Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąza pasma włókniste w macicy a upośledzenie fiz płodu

Polecane posty

Gość gość

witam mam problem i niekt nie potrafi mi go wyjaśnić a bardzo się martwie, jestem w Uk więc nie mogłam liczyc na dokładne wyjaśnienie problemu, w dolnej części macicy ma jakieś pasma włókniste, jestem w 20 tyg, i przez nie mam scan co 2 tyg czy wszystko w porządku, właściwie twierdzą że z dzidzą wszystko dobrze, a ja się naczytałam że te pasma podczs rozwoju ciazy moga się wkręcać i blokować szczególnie rozwój kończyń powodując różne upo,sledzenia szczególnie kończyn nawet do ich braku, bp dziecko przez nie nie może sie właściwie do końca rozwijać i zazwyczaj upośledza to rozwój fizyczny, czy któraś zna temat czy miałą w ciązy taki problem

Gość gość
i właśnie czytałam że dzieci rodzą się często z syndromem ASB czy coś takiego czyli ze zniekształceniami

Gość gość
Tak, to prawda. Często występują upośledzenia fizyczne płodu. To się nazywa zespół pasm owodniowych. Dużo masz tych pasm? Niestety trudno przewidzieć jak u Ciebie będzie, bo to loteria, zależy jak są umiejscowione względem płodu w macicy, ale jest to poważne zagrożenie. Współczuję :( Tutaj sobie pooglądaj różne opcje: google.pl/search?q=amniotic+band+syndrome&espv=210&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=7zWjUoKfIYaN4ATPy4HwCg&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=605

Gość gość
.Tak, to prawda. Często występują upośledzenia fizyczne płodu. To się nazywa zespół pasm owodniowych. Dużo masz tych pasm? Niestety trudno przewidzieć jak u Ciebie będzie, bo to loteria, zależy jak są umiejscowione względem płodu w macicy, ale jest to poważne zagrożenie. Współczuję. Wpisz w grafikę google hasło "amniotic band syndrome", to zobaczysz jak to mniej więcej wygląda

Gość gość
.Tak, to prawda. Często występują upośledzenia fizyczne płodu. To się nazywa zespół pasm owodniowych. Dużo masz tych pasm? Niestety trudno przewidzieć jak u Ciebie będzie, bo to loteria, zależy jak są umiejscowione względem płodu w macicy, ale jest to poważne zagrożenie. Współczuję. Wpisz w grafikę google hasło "amniotic band syndrome", to zobaczysz jak to mniej więcej wygląda

Gość gość
Z doświadczenia wiem ze w UK nie bedzieszmiala odpowiedniej opieki. Jeśli zależy ci na dziecko wróć do pl tutaj co tydz będzie USG leki i opieka jakoś 20 tyg wytrxymasz dla dziecka chyba warto? Nie rozumiem polowa kobiet polek w UK plami krwawi inne problemy tam nawet luteiny niue dają siuedza stresuja się a wystarczy do pl prz jechać jakby nie było w Polsce jest sto razy lepsza opieka w ciąży. Nie rozumiem AZ task wam zależy zęby zasiłki dostać ze mimo zagrożenia chcecie w UK rodzic? Kosztem zdrowia bądź życia dziecka??

Gość gość
mama te sasma w dolnej części macicy i dowiedziałam się dopiero teraz na scanie w 13 tyg nic nie było widoczne, na razie twierdzą że z dzieckiem wszystko w porządku

Gość gość
wiem jak to wygląda bo napatrzyłam się na zdjęcia i jestem bezradna, do Polski najprawdopodobniej nie przyjade bo mam jeszcze jedno małe dziecko i musiałą by wziąśc jez ze sobą a tu jednak jesteśmy razem, jeżeli chodzi o zasiłki w Anglii to nie jest tak jak myślą ludzie tu jak się przekroczy w skoali roku magiczną kwote 16800 funtów to się nie dostaje socjalu a my przekraczamy, nawet nie bedzie tzw becikowego a w Polsce jest dla wszystkich, jednak nie o finansach teraz mowa mam poważniejszy problem

Gość gość
Mi to lata czy ty zjwdziesz do pl czy nie tylko smiesza mnie te tematy zazwyczaj laski z UK pisza wielce zmartwione bo z ciąża cos nied tak a tam nikt nie pomaga przy problem owej ciąży. A niestety wtedy opieka musi być bo te skany to hmm za wiele wam nie dadzą Jeśli dla kogoś życie i zdrowie dziecka jest ważne jedzied do pl bo tu jest opieka i cóż nie szuka pretekstu zęby jednak zostać w UK. Stres i uzalanie się na kafe daje wam cos? Nawet jeśli ktoś się tu znajdzie masjac ten sam problem to co wam to da? Ja również w UK mieszkam ale mam problemy z ciąża ani chwili się nie wahalam w 18 tyg spakowalam siebied i drugie dziecko i wrocilam do pl rozłąka z mężem jest ciezkas ale tylko dzięki pobycie w pl donosilam ciąże i koncze 37 tydz teraz. Wiec nie uzalajcie się nad sobą bo to wasze życie wasze decyzja jest bycie w kraju gdzie nikt należycie nie za opiekuje się ciaza proste

Gość gość
jednak a ostatnim scanie wszystko było na miejscu rączki widoczne, serce,żołądek główka,nosek, kręgosłup, wszystko na miejscu jedynie nic o nóżkach nie mam w opisie ale to może za wcześnie może jednak jest szansa na zdrowe dziecko

