Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uszka do barszczu mrożenie

Polecane posty

Gość gość

Zrobiłam uszka do barszczu i chcę je zamrozić. Czy należy je teraz koniecznie ugotować przed zamrożeniem czy można mrozić od razu? Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Na chwilkę wrzuc na wrzątek, niech tylko woda z nimi zawrzy i wyciągnij. wystudź i zamroź. Zalezy jakie masz nadzienie. Jeśli jest tam cos surowego(oprócz ciasta) to oprósz mąka i zamroź bez gotowania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie muszisz gotować. Zawsze mrożę surowe. A potem prosto z zamrażalnika na wrzątek i tak się gotują.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość autorka
Uszka są z grzybami i cebulką, więc gotowane/smażone. Jak żyć?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość autorka
Przepraszam za to pytanie "jak żyć" - mąż mi się tu psoci :-) Dziękuję za odpowiedź.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
musisz zamrozić każdy pierożek osobno, ja mrożę najpierw na talerzu posypanym mąką, i po 2-3 godzinkach zamrożone juz przesypuje do woreczka. Jak dasz je od razu do worka wszystkie razem,to się posklejają w jedna kluchę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×