Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lulaaa

tygodniowe menu domowe

Polecane posty

Gość lulaaa

Napiszecie mi co gotujecie przez tydzień swoim rodzina? :)

Gość lulaaa
podsunie ktos jakies pomysly?

Rodzina 1 osobowa składajaca się tylko ze mnie: dzisiaj: zupka chińska 5 smaków vifon jutro: prawdopodobnie to samo, ale inny smak żeby było urozmaicenie reszta tygodnia: zupki chinskie przeplatane kanapkami i croissantami z jogurtem

Gość loclienn
pon. zupa ogorkowa, kaszanka pieczona z ziemniakami smazonymi i surowka szwedzka wt. wczorajsza zupa kotlety z piersi kurczaka frytki salatka z rukoli i pomiodorow sroda barszcz czerwony pierogi ze skwarkami czwartek zurek gulasz z lopatki i makaron swiderki salatka z selera piatek zurek mintaj smazony z ryzem i szpinakiem sobota rosol kurczak podsmazany talarki ziemniaczane surowka z marchwi kapusty pekinskiej niedziela rosol schabowy frytki buraczki moje menu na ten tydzien zakupy robie w biedrze nie wychodzi drogo a mozna sie najesc, zupy gotuje na dwa dni

Gość lulaaa
super :)

Gość gość
nie rozumiem po co żrecie zupę i drugie danie? przecież wystarczy zupa lub drugie danie, no ale Polacy-cebulacy muszą się nażreć

Gość gość
loclienn--- jak bym codziennie miała takie obiady jak ty to bym po pol roku w dzwi się nie zmiescila, i stać tyle przy garach??? o nie!!!!!!

Gość lulaaa
a macie jakies latwe sprawdzone przepisy ?

Gość gość
ja mam, gulasz- robie go w poniedziałek do tego placki ziemniaczane we wtorek gulasz z pyzami a w srodze gulasz z kasza w poniedziałek tylko najwięcej się narobię bo trzeba utrzec placki i zrobić gulasz, a przez dwa dni laba od garów.

Gość karolllaaaaaaaaaaa
dziś- pomidorowa, placki ziemniaczane wtorek- gulasz wieprzowy z papryka plus ziemniaki lub kasza plus surówka środa- makaron z piersią kurczaka w sosie brokułowym czwartek- jarzynowa hod dogi z pieczarkami piątek- ryba ziemniaki kapusta pekińska Na wekend jeszcze nie zaplanowałam

Gość gość
łazanki

Gość gorzej nie ma
Rodzina dwuosobowa: 1. Makaron pełnoziarnisty zapiekany z pomidorami, bazylią i mozzarellą (prawdziwą) 2. Pierożki zapiekane ze szpinakiem z fetą 3. Kotlety z soczewicy, z pikantnym sosem pomidorowym z ziemniaczkami i surówką 4. Zupa z cieciorki, pikantna 5. Naleśniki z kurkami, pomidorami, brokułami i serem 6. Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym 7. Ryż z warzywami Ostatni tydzień :)

Gość gość
jak robisz kotlety z soczewicy|?

Gość gorzej nie ma
srak

Gość gość
zawsze gotuję na 2 dni np. dwa dni ogórkowa, wczoraj rosół, u mnie zupy na dużej ilości mięsa, wtedy nie są potrzebne kostki rosołowe i obiad jest też sycący

Gość gość
Poniedziałek- restauracja w biurowcu Wtorek- Jeff's, żeberka w sosie barbecue z surówką colesław, połową kukurydzy i frytkami Sr- pizza hut Czw- restauracja w biurowcu- może jakiś obiad dnia... Pt- w końcu obiadek zrobiony własnoręcznie w domu- łosoś na parze z warzywami

Gość gorzej nie ma
1. szklanka soczewicy czerwonej 2. jajko 3. 3 łyżki płatków owsianych 4. łyżka mąki żytniej razowej 5. pół łyżeczki garam masala 6. natka pietruszki 7. pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie Soczewicę przepłukać dokładnie i ugotować z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Ugotowaną soczewicę odcedzić, część zblendować na gładką masę a część zostawić (no chyba, że ktoś lubi takie bardzo jednolite kotleciki to wtedy całą zblendować). Dodać przyprawy, jajko, płatki, mąkę, posiekaną natkę i mieszamy dokładnie. Smażyć na rozgrzanej patelni ;)

Gość gorzej nie ma
Tam wyżej to oczywiście nie ja ;)

Gość gość
mniammm, mam zieloną soczewicę mam nadzieje, ze tez sie nada. dzieki

Gość gorzej nie ma
Właśnie, że ja to pisałam, nie podszywaj się! Po to jest internet, by sprawdzić sobie przepis.

