Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agd00

hc total ilosciowo

Polecane posty

Gość agd00

Pisałam juz w innej kategorii ale to chyba jest bardziej odpowiednia. hcg total ilosciowo. i nie jest to zadne hcg beta o jakim wszedzie jest mowa HCG 3,2 mUI/ml Ciaza: 0,2-1 tydzien: 5-50 1-2 tydzien: 50-500 2-3 tydzien: 100-5000 3-4 tydzien: 500-10000 4-5 tydzien: 1000-50000 5-6 tydzien: 10000-100000 6-8 tydzien: 15000-200000 2-3 miesiac: 10000-100000 brak ciazy: <10 jak go interpretowac? czy wynik a przedzialy podane ponizej wyniku moga byc w roznych jednostkach?

Gość gość
w tym przypadku brak ciaży, jak widzisz ciąża jest powyżej 5

Gość agd00
I nie ma tutaj mowy o żadnej zamianie jednostek prawda?

Gość gość
po jakim czasie robiłaś betę?

Gość agd00
7 tygodni od stosunku. i wlasnie to nie jest beta, tylko hcg total ilosciowo,wiec nie wiem czy to ma jakies znaczenie

Gość gość
nie jesteś w ciąży

Gość wczymmamyproblem
Nie jestes w ciazy, wynik i normy zawsze sa podane w takich samych jednostkach.

Gość gość
ja tez robilam calkowite, bo w laboratorium diagnostyka tylko takie robili i mialam 260 coś na poczatku ciazy, a po 2 dniach juz ponad tysiac. zrob za 2 dni i zobacz czy sie pomnozylo

Gość gość
Też nie sądziłam że ciąza może być możliwa,zwłaszcza patrząc na wynik.Ale napisalam na innym forum, gdzie odpowiedział mi ginekolog i twierdził że ciąza wchodzi w grę. w tej chwili mineło 9 tygodni,ale nie uwazam aby ponowne zrobienie hcg mialo sens.

Gość adg00
Też nie sądziłam że ciąza może być możliwa,zwłaszcza patrząc na wynik.Ale napisalam na innym forum, gdzie odpowiedział mi ginekolog i twierdził że ciąza wchodzi w grę. w tej chwili mineło 9 tygodni,ale nie uwazam aby ponowne zrobienie hcg mialo sens.

Gość gość
Nie wiem o czym ten lekarz myślał odpisując ci że ciąża możliwa przy wyniku 3,2 po 7tyg. od stosunku. Nie ma mowy o ciąży. Możnaby myśleć o ciąży gdybyś cały czas współżyła a tak to nie ma takiej opcji. Jeśli napisałabyś o tych 7tyg. temu lekarzowi to odpowiedziałby ci tak samo jak napisałam.

Gość gość
brak ciąży. Też miałam total, jednostki masz wszedzie te same i nie kieruj sie ze od 5 jest ciąża bo jak widzisz jest napisane od 10:)

Gość adg00
Napisalam wszystko,ze szczegółami. Stąd też wydało mi się to dość dziwne. Ale myśle ze juz chyba dalej nie ma sensu kotłowac tego tematu. wynik jednak mowi sam za siebie. chociaz naprawde, tłumaczyłam sobie tym że może ta sa jakies inne jednostki.

Gość adg00
Jesteście kochane :) dziękuję Wam bardzo

Gość gość
A co to było za forum? Jesteś pewna że to był lekarz? Może ktoś się podszywał i robił sobie żarty?

Gość adg00
Pewności nigdy nie ma. Niby forum ginekologiczne. Gdzie rzekomo odpowiadał lekarz. Który jak zapytałam czy aby na pewno jest pewien tego,to powiedział że nie ma czasu na dyskusję. I tyle było rozmowy.

Gość adg00
Ale większość osob która pomogła mi to zinterpretować była tego samego zdania co Wy wszystkie, więc chyba wątpliwości być nie powinno. a tak czy siak do ginekologa wybrac sie musze.

Gość gość
pogrzebałam trochę w necie i znalazłam posty na kilku forach bardzo podobne do twojego posta. Tyle że z września br. Czy to twoje? commed.polki.pl oraz familie.pl ?

Gość gość
o i na kafe temat drążyłaś. f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5705711 to już chyba jakaś ostra paranoja.