie wiem do jakiego lekarzach chodzi, ale mó j nie kłuje dziecka - pomimo, że chorowało dosyć często. Jak nie było objawów tylko temp. to kazała obserwować ew robić badanie moczu. Posocznica nie bierze się z powietrza. Ot tak. dzisiaj jestem zdrowa a jutro bach sepsa.

Gość gość
Ja pisałam o 3dniówce o 16:01 jeśli to do mnie były tekst o odpowiedzialności to wyjaśniam, że bylismy w szpitalu w pierwszej dobie gdy gorączka doszła do 41stopni. W szpitalu nas trochę olali zasugerowali 3dniówkę (mala zbadał lekarz) kazali podawać leki na zbicie gorączki i czekać. Na drugi dzień poszłam jeszcze do rodzinnego ta przepisała cos osłonowego dała cos na kupki bo od gorączki były rzadkie i tyle. Serio myslicie, że roczne dziecko ma gorączkę która powaliła by konia (przynajmniej mnie na pewno) a ja czekałam i nic nie zrobiłam? Wstawałam do dziecka w nocy co 2-3 gdzoiny mierzyłam gorączkę podawałam leki na zbicie i jej pilnowałam no kurna zastanówcie się czasami nad sobą.