Gość gość
a tu jest temat gdzie mozna o tym podyskutowac i gowno nam zrobisz ćwoczku.

Gość gorzej nie ma
Po co ta kretynka się pode mnie podszyła i napisała przepis? Mogła sobie wybrać inny nick, bo moim zdaniem można sobie przepisu poszukać w internecie.

Ludzie naprawdę są dziwni. Oczywiście, że przepis można sprawdzić w internecie ale ja np sobie zmodyfikowałam bo nie używam bułki tartej choćby. Zielona soczewica też powinna się nadać ale mogą być potrzebne trochę inne przyprawy ;) Smacznego! :)

Gość bibiblockberg007
Poniedziałek- pomidorówka lub spaghetti :)) Wtorek -ziemniaki + kotlet z piersi kurczaka/lub schabowy+ surówka Środa -żurek Czwartek-ogórkowa (bądź warzywna ->mrożonka kalafior,brokuł , por , marchew itp) bądź zupa pieczarkowa Piątek - gołąbki bądź ryba smażona z ziemniakami i buraczkami Sobota-pierogi z kapustą i grzybami albo ziemniaki +sos grzybowy lub klopsikowy Niedziela - rosół... bądź pieczone udka z warzywami

Gość gość
super

Gość gość
hmmm u mnie różnie to bywa, na ten tydzień mam w planach obiadowych: poniedziałek: (dziś) kotlety sojowe ala schabowe z pieczonymi ziemniakami wtorek: canneloni z mięsem mielonym zapiekane w sosie pomidorowym środa: pizza własnej roboty z różnymi dodatkami czwartek: bitki schabowe w sosie własnym z ziemniakami z wody piątek: zapiekanka makaronowa z kurczakiem i brokułami w sosie beszamelowym sobota: najprawdopodobniej jakaś restauracja, więc cieżko określić :) niedziela: rosół + kotlety mielone z ziemniakami z wody xxx poza tym śniadania to zwykle kanapki (ewentualnie w weekend jakiś omlet czy jajecznica), a na kolację jeśli nie kanapki to np paluszki krabowe w panierce z sosem pieczarkowym, ale na ciepło jemy max 2x w tygodniu, zwykle jednak kanapki :)

Gość gość
a ja mam gar kruopniku od dziś do środy, w czwartek jakieś pierogi kupne, w piątek nie wiem, a w weeekend kotlety, ziemnaiki i buraczki . 2 os + dzidzia

Gość gość
ja też gotuję zupę na dwa dni, ubiegły tydzień : zupa z rukoli (z grzankami), schabowe z zasmażaną kapustą pekińską, wtorek :halibut na szpinaku z sosem szafranowym (dla syna bez szpinaku i sosu), środa: zupa rybna, wieprzowina z warzywami po chińsku z ryżem (sama robiłam, bez półproduktów), czwartek : mięso w ziołach z patelni grillowej i sałatka caprese, piątek :zupa ryżowa i spagetti z sosem śmietanowo-tuńczykowym, sobota :mielone z indyka (z pianą z białek, są delikatniejsze) z sałatą (oprócz tego ziemniaki, albo pieczone w kawałkach, albo gniecione z masłem, tam gdzie nie ma makaronu czy ryżu) niedziela: zawsze obiad 'na mieście' nie pracuję i lubię gotować

Gość edabrowska
eee... my zawsze tylko jedno danie, dupska mamy duze wystarczajáco:) wczoraj: kurczak pieczony w pomaranczach z ziemniaczkami i surówka, kolezanka przysza:) dzis: resztki kurczaka z cebula, czosnkiem, mlekiem kokosowym, smietana, papryka ostra i chlebek naan jutro: take away;p sroda: pomysl na golonke czwartek: schaby z zamrazalnika pt: nalesniki