Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zabawka która uczy jak myślicie

Polecane posty

Gość gość

Cześć Forumowiczki mam już pełno plastikowych zabawek, tym razem na święta chciałabym kupić coś co będzie uczyć bawiąc a nie potem będzie rzucone w kąt. Macie jakieś pomysły, sprawdzone zabawki, coś co Waszym pociechom szczególnie się spodobało? Interesuje mnie wszystko co edukacyjne i nada się dla dziecka w wieku 5 lat. Dajcie znać, będę wdzięczna;) Ja znalazłam takie super chrupki z których można tworzyć różne budowle, nawet zwierzątka - (http://rajsmyka.pl/42-playmais) bardzo podoba mi się ten zestaw gdzie można zbudować prawdziwą dżunglę:), szczególnie, że za małe mieszkanie na zwierzątka:). Ale inne też są fajne. Co myślicie? Dziękuję:)

Gość gość
te chrupki to coś nowego ale mało praktyczne poobraca nie zawsze czystymi łapkami a potem zdecyduje się zjeść jakieś syfy ?

Gość gość
z doswiadczneia wiem, ze najlepiej rozwijaja najprostsze, drewniane klocki do budowania. jak dolozysz o tego zestaw plastikowych czy innych zwirzatek to dziecko wybuduje z tego i domy i miasta. Im prostsza zabawka, tym bardziej rozwija sie wyobraźnia i stymuluje twórczość

Gość gość
Dajcie sobie spokój z tymi zabawkami które mają niby uczyć... zabawka ma być do zabawy a dziecko samo się uczy przez zabawę pod warunkiem że się lubi tym bawić. Niech dziecko samo wybierze zabawkę jeśli nawet jest bez sensu Waszym zdaniem to będzie najszczęśliwsze na świecie. Zabawki wybrane na siłę które mają edukować właśnie najczęściej lądują w kącie.

Gość gość
Fantastycznie w takim wieku rozwija malowanie, bardziej od rysowania. Dzieciaki nie mają zahamowani w sposobie wyrażania emocji w różnych dziedzinach.Kup mu mini sztalugę, blok rysunkowy i komplet farb wodnych. Fajnie by było, jakby miał w domu jakies miejsce, gdzie mógłby się przysłowiowo upaprać po pachy. Ja przyglądałam się nieraz takim eksperymentom, a dzieciaki wprost zatracały się w "twórczoś" i niejeden talent się wyłaniał. Bo twórczość wymaga swobody. Może spróbuj z tej strony trochę go poobserwować