Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze dwulatki maja jeszcze pieluchy

Polecane posty

Gość gość
szkotka uk, oscara czy nobla za to oczekujesz? hahaha Czy myślisz, że dzieci odpieluchowane wcześniej będą mądrzejsze/szczęśliwsze/bystrzejsze w przyszłości? Każda matka robi po swojemu, Ty robisz tak a inne matki inaczej i wara Tobie od nich. Skup się na swoich dzieciach a nie innych.

Gość gość
szkotka uk, oscara czy nobla za to oczekujesz? hahaha Czy myślisz, że dzieci odpieluchowane wcześniej będą mądrzejsze/szczęśliwsze/bystrzejsze w przyszłości? Każda matka robi po swojemu, Ty robisz tak a inne matki inaczej i wara Tobie od nich. Skup się na swoich dzieciach a nie innych.

Gość gość
Szkota, różne są dzieci. Masz tylko 1 dziecko, a wypowiadasz się jakbyś pozjadala wszystkie rozumy. Moja bratanica.też była wcześnie oswajana z nocnikiem, od 8 mca bodajże. Jak skończyła rok, nauczyła się chodzić, to nocnik ja zaczął parzyc w pupe :) Teraz ma prawie 2 lata i czasem siadze a czasem ucieka. Inne dzieciaki w rodzinie też były oswajane i odpieluchowaly się.właśnie koło 2 urodzin, jedna dziewczynka tylko na 18 mcy chodziła bez pieluchy. Teraz.ma 3 lata i na noc ma dalej zakładana, bo ciągle zdarzały jej się wpadki przez sen. Moja corka ma 19 mcy, jeszcze chodzi w pieluchach, kupę woła ładnie.i robi na nocnik, ale z siku ciągle nie lapie, poczekam do.wiosny. Uwielbiam takie wymadrzanie się jak ma się tylko 1 dziecko, każde "łapie" pewne umiejętności w swoim czasie, bo każde jest inne.

Gość gość
Szkota, różne są dzieci. Masz tylko 1 dziecko, a wypowiadasz się jakbyś pozjadala wszystkie rozumy. Moja bratanica.też była wcześnie oswajana z nocnikiem, od 8 mca bodajże. Jak skończyła rok, nauczyła się chodzić, to nocnik ja zaczął parzyc w pupe :) Teraz ma prawie 2 lata i czasem siadze a czasem ucieka. Inne dzieciaki w rodzinie też były oswajane i odpieluchowaly się.właśnie koło 2 urodzin, jedna dziewczynka tylko na 18 mcy chodziła bez pieluchy. Teraz.ma 3 lata i na noc ma dalej zakładana, bo ciągle zdarzały jej się wpadki przez sen. Moja corka ma 19 mcy, jeszcze chodzi w pieluchach, kupę woła ładnie.i robi na nocnik, ale z siku ciągle nie lapie, poczekam do.wiosny. Uwielbiam takie wymadrzanie się jak ma się tylko 1 dziecko, każde "łapie" pewne umiejętności w swoim czasie, bo każde jest inne.

Gość gość
Co to za różnica czy dziecko jest odpieluchowane w wieku 20 miesięcy czy 2,5 roku ? Żadne do 18 stki nie chodzi z pielucha wiec nie rozumiem po co sie tak spinać. Mojej córce sciaglam pieluchę jak miała 2 lata i 2 miesiące i nauka na nocnik zajęła nam 3 dni . Wczesnej nigdy nie uczyłam dziecka na nocnik .

Gość gość
nie wiem jak inne dzieci ale moje po roku zaczęło interesować się czynnościami fizjologicznymi i co miałam odwracać uwagę, nie tłumaczyć jak pytało się co to. Od tego moment i na 16 miesięcy już wołało najpierw kupę a później siusiu.

