Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pavel92

Polki vs dziewczyny z zagranicy

Polecane posty

Gość gość
a innych już nie? taki niemiły jesteś? a chciałeś żeby wszysycy sie uśmiechali :(

Gość pavel92
ja nie chce nikogo zmieniać ,tylko piszę jakie są różnice,i w przeciwieństwie do was nikogo nie obrażam ;)

Gość gość
możemy ci wysłać uśmieszki :):):):):):):):) x jak wstawisz zdjecie to mozemy c***owiedziec czy sie nam podobasz

Gość gość z Wrocławia
ludzie są różni Pawełku, zaakceptuj to:P

Gość gość
ciekawe czy latwo znalezc prace w Danii, tam minimalna pensja wynosi 8500 zł

Gość polka gery43
08.12.13 [zgłoś do usunięcia] pavel92 właśnie naprawdę byłem w szoku jak obcy ludzie Cię zaczepiają i Ci mówią podoba mi się twój styl ubierania,fajnie wyglądasz ,jak kichniesz to obca osoba odpowie Ci bless you,a w Polsce czegoś takiego nie ma Dziwne, bo ja się z tym spotkałam nie raz. ama nie raz obcej kobiecie powiedziałam, że świetnie wygląda, pytałam co to za perfumy, czy gdzie kupiła naszyjnik. "Na zdrowie" mówię zawsze :-P Ale obcych facetów na ulicy nie zaczepiam. Po pierwsze nie mam takiej potrzeby, ludzi poznaję masę , mam sposobność i wolę to robić w lepszych warunkach niż "ulica". Po drugie to też może wynika trochę z WASZEJ mentalności ( jeśli już mamy generalizować Pavle polaku ) , bo w Polsce jak kobieta zaczepi faceta to jest duże prawdopodobieństwo że dostanie odpowiednią "łatkę" - łatwej, puszczalskiej etc. co z resztą potwierdza to, co piszesz o polskich kobietach za granicą, bardzo łatwo łatki przystawiasz

Gość zimna dziewczyna z Polski
" "nie jestem otwarta, nie jestem towarzyska, to co mam się zmuszać żeby jeden z drugim byli zadowoleni?" x dobry punkt widzenia smiech.gif "jestem niemiła, opryskliwa, nieprzyjemna, TO CO, MAM SIĘ ZMUSZAĆ". x tak droga pani, niech się pani spróbuje przełamać i przekona się pani że świat to nie jest jakieś wrogie miejsce zaludnione przez podłych ludzi i że uśmiech, żart albo miłe słowo nikogo jeszcze nie zabiły. " ależ ja tak nie myślę... ja piszę ciągle w kontekście flirtowania. np w pracy jestem uważana za przemiłą osobę - zarówno przez współpracowników, szefów jak i wszystkich ludzi z którymi mam kontakt :D po prostu nie flirtuję i nie zagaduję obcych FACETÓW. tak trudno to zrozumieć?

Gość gość
a ktos kogos obraza?

Gość gość z Wrocławia
akurat dziewczyny z UK (skoro już jedziemy stererotypami) kojarzą mi się z wiecznie imprezującymi babochłopami. Ale ich rzecz, ani mnie to ziębi ani grzeje.

Gość zimna dziewczyna z Polski
najbardziej obraźliwym tekstem z całego tematu jest POLACZKI... wyszło na to, że obrażony został każdy w tym temacie :classic_cool:

Gość gość
my pawełku uśmiechamy się do panów co mieszkają w Polsce, nie interesują nas ci co siedza w uk, bo nie jestescie pewni

Gość polka gery43
08.12.13 [zgłoś do usunięcia] pavel92 ja nie chce nikogo zmieniać ,tylko piszę jakie są różnice No i w tym momencie mijasz sie z prawdą, albo sam nie wiesz co piszesz i o co Ci tak na prawdę chodzi. Nie chcesz nikogo zmieniać a jednocześnie w pierwszym poście piszes z"Taka jest smutna prawda na temat Polek,więc dziewczyny do roboty.Macie się czego uczyć od koleżanek zagranicznych". To co piszesz nie jest tylko suchym opisem, niesie ze sobą przez kilka stron tej rtozmowy mocną wartość ocenną ukierunkowaną na krytykę tego, jak postępują polki. Nie rozumiesz jednocześnie, ze owym polkom dobrze jest z tym, jak się zachowują ..

