Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

komu udało się schudnąć z niedoczynnością tarczycy

Polecane posty

Gość gość

Czy są osoby, którym się udało i wiedzą jak wredna jest ta choroba? Ze tyje się od powietrza, a waga pomimo wszelkiego wysiłku stoi w miejscu.

Gość gość
Zamknąć dopływ powietrza.

Gość gość
ja mam niedoczynnosc a jestem chuda

Gość gość
ja tak samo mam niedoczynność i jestem szczupła

Gość gość
kiedy mialam nadczynność byłam chuda, teraz przy niedoczynności tyję od powietrza, tak jak autorka napisała

Gość gość
jaki lek przyjmujesz autorko?

Gość gość
ja mam od ponad dwoch lat prawie wszystkie objawy niedoczynnosci tarczycy... wlasnie z wyjatkiem ze nie przybieram na wadze a nadal jestem szczupla i tylko dlatego nie ide robic badan. Stad moje pytanie czy przybieranie na wadze jest zawsze? badalm krew tylko trzy razy bo taka bylam oslabiona , ciagle zmeczona, spiaca ,i swedziala niesamowicie skora ale z krwi wyszlo anemia wiec dalam sobie spokoj z badaniem tarczycy bo intryguje mnie to ze ja nie tyje mimo, ze jedzenie pozeram.

Gość gość
tycie nie ma nic do rzeczy jak widać ja mam niedoczynność (wcześniej też ciągle miałam anemię) i jestem chuda jak pies ;)

Gość gość
dzieki za odpowiedz powyzej takze musze sie udac do lekarza aby porobic badania hormonu tarczycy... jakos sie tyle naczytalam ze to tycie jest zawsze stad zwlekam z badaniami...

Gość gość
no to lepiej sprawdź, zwłaszcza, że piszesz iż masz objawy TSH powinno być mniej więcej 1 jeśli będzie większe niż 2, to znaczy, że niedoczynność jest na normy nie patrz ,bo te są przestarzałe i zrób od razu wszystkie badania tarczycowe

Gość gość
przy niedoczynności bardzo ciężko jest schudnąć. Moja znajoma ma tę chorobę, prawie nic nie je a jak już je to coś bardzo dietetycznego i lekkiego, a niestety, waga stoi w miejscu od lat.

Gość gość
mam 20 lat a na niedoczynnosc choruje od 8, bralam euthyrox przez jakies 5 lat i waga stala w miejscu jak lekarka odstawila mi leki powoli zaczelam tyc a teraz to w ogole, walcze z tym cwicze itd ale slabe efekty.. dopiero w styczniu mam wizyte zapytam co jest

Gość gość
mam niedoczynnosc odkad pamietam :D jak mialam lat 20 i kilka chudlam jesli chcialam zgubic pare kilo niestety w wiekiem jest juz coraz gorzej zatem mlode osobki majace te chorobe maja szanse no a te starsze maja....przerabane jak i ja :) nie wiem co juz mam robic ? nie jedzenie tez nie pomaga cwieczenia tez nie bieganie tez nie pozostal mi skalpel chyba