Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelaf

luteina i ciążą

Polecane posty

Gość ewelaf

Zastanawiam się czy któraś z Was zaszła w ciążę biorąc Luteinę 50. Mi lekarz przepisał ją na uregulowanie miesiączek i na ułatwienie zajścia w ciążę i stwierdził że w żadnym wypadku nie blokuje owulacji. Biorę już 3 cykl i ciąży nadal brak od 16 do 26 dc 2 x pod język. Jakie macie doświadczenia z luteiną i po ilu cyklach od jej brania zaszłyście w ciążę?

Gość gość
luteina na ciążę?? Pierwsze słyszę. Na regulację okresu, owulacji - ok. Ale na ciążę?? Nie wiem, nigdy o czymś takim nie słyszałam, ale może za mało wiem. Ja tam luteinę brałam w ciąży na podtrzymanie.

Gość gość
nie pomogę ,ale badz cierpliwa.Ja luteine brałam na podtrzymanie ciązy....

Gość gość
jesli ureguluje okres,owulacje to jak najbardziej pomoze zajsc

Gość ewelaf
mi lekarz powiedział że ułatwi mi zajście w ciążę, zagnieżdżenie się zarodka według niego mam niewydolność ciałka żółtego

Gość gość
nie ułatwia zajścia w ciażę, ale faktycznie pomaga w zagnieżdżeniu zarodka i utrzymaniu ciąży, ponieważ to progesteron

Gość gość
j.w. - jeśli masz owulację i np. dojdzie do zapłodnienia, to jeśli masz mało swojego progesteronu, to i tak nic z tego nie będzie, bo zarodek się nie zagnieździ. I tutaj pomoże luteina - dodatkowy progesteron pomoże się zagnieździć, czyli zajść w ciążę

Gość gość
Ludzie luteina nie ułatwia zajścia w ciąże to nie jest lek na ciąże!!! To tylko progesteron który pomaga w zagniezdzeniu zartodka w macicy żeby go organizm nie wydalił!! Jak takie nieuki mogą być matkami boze

Gość pielegniarkazos
po wieloletnim używaniu anty, miałam brak jajeczkowania- zero owulacji, cały miesiąc suchy. Pomogła mi moja lekarka plus kuracja 2 miesiące duphastonem, podwyższył progesteron, po 2 miesiącu kuracji- owulacja- ten sam miesiąc ciąża. Luteine biorę teraz już w ciąży.

Gość M8
U mnie po 4 latach czekania na maluszka,nieregularnym okresie lekarz też zalecił luteine i w końcu po 4 regularnych cyklach zobaczyliśmy upragnione 2 kreski teraz już 37 tydzień i czekamy na synka,więc ja tam w to wieże jak najbardziej,i życzę powodzenia