Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poważne pytanie

Polecane posty

Gość gość

Czy uważacie że ograniczenie kontaktu z drugą osobą która nam się podoba jest normalne ? Tzn. chodzi mi o sytuacje gdzie wiemy że z nie możemy liczyć na coś więcej (z różnych przyczyn) niż koleżeńskie relacje, dlatego z obawy przed odrzuceniem i niespełnionym uczuciem unikamy tej osoby ? Jest to według was normalne zachowanie i fair według tej drugiej osoby ?

Gość gość
nie jest normalne, ale często praktykowane przez codziennoeść, z drugiej strony jesli wiemy ze nic z tego nie będzie to zapewne cieżko sie pogodzic i uznjemy obojętność w kwestii

Gość gość
Nie, mnie takie cos spotkalo. Nagle cisza bez wyjasnienia. Przykre to i nie mile uczucie mimo tylko kolezenstwa, czy przyjazni.

Gość gość
Czyli jak według was powinno to normalnie wyglądać ? Zachowujemy się normalnie bez dawania oznak czegokolwiek i cierpimy sobie w środku ?

Gość gość
po co dywagować?:) nie ma sensu

Gość gość
Jeśli cierpimy, to chociaz powinna byc rozmowa. Wspolne podjecie co dalej ? Tak mi sie wydaje, ze to najepsze rozwiazanie bez dodatkowego krzywdzenia.

Gość gość
oczywista

Gość gość
powinna byc rozmowa , ale facet jest zwykłym głupcem dobranoc

Gość gość
jak wstawiacie piatke (dlon)

Gość gość
ok to kolejne pytanie. Kobiecie wypada powiedzieć facetowi sorry podobasz mi się ale nic z tego bo..........

Gość gość
Na pewno jakos ubrac to w slowa trzeba, nie rozumiem ludzi ktorzy koncza znajomosc cisza dla mnie, to brak szacunku i tchurzostwo.

Też to praktykuję niestety. Przy okazji bardzo mnie to męczy. Ale cóż zrobić? Pewnych rzeczy niesposób przeskoczyć ! Life is brutal :(

Gość gość
skoro oboje zajęcie to o czym rozmawiać skoro facet niedojrzały cyniczny to dziekuje :D tak musi byc sa inni odważniejsi z któymi flirtujemy :)

Gość gość
Czemu wszyscy twierdzicie że autor tematu to facet ? może to kobieta. Czy tylko my jesteśmy tacy bezuczuciowi ?

Gość gość
Tak , tylko meżczzyni nie mają uczuć.

Wypraszam sobie :) To mi się ktoś podoba i to ja unikam. Nie chcę tym zranić tej drugiej osoby. Dlaczego? Kiedyś też podobałem się komuś, wtedy byłem zajęty i czułem się 'osaczany'. To wszystko :)

Gość gość
To wytłumaczcie mi coś, bo nie rozumiem: jeśli w koleżeńskim związku facet nagle znika bez słowa, to znaczy, że to dlatego, że mu się ta kobieta podobała lub się w niej zakochał? Od kiedy? Ja zawsze potem w takich sytuacjach dowiadywałam się, że znikali, bo albo mieli żonę, o której oczywiście mi nie powiedzieli, albo znajdowali sobie jakąś kobietę do przygód. Nigdy nie słyszałam, żeby mężczyzna olał kobietę dlatego, że mu na niej zależało i wcale w takie tłumaczenie nie wierzę.

Gość gość
Jak najbadziej, masochizm jest odchyłem.

Gość gość
No to jak to w końcu jest z tym Waszym znikaniem Panowie?

Gość gość
Kto z Was w końcu wyjaśni?

Gość gość
brzmi nie jak byś chciała/chciał udowodnić, że ta druga osoba to jest nienormalna bo kocha. Co w tym dziwnego, jak ktoś poczuje coś więcej to trzeba odejść, przynajmniej na jakiś czas, żeby ochłonąć i nabrać dystansu do sprawy. To takie niezrozumiałe dla ciebie?

Gość gość
jeśli chcesz pozostać w przyjaźni, to potrzeba czasu i wtedy się odchodzi, żeby nie bolało. Dla mnie normalne to jest. Przykładowo: jedna osoba kocha,druga nie. Więc ta pierwsza musi zaakceptować to bo jest oczywiste przecież i tak samo w drugą stronę, ta która nie kocha musi zrozumieć, że tamta cierpi, boli ją fakt odrzucenia i dlatego odchodzi. Co to za filozofia, że tak łopatologicznie trza tu tłumaczyć.

Gość gość
"gość brzmi nie jak byś chciała/chciał udowodnić, że ta druga osoba to jest nienormalna bo kocha. Co w tym dziwnego, jak ktoś poczuje coś więcej to trzeba odejść, przynajmniej na jakiś czas, żeby ochłonąć i nabrać dystansu do sprawy. To takie niezrozumiałe dla ciebie? gość jeśli chcesz pozostać w przyjaźni, to potrzeba czasu i wtedy się odchodzi, żeby nie bolało. Dla mnie normalne to jest. Przykładowo: jedna osoba kocha,druga nie. Więc ta pierwsza musi zaakceptować to bo jest oczywiste przecież i tak samo w drugą stronę, ta która nie kocha musi zrozumieć, że tamta cierpi, boli ją fakt odrzucenia i dlatego odchodzi. Co to za filozofia, że tak łopatologicznie trza tu tłumaczyć". --- Nie jest to filozofia, jeśli mężczyzna wyznaje przyjaciółce uczucia i ona mówi mu, że ich nie odwzajemnia. To wtedy rozumiem, że nie daje rady dalej w tym trwać z powodu tego, że to dla niego zbyt trudne (co dalej nie oznacza, że powinien zniknąć bez słowa, tylko ją o tym poinformować, że potrzebuje się oddalić, że potrzebuje dystansu lub nawet zakończenia znajomości). Ale są też przypadki, że mężczyzna w takiej relacji nagle znika bez słowa bez żadnej informacji o jakichś uczuciach, więc nie sądzę, że wtedy to oznacza, że to z tego powodu, tylko że właśnie nagle zainteresował się inną i tą poprzednią olał. W każdym razie, czy tak czy tak olanie w obu sytuacjach uważam za coś, co go dyskwalifikuje i jako dalszego przyjaciela, i jako potencjalnego chłopaka. Bo pokazuje, że nie dba o to, co mysli i co czuje ta kobieta, która jednak się zaangażowała w tą relację i mu zaufała. A ten nagle znika z jej życia, olewa ją całkowicie.

Gość gość
Podnoszę i pytam jeszcze raz o to, co powyżej - co się kryje w takich sytuacjach za Waszym zniknięciem Panowie?

Gość gość
Dołaczam do pytani I dodaje swoje. Jezeli zakochaliscie w kobiecie,a nie moze nic z tego wyniknac potraficie przejsc w etap kolezenstwa,utrzymywac czesty konakt Czy dalej o myslicie o tej kobiecie? Czy tak bardzo potraficie postawic jasne granice,kolezenstwn i nic wiecej.

Gość gość
Gdzieś mężczyźni się ulotnili, nawet w tym topiku. :-D

Gość gość
Ktoś odpowie, wyjaśni?

Gość gość
Pytaie jak z 3.08.