Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sofija 24

Narzeczony nie zgadza się by dziecko nosiło moje nazwisko

Polecane posty

Gość sofija 24

i z tego też powodu narastają między nami konflikty .Do tego rodzice męża -jak dotąd bezproblemowi i neutralni zaczęli wtrącać się i naskakiwać na mnie , że oni sobie nie wyobrażają by ich wnuk nosił moje-Polskie nazwisko . Jak dla mnie to czysty rasizm .Mimo, ze nigdy nie dali mi odczuć , że jestem "obca". Jak to jest w waszych związkach ? Po kim dzieci otrzymuja nazwiska ?

Gość Kasia44
Zwykle dziecko ma nazwisko ojca.Jeżeli facet ma jakieś dziwne, moze śmieszne dziecko nie musi miec nazwisko ojca.W tej sytuacji o alimentach zapomnij skoro nie chcesz żeby dziecko nazywało się jak Twój facet.

Gość sofija 24
nikt się nie wypowie :(

Gość sofija 24
ale po co mi alimenty skoro żyjemy razem i razem będziemy dziecko wychowywać . Zresztą on będzie widniał jako ojciec dziecka !

Gość gość
w momencie, kiedy rodzice nie mogą się dogadać co do nazwiska dziecka, dostaje ono podwójne nazwisko

Gość sofija 24
Nie jest żadnym Arabem -to Norweg .Zresztą nie w narodowości rzecz i dlatego o niej nie wspomniałam w temacie

Gość sofija 24
nazwisko ma normalne -klasyczne można powiedzieć .Ale chcę by nosiło moje nazwisko !

Gość sofija 24
nazwisko ma normalne -klasyczne można powiedzieć .Ale chcę by nosiło moje nazwisko !

Gość gość
No ale to mąż czy narzeczony? zdecyduj sie. Jesli ten facet jest twoim konkubentem to musicie wybrac, najlepszą opcją byłoby nazwisko łączone czyli np Kupińska - Mohhamad

Gość gość
czy ty jesteś normalna? pomyśl o dziecku a nie o sobie! twoje dziecko będzie miało w życiu lepiej jak będzie nosić nazwisko ojca.

Gość dolefka
nie wyobrazam sobei zeby moje dziecko mialo TYLKO nazwisko ojca. w koncu do cholery bedzie moje. mialoby podwójne i ch*j czy sie komus podoba czy nie

Gość Lukrecja Borgia córka papieża
A niby dlaczego dziecko będzie mieć lepiej jeśli będzie nosić nazwisko ojca? I kto wam takich bzdur naopowiadał że mając nazwisko matki nie można dostawać alimentów?! Skoro ojciec uzna dziecko to należą mu się jak psu buda. Faktem jest że jeśli rodzice nie mogą dojść do porozumienia jakie nazwisko - matki czy ojca - będzie nosić dziecko to dostanie podwójne z urzędu.

Gość gość
Spadaj prowo

Gość gość
a jakie nazwisko nosi narzeczony ?

Gość gość
a jakie nazwisko nosi narzeczony ?

Gość sofija 24
to mój narzeczony a latem zostanie moim mężem

Gość gość
09.12.13 [zgłoś do usunięcia] Kasia44 Zwykle dziecko ma nazwisko ojca.Jeżeli facet ma jakieś dziwne, moze śmieszne dziecko nie musi miec nazwisko ojca.W tej sytuacji o alimentach zapomnij skoro nie chcesz żeby dziecko nazywało się jak Twój facet. A co mają alimenty do nazwiska?? :-D:-D :-D

Gość gość
twoje dziecko jak dorośnie to samo c***owie,że żałuje,że nie nosi nazwiska po tacie

Gość sofija 24
mały będzie miał na imię Lukas a te Stene nie pasuje pod żadnym względem ! Ja nosze bardzo ładne , znane ;) nazwisko i ono da więcej mojemu dziecku

Gość gość
Nie upieraj sie przy swoim nazwisku dla dziecka bo nie bedzie ci za to wdzieczne :-o no i przy tym robisz z konkubenta pipe. To juz lepiej wybierz polskie imie dla malucha a nazwisko ma byc ojca.

Gość gość
ale przeciez skoro to narzeczony jak piszesz w temacie to po slubie bedziecie mieli to same nazwisko a wiec i dziecko bedzie mialo Twoje i wszyscy beda happy:-D no chyba,ze nazwiska meza nie bierzesz to masz problem nadal, choc moim zdaniem wymyslony:-P

Gość sofija 24
ale ja zostane przy swoim nazwisku .Chcę by syn miał moje nazwisko a narodowość ojca . I nie uważam , że połaczenie zagranicznego imienia z polskim nazwiskiem jest głupie .A wręcz odwrotnie ! Podkreśli pochodzenie dziecka z którego powinien być dumny . A dlaczego zrobie z narzeczonego "pipe" ? Tak samo on zrobi ze mnie gdy syn otrzyma Jego nazwisko

Gość sofija 24
ale ja zostane przy swoim nazwisku .Chcę by syn miał moje nazwisko a narodowość ojca . I nie uważam , że połaczenie zagranicznego imienia z polskim nazwiskiem jest głupie .A wręcz odwrotnie ! Podkreśli pochodzenie dziecka z którego powinien być dumny . A dlaczego zrobie z narzeczonego "pipe" ? Tak samo on zrobi ze mnie gdy syn otrzyma Jego nazwisko

Gość gość
ale ty głupia jesteś :-O Miałem w rodzinie taka kwoke która chlop w d**e kopnąl jak zaczela za dużo żądać :D ty skonczysz tak samo

Gość gość
ale ty głupia jesteś :-O Miałem w rodzinie taka kwoke która chlop w d**e kopnąl jak zaczela za dużo żądać :D ty skonczysz tak samo

Gość gość
Piszesz, ze dziecko bedzie mialo narodowosc po ojcu, tzn. urodzi sie w Norwegi, a ty chcesz zeby mialo polskie nazwisko, bedzie smieciem, nikt nie bedzie potrafil go poprawnie wypowiedziec, w szkole bede sie smiac z niego Chcesz polskie nazwisko, wiec zwijaj manatki i wyjezdzaj do Polski i tam mieszkaj z dzieckiem. Naprawde jestes smieszna, dziwie sie twojemu narzeczonemu, ze jescze cie nie wygonil tam, skad pochodzisz

Gość gośćads
Nie przejmuj się. Ty cierpisz podczas porodu, znosisz ciążę, do tego też przynosisz pieniądze do domu tak samo jak twój facet, a może zajmujesz się opieką nad dzieckiem domem co też jest ważne, więc powinnaś mieć więcej do powiedzenia niż on. Mężczyzna robi mniej, a chce dawać nazwisko, bo jakaś tradycja. Nie daj się, bo to jest głupie. Alimenty i tak dostaniesz, obojętnie jak dziecko się nazywa. Teraz są badania krwi i wiadomo kto jest ojcem. Kiedyś ojcem zawsze był mąż, nawet jeśli to nie on spłodził.

to jest sensowne Piszesz, ze dziecko bedzie mialo narodowosc po ojcu, tzn. urodzi sie w Norwegi, a ty chcesz zeby mialo polskie nazwisko, bedzie smieciem, nikt nie bedzie potrafil go poprawnie wypowiedziec, w szkole bede sie smiac z niego Chcesz polskie nazwisko, wiec zwijaj manatki i wyjezdzaj do Polski i tam mieszkaj z dzieckiem. Naprawde jestes smieszna,