Gość gość
Szansa jest zawsze, wszystko zależy od szczęścia

Gość gość
A od czego jest prywatna pszychodnia, nie dajmy sie zwariowaC, po to robia ci te scany co 2 tyg. Zeby skontrolowac plod, spokojnie, sama przeszlam przez problemowa ciaze, I tu cie o tak nikt samej sobiE nie zostawi, tu cie poprostu nikt za wczasu straszyc nie bedzie I tyle, a ta pani od znajomosci benefitow w UK, nie zaswiecila rozumem, I widac ze Anglie zna tylko z opowiesci, zasilki heh, ta kasa Na drzewach rosnie, a my z wozkami jezdzimy zrywac te pieniadze:D po to rodzimy I wylacznie dzeci w UK;)

Gość gość
moją nadzieją jest to że na razie płód rozwija się normsalnie a taśmy są puki co poza nim

Gość gość
Ja również w UK mieszkam ale mam problemy z ciąża ani chwili się nie wahalam w 18 tyg spakowalam siebied i drugie dziecko i wrocilam do pl rozłąka z mężem jest ciezkas ale tylko dzięki pobycie w pl donosilam ciąże i koncze 37 tydz teraz.>> madralo, a gdzie teraz jestes i z kim? Za hotel w PL placisz? Nie kazdy ma rodzine w PL, zeby sobie przyjechac i zyc***placic za hotel przez 20 tygodni...

Gość gość
możliwe że gdyby nie było drugiego dziecka to przyjechała bym do Polski i postarała się o dobrego specjaliste, jednak w tej chwili nasza sytuacja wygląda tak że nie moge, a co zrobie w Polsce z maluchem jeżeli np trafie do szpitala, to wszystko nie jest takie proste jak innym się wydaje poprostu problem spadł na mnie jak grom z jasnego nieba, nie moge znalezc sobie miejsca od kilku dni, stres niesamowity bo wiadomo każda mama chce zdrowego dzieciaczka, moje też jest zdrowe i nmam nadziej że tak pozostanie do końca ciąży, na razie te pasma są poza płodem

Gość gość
jak to co zrobisz z dzieckiem, matki nie masz? teściowej, wujka cioci ? sama sobie stwarzasz problem

Gość gość
Oj te biedne Angielki...jak one tam te dzieci rodza jak opieka medyczna taka niedobra....

Gość gość
jak to co zrobisz z dzieckiem, matki nie masz? teściowej, wujka cioci ? sama sobie stwarzasz problem>>> tak, w PL wujki, ciotki sie zajma cudzym dzieckiem...

Gość cafe rosa
kobiety, ale jesli juz tak bardzo chcecie opieke polska podczas ciazy, bo angielskiej nie ufacie, to przeciez mozna chodzic do pol lekarza w UK. Co za problem? Jest ich bardzo duzo teraz. ja mialam ciaze wysokiego ryzyka poprzez wady genetyczne plodu wczesniejszego i mialam wszystkie badania robione w ciazy bez zadnego problemu. Mialam tez biopsje kosmowki, a w PL raczej sie tego nie robi. Za nic nie placilam. Wyniki po ok 5 dniach takze juz ok 14 tyg wiedzialam, ze kariotyp prawidlowy. Nie porownujcie jednak nhs-sowskiej opieki zdrowotnej do prywatnej opieki zdrowotnej w PL, bo wcale PL nie wypada lepiej…. Pierwsze slysze, zeby ktos z powodu benefitow jakis nie lecial do PL. nie znam sie, ale dla mnie to smieszne…

Gość gość
Dajcie spokoj, po co niby autorka mialaby leciec do Polski?!? chyba tylko po to, zeby za kazdy skan, ktory w UK ma za darmo w Polsce placic plus oczywiscie za wizyte i milion dodatkowych niepotrzebnych badan, no i oczywiscie za leki, ktorymi niemal kazda ciezarna sie zajada doslownie. Ani ja, ani zadna z moich znajomych nigdy nie narzekalysmy na opieke w ciazy w UK, a rozne problemy tez mialysmy. Masz skan co 2 tygodnie, wiec ciaza jest monitorowana. Ciekawe, ze wszyscy nagle chwala opieke medyczna w Polsce, poczytaj tylko te inne tematy o tym, jak sie tam rodzi itp. az sie plakac chce!

Gość gość
W polsce opieka medyczna dobra jest tylko jak sie leczysz prywatnie, panstwowo nie wyglada juz tak rozowo.

Gość gość
wzrucając temat nie miałam zamiaru rozwijac dyskusji na temat opieki w Polsce czy w UK bo mam teraz większy problem poprostu miałam bardzij nadzieje że znajde osoby z podobną dolegliwośicią i dowiem sie więcej o problemie, wiem że monitorują mnie co 2 tyg a nikt bliżej ze mną nie rozmawiac na ten temat żebym nie panikowała, puki co dziecko jest w 20 tyg i na razie jest zdrowe a te pasma mam poprzyczepiane w dolnej części macicy po odu stronach, dodam że w 13 tyg nic nie było widać, czy ktoś bliżej zna sie na problemie?

Gość gość
dzis wrocilam od konsultantki jestem w 21 tyg, powiedziala ze to nie zagraza ciazy i nastepna wizyta za miesiac, dziecko jest zdrowe, czyli puki co jestem nastawiona pozytywnie