Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gwaltowne ruchy dziecka

Polecane posty

Gość gość

witam, jestem w 34 tyg ciazy i jak do tej pory ruchy mojego dziecka zawsze byly spokojne i mniej wiecej o tych samych porach. Ale dzic caly dzien maly kopie niewyobrazalnie mocno nie moglam sobie nawet znalezc pozycji do usiedzenia dluzej niz 15 min bo ciagle mi niewygodnie, cos mnie boli itd. Czy ktos z was tak mial? troche mnie to martwi bo tomoja pierwsza ciaza, nie mam zadnych kolezanek z dziecmi zeby sie zapytac a wizyta u lekarza dopiero za tydz.

Gość gość
biegiem do szpitala, może być zagrozenie życia, trzeba to sprawdzić!!

Gość manul
ja bym na Twoim miejscu też podjechała do szpitala sprawdzić czy wszytsko ok. Zarówno brak ruchów jak i zbyt intensywne trzeba sprawdzić.

Gość gość
a czy to mozliwe ze dziecko przekreca sie glowka w dol? czy taka zmiana pozycji jest odczuwalna przez mame?

Gość manul
a wiesz co możliwe w sumie. Jeśli do tej pory się nie obróciło to jest taka szansa. Ja teraz sobie przypomniałam, że faktycznie miałam taki jeden dzień że dziecko szlało, 2 dni później na usg usłyszałam że jest główka w dół i też sobie te ruchy do tego obracania przypisałam, ale jak by te gwałtowne ruchy nie ustały to wybierz się sprawdzić do szpitala

Gość gość
Ja czułam jak się dziecko przekręca. Wyraźnie wyczuwałam, że jest w poprzek i było to bolesne, ale nie były to g***towne ruchy dziecka.

Gość gość
tez radze do szpitala podjechac, ja nie czulam kiedy sie przekrecil ale wiem ze bylo to po 36 tyg.

Gość manul
a wiesz co możliwe w sumie. Jeśli do tej pory się nie obróciło to jest taka szansa. Ja teraz sobie przypomniałam, że faktycznie miałam taki jeden dzień że dziecko szalało, 2 dni później na usg usłyszałam że jest główka w dół i też sobie te ruchy do tego obracania przypisałam, ale jak by te g***towne ruchy nie ustały to wybierz się sprawdzić do szpitala

Gość gość
No bez przesady. A nie zjadlas albo wypilas cos slodkiego? Ja jestem w 33tyg i czasem az caly brzuch mnie boli od tych syna fikolkow. Czasem w nocy z mnie budzi bo tak mocno kopie. Moim zdaniem teraz jz bedziesz coraz bardziej wyczuwala te ruchