Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zniszczyłam męża

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, jestem kobietą po 30stce, mając 22 lata poznałam mojego obecnego męża, który był starszy o 6 lat, partia cudowna- majętny mężczyzna, czuły, miły, kulturalny, jednym słowem ideał, wykształcony, ja dopiero tak naprawdę szukałam swojej drogi..mąż namawiał na prawo, zrobiłam wedle jego życzenia, dostałam się na super uczelnie( z jego pomocą), zrobiłam mgr prawa niedawno doktorat, pracę mam dobrą i dobrze płatną, powinnam dziękować za to mężowi, nie byłam z jakiejś bogatej rodziny, normalna , przeciętna dziewczyna, rodzice wykształceni, ale to nie były jakieś oszałamiające studia, nie zarabiali wiele, natomiast rodzice męża lekarze. 2 lata temu wspomniałam mężowi, że może być taka ewentualność, iż będziemy rodzicami, mąż zareagował w taki sposób, że by mi to do głowy nie przyszło, na co dzień super facet, na którego można było zawsze liczyć, któremu wiele mówiłam, mianowicie reakcja była taka, że on nie za bardzo chce teraz być ojcem, zaproponował aborcje, choć ja w tej ciąży w ogóle nie byłam. Chyba się wystraszył odpowiedzialności, sam wiele razy powtarzał, że dziecko powinno już być. Od tamtej pory jakby coś we mnie pękło, przestałam być miła, obrażałam go, wręcz nienawidziłam, chciał zabić nasze dziecko. Czułam wstręt, postanowiłam go za to zniszczyć, jestem prawnikiem, wiedziałam, że porażka męża będzie gwarantowana, najpierw rozwód, bardzo to przeżył, od roku kopiowałam wszystkie jego dokumenty, dom, który razem wybudowaliśmy zostawił mi, bo był budowany na mojej działce, przez 2 lata nagromadziłam około pół mln złotych, założyłam konto emerytalne i tak je wpłaciłam, z byłym już mężem mieliśmy sporo nieruchomości, o które toczymy spór w sądzie, oskarżyłam go o znęcanie się nade mną, o to, że mnie zdradzał(pomimo tego, że nigdy nie miało to miejsca). Ciesze się, że podjęłam tak słuszną decyzję, wiem, że mąż leczy się na depresje, jego matka miała zawał, ojciec wiedział, że to męża wina, strasznie mnie szanował. Będę go powoli niszczyła, w tym roku zamknął firmę(dobry inżynier, studiujący na politechnice, drugi kierunek za granicą, na prestiżowej uczelni, 4 języki), jest zadłużony na okrągły milion, komornik już pukał do drzwi jego rodziców,. a spraw sądowych przed nami jeszcze około 20:) Jestem z siebie dumna, jakim prawem chciał zabić moje dziecko.

Gość gość
to slaby psychicznie typek, nic takiego nie zrobilas z innymi nie mialabys tak rozowo

Gość gość
zniszczylas siebie, bo maz mial w zyciu duzo szczescia poznal cie wystarczjaco dobrze zeby Boga blogoslawic ze dzieci z toba nie ma

Gość gość
ales głupia

Gość gość
jak aka bogta jeses to daj z 2 stówy

Gość gość
Boga błogosławic :D Super !

Gość gość
Nie, nie jestem głupia, dziecka z nim nie mam, napisałam, że chciał, żebym usunęła, nie usunęłam, bo tej ciąży w ogóle nie było, jak mógł, przyrzekał mi przed Bogiem właśnie, w kościele dzieci odgrywają wielką role, mój kochany mąż chciał pozbawić nas owocu miłości, będę go niszczyła. Nie umiem zobrazować jego cierpienia., na pewno jest wielkie, myślę, że ten milion będzie spłacał latami, nie może podjąć pracy, bo wisi nad nim komornik, jego znajomi mają go za psychopatę, który bił żonę, w sądzie jest zawiadomienie, że namawiał mnie do aborcji, bardzo go kochałam, teraz już raczej za późno na dziecko, udawał , całe małżeństwo z nim to był kicz, mówił, że kocha a zaproponował aborcję.

Gość gość
ano super w koncu majac dzieci musialby sie z autorka kontaktowac chociazby w celu ustalenia spotkan z dziecmi a tak do sadu moze wyslac tylko prawnika

Gość gość
Srututu, kupy się nie trzyma ta historia. Majętna rodzina dała sie w******* jakiejś bidzie ze słomą w butach. Takie rzeczy to tylko w filmach klasy D.

Gość gość
twoim zdaniem psychopaci tez wystepuja tylko w filmach klasy D? coz za wyobraznia rezyserow

Gość gość
Wierzę, że dobrzy ludzie się znajdą i będą zeznawać na jego korzyść.Tak to jest jak z dziadówki zrobi się pani. Pamiętaj karma zawsze wraca. Teraz może wydaje ci się, że zwyciężyłaś, ale to złudne wrażenie. Każdy sąd skieruje cię na badania psychiatryczne i wyjdzie twoja obsesja. Tak czy inaczej zostaniesz z gołą d**ą, tak jak wżeniłaś się do uczciwie pracującej rodziny, którą bezczelnie okradłaś

Gość gość
Zważaj na słowa, teraz jestem prawnikiem, mam większe wykształcenie niż mój były mąż, doktorat, jestem od dobrych 10 lat prawniczką, mój status radykalnie się zmienił. Mąż zawsze był z boku. tak się przytrafiło, że jego rodzina zawsze była za mną, bo cenili normalny i zdrowy model rodziny, na jego rodzicach to też się odbiło. Mam nadzieje, że mąż się powiesi.

Gość gość
postarałaś się 2/10 :-)

Gość gość
jestes prawnikiem i co myslisz,ze jestes kims i w sieci cos ci to da? udowodnic ci,ze nie?

Gość gość
Buhahaha pani prawnik z doktoratem na kafe i jeszcze topiki zaklada:D:D....leze:D

Gość gość
durna autorka, marna prowokacja. Od kiedy to prawnik lepszy niż inżynier? :D Gimbusie do szkoły.

Gość gość
Nienawiść zniszczyć w sobie... [Czesław Niemen]

Gość gość
Żaden prawnik nie napisze, że w sądzie jest zawiadomienie o nakłanianiu do aborcji, biorąc pod uwagę fakt, że nie było nawet ciąży. Dlatego daruj sobie tę prowokację

Gość gość
Hehe, dobre. Powinnaś pisać opowiadanka dla biedoty (najlepiej żeby nie znali realiów dot. pewnych studiów, zawodów, akcji komornika (kiedy i jak) itd. Albo dopracuj szczegóły z każdej dziedziny.

Gość gość
twoj status owszem zmienil sie ale na gorsze dostalas do lapy narzedzia do uzycia ktorych absolutnie nie powinnas byc dopuszczona z uwagi na bezgraniczna msciwosc w twoim charakterze

Gość gość
Ja mysle ze 2/10 to bardzo duzo. Daje 1 kto da mniej? Zwazaj na slowa teraz jestem prawniczka - oplulam sie kawa, jeszcze scieka mi po klawiszach :D a ja moge w 3 minuty po ip kodowanym na www cie odnalezc i zobaczymy czy jestes prawniczka :D

Gość gość
Durne babsko co dopiero miotle odlozyla i pisze te swoje fantazje do roboty bo szef ci z pensji potraci

Gość Fantastko  a klamkę masz
masz klamkę w drzwiach ? Czy ci zabrali ? Może głupie kuchareczki to łykną , ale ja wiem , że to chora wyobraźnia zawidzonej młodej d u p e c z k i lecz sie jednym słowem

Gość gość
to czy ona jest czy nie nie ma znaczenia znaczenie w tej calej historyjce ma jedynie pointa: znany prawnik prowadzil sprawe pana x od 10 lat w miedzyczasie wyksztalcil syna ktory poszedl w jego slady i takze zostal prawnikiem przejawszy sprawe pana x od tatusia wraca po dwoch rozprawach do kancelarii i mowi ojcu: jestem lepszy od ciebie bo ty przez 10 lat nie wygrales sprawy ktora ja wygralem w pol roku na co tatus: a jak muslisz skad szly pieniadze na twoje wyksztalcenie?

Gość gość
Moim zdaniem autorka to socjopatka, które nie potrafi kulturalnie się rozstać z mężem, tylko musi go "zniszczyć".

Gość gość
Jak na dr prawa cieniutko u ciebie z polskim. Oj cieniutko.

Gość gość
Nie obrażaj kobiet. Większość z nas ma jednak trochę nie tylko fantazji, ale i wiedzy, w przeciwieństwie do autorki tej żałosnej historyjki.

Gość gość
tylko skąd się wziął teść inżynier z firmą skoro teściowie byli prawnikami? Jakaś frustratka z socjopatycznymi skłonnościami to wymyśliła 🖐️ lala spadaj i nie inspiruj innych świrów