Gość gość
"jak polki=wszystko ZLE to szukajcie tam gdzie jest dobrze, nikt wam nie broni" x no i właśnie taka agresja o byle co. zwyczajne spostrzeżenie faktu że na zachodzie ludzie są dla siebie bardziej życzliwi skutkuje tym że już cię z własnej ojczyzny wypędzają. spostrzeżenie autora jest zupełnie słuszne. błędem jest to że pisze tak głównie o młodych kobietach podczas gdy ten problem w polsce dotyczy wszystkich. nawet sobie nie wyobrażacie jacy agresywni i napastliwi są emeryci na przykład. nie wiem jaka jest tego przyczyna ale jest w tym zakresie istotna różnica między zachodem a polską.

Gość gość z Wrocławia
Jest też coś takiego jak różnice kulturowe, pojeździj po świecie to się przekonasz, jak nieraz niezrozumiałe dla nas zachowania uznawane są za normę. Ja nadal nie rozumiem celowości tego wątku, ale cóż, widocznie jestem polaczkiem:O

Gość autor sam nie wie po co
założył wątek, bezmyślnie tylko poklepał w klawiaturę i tyle

Gość michael87
Zgadzam sie z autorem w 100%,A to co Polki wyprawiają zagranicą to przechodzi ludzkie pojęcie,Z byle kim,byle gdzie z resztą wiecie o co chodzi

Gość gość z Wrocławia
kijem Wisły nie zawrócisz;) Nie ma co tak uzależniać swojego samopoczucia od innych ludzi. Jeśli chcą sobie narzekać, ich prawo, choć dla mnie osobiście to szkoda energii i życia.

Gość gość
pawełek chce sie dowartosciowac, bo on juz jest w wielkim swiecie (2 lata dodajmy) wiec chcialby teraz pouczac polakow jakcy powinni byc. zmiana mentalnosci chlopcze cale narodu (dodajmy ze to prawie 40 mln ludzi) to dlugotrwaly proces. prosze zauwazyc, ze my polacy mamy jeszcze pewne zachowania polkow ktorzy zyli 300 lat temu i to wcale nie korzystne. jestesmy ponad 20 lat po upadku bloku wschodniego i od tamtej pory wiele sie zmienilo. ale ty jako mlodziak nie wiesz tego bo nawet nie wiesz jak wygladala rzeczywsosc 20 lat temu.

Gość gość
celem tego wątku jest podzielenie się spostrzeżeniem że ludzie w polsce są niemili. oczywiście dla autora to że niemiłe są młode kobiety jest dokuczliwe bardziej niż to że niemili są inni i dlatego pewnie właśnie o nich pisze. jest to prawda. trochę się to zmienia ale wciąż często spotyka się u nas ludzi którzy mają pretensje do świata o wszystko i są wrogo do niego nastawieni.

Gość pavel92
tak tak chce się dowartościować,i mam kompleksy Xd haha

Gość gość z Wrocławia
Michael, skup się na swoim życiu, skąd to zainteresowanie co inni wyprawiają. To ich życie i ich wybory! Trochę tolerancji. I kolejny wielki socjolog badający życie na emigracji....

Gość gość
tak sa tacy, ale pisanie o tym sie pozbawione celu, tego sie nie zmieni na pstrykniecie palcami. dodatkowo pawel, pisze o "polaczkach" i przeszkadza mu ze polki usmiechaja sie do murzynow czy ciapatych a sam ma czarnoskora dziewczyne.

Gość gość z Wrocławia
Przed i nie dajemy przecinka Pawełku. Czy jestem niemiła?:P :D

Gość michael87
bo taka jest prawda,dlaczego polki wiążą się z murzynami,dla wielkich k*****w:) sprzedają się turasom za kebaby

Gość gość
bardzo niemiła i jeszcze się uśmiechasz bezwstydnie, niedobra Polka! :)

Gość gość z Wrocławia
Taka jest prawda? A z jakich to rzetelnych źródeł czerpiesz swoja wiedzę objawioną?

Gość gość
michael kojelny z kompleksami, co z tego że murzyn ma większego niż ty? zasze to powtarzają zakomplesieni faceci. tylko penisy ci w glowie

Gość michael87
u mnie w niemczech pełno takich związków,a później płacz bo mnie bije :)

Gość gość
" ale pisanie o tym sie pozbawione celu" x nieprawda, pisanie czy mówienie o zjawiskach które nam się nie podobają ma cel taki żeby te zjawiska zmieniać. żeby pokazywać ludziom że można inaczej, lepiej. w tym wypadku że fajniej się żyje na świecie gdy ludzie wokół są przyjaźni i życzliwi niż wtedy gdy są nabzdyczeni i wrodzy.

Gość gość z Wrocławia
U ciebie powiadasz, cóż, proponuję zmienić towarzystwo, najwyraźniej zadajesz się z patologią.