Gość yukki
Zaczęłam sadzać na nocnik jak dzieć dobrze siedział. Wcześniej prawie zawsze wysadzałam "na kupę", bo widać było, apotem sygnalizował kiedy chce. W 20 miesięcy przestał nosić pieluszki w dzień, a w 22 i w nocy. no, ale ja to z wygody go nauczylam na nocnik, bo używałam pieluszek wielorazowych :P

Gość yukki
Zaczęłam sadzać na nocnik jak dzieć dobrze siedział. Wcześniej prawie zawsze wysadzałam "na kupę", bo widać było, apotem sygnalizował kiedy chce. W 20 miesięcy przestał nosić pieluszki w dzień, a w 22 i w nocy. no, ale ja to z wygody go nauczylam na nocnik, bo używałam pieluszek wielorazowych :P

Gość gość
Moja skończyła 22 miesiące i sikała na nocnik ( w domu nie nosiła pieluch) , mając 28 miesięcy (było lato) przestała nosić na dworze. Dziś ma dwa lata i osiem miesięcy i zakładamy jej na noc bo średnio co kilkanaście razy siknie do pieluchy.

Gość gość
Jakoś mi się nie chce wierzyć w te "3 dni".

Gość gość
Mój starszy w styczniu skończy 3 lata i nie chce wołać na kibelek, przed kąpaniem i rano oczywiście idziemy siku ale w ciągu dnia nie;/ młodszy ma skończone 8miesięcy i zaczynam przyzwyczajać go do nocnika . Może jak starszy zobaczy że młodszy siada i robi to też zacznie i skończy się kupowanie pieluch :) także spokojnie dzieci noszące pieluchy w wieku 2 czy 3 lat nie są wcale opóźnione TO SĄ BZDURY !!

Gość gość
Dlaczego nie wierzysz ze dziecko w 3 dni może nauczyć się na nocnik? Moj syn tez nauczył się w kilka dni a miał niecałe 2 latka .

Gość gość
Ja odpieluchowalam w 3 dni ale 2,5-latka. Wczesniej nie bylo czasu ani checi z mojej strony. Zasuwam tak, ze sie kurom domowym w pale nie miesci i nie mam czasu na 9 miesiecy "treningu"" i prania dywanow. mam ciekawsze zajecia, rowniez z dzieckiem. POczytalam troche kiedy dziecko jest gotowe, sprobowalam radykalnie, zaskoczylo. Najlepiej zaskakuje jak jest juz jakas komunikacja werbalna z mlodym. Podobnie zrobie z pozostala dwojka dzieci. To pitolenie o uposledzeniu jest ponizej krytyki. Jedyna duma idiotek z pieluchowym zapaleniem mozgu, ze nauczyly sie wylapywac kiedy dziecko chce kupe. Nie, dzieki. W szwecji lataja w pamperach do 4 roku zycia nawet i dluzej i co?? I jakos wuzsze osiganiecia maja we wszytskim niz Polacy. Nocne moczenie sie tez jest normalne, szczegolnie jak dziecko mocno spi i i po prostu nie czuje jak puszczaja zwieracze. No ale lepiej wyrabiac poczucie winy i wyzywac biedaka od opoznionych. Spasujcie, bo wam kiedys zylka peknie od tych teamtow kto jest leniwy a kto nie. Ja jestem przcowitsza niz siedzaca tu banda kur na grzedzie, z tymze mam inne kompetencje i osiagniecia w CV niz pranie dywanu po 17-tej "wpadce".

Gość gość
tez mam inne rzeczy w CV jestem pracującą mamą a nauczyłam dziecko 1,5 roczne wołania na nocnik oczywiście nie sama, bo jak jestem w pracy to dziecko jest z babciami na zmianę. Nic mi nie zasikało :p

Gość gość
ja myślałam że dziecko jeszcze za małe bo nie bardzo chciało siadac na nocnik... jak miała 26 mcy to sie zdobyłam na decyzje o sicągnieciu pileuchy. Bardzo szybko poszło po mcu nie było pieluchy ani w dzien ani w nocy i żadnych wpadek. Wyszło na to, ze to była kwestia mojej decyzji a nie dziecka :) Zreszta identycznie było ze smoczkiem - takie awantury wieczorem robiła, ze myslałam ze nie dam rady.. i sie nie mogłam zdobyc na to. Tymczasem jak podjełam decyzje i smoczek "zginał" to płacz był 2 wieczory i dziecko zapomniało. u nas w odpieluchowaniu pomogły naklejki "odznaki" za kazde zrobienie do nocniczka.