Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piripiri

Co warto kupic w Polsce

Polecane posty

Gość Piripiri

Jak w temacie, moje pytanie brzmi ''co warto kupic w Polsce'' dla norowodka/malego dziecka. Obecnie mieszkam za granica i jestem w ciazy, na gwiazdke zawita u nas rodzina i zastanawiam sie czy sa jakies fajne rzeczy,artykuly,przybory,akcesoria ktore warto kupic w Polsce. Slyszalam ze pieluszki tetrowe...hmm? moze ktoras mama wie?

Gość Nati2013
Pieuszki tetrowe i rozek to poerwsze Co przychodzi mi na mysl. Tu gdzie jestem nigdzie nie bylo rozkow... Pozniej kleik kukurydziany i Kaszki smakowe ale na mleko modyfikowane.. mam probem wieczny z ich znalezieniem

Gość gość
rożek na pewno, pieluszki tetrowe, bo tutaj sa np. w mothercare ale bardzo drogie. ja przywoziłam jeszcze kaftaniki zapinane na kapsel albo wiązane bo też ciężko dostać, przywoziłam jeszcze oliatum do kąpieli. Jak byłam w pl to kupilam sobie dwa komplety poscieli dla dziecka i wyslalam w paczce, bo tutaj nie moglam znaleźć takiej żeby mi sie podobała. Jak jeszcze sobie coś przypomne to dopisze

Gość gość
Ja cala wyprawie kupowalam w pl W Niemczech jakoś nie mogłam zxnalezc nic tajnego. Pieluchy tetrowe SA gorsze niż w pl

Gość ex_debill_znowu_po
kupiłam parę rzeczy w aptece, bo taniej (i z językiem był problem, bo niełątwo znaleźć odpowiedniki) - fridę, krople do nosa, jakieś maści rozgrzewające: pulmex bodajże (chociaz nie pamiętam, czy to dla noworodków, ale potem się przydało), maść majerankową, kapsułki do inhalacji; szampon do włosów bambino, szare mydło i płatki do prania (jakiś czas walczyłam z alergią u dzieci) rożek dostałam od znajomych i nie mam pojęcia jak go używać - bałam się, że mi dziecko się z niego wymsknie, kocyk najlepszy;) pieluszki tetrowe też chyba miałam z Polski, a rodzinę proszę zawsze o polskie książki i płyty z muzyką, albo bajkami:)

Gość Nati2013
Dziewczyny a wiecie gdzie w niemczech moge kupic Kaszki smakowe na mleko modyfikowane?

Gość gość
Pieluszki tetrowe w asdzie mozna kupic. ja zanim urodzilam to tylko w mothercare byly wiec z pl sprowadzalam

Gość gość
to ja jestem gościem z 19:37 :) przypomniało mi sie jeszcze że przywoziłam dla małej właśnie jakieś rzeczy z apteki,(oprócz oliatum) typu woda morska do noska, sól fizjologiczną, krople jakieś na kolkę, sprej do pępka jakby zaczął ropieć, i pamiętam że dla siebie też miałam syrop dla kobiet w ciąży i karmiących piersią, i jeszcze kocyk gruby bo tu w uk jakoś nie znalazłam takiego grubszego. a co do kaszek do w uk spokojnie w każdym pl sklepie, albo i w bootsie a w Niemczech to nie wiem.

Gość gość
Nie wiem w jakim kraju mieszkasz, ja we Włoszech i praktycznie niczego tutaj nei było mi brak - ciuszki tańsze albo w takich cenach jak w Polsce, pieluchy też, do tego lepszej jakości (przekonołam się gdy kupiłam w Polsce w trakcie wakacji pampersy - dziwne, ale miałam z nimi problemy). Jedyna rzecz którą kupiłam było Oliatum - znacznie tańsze niż tutaj.

Gość gość
przeciez kaszek na mm w de jest masa! rowniez tych mlecznych. wystarczy isc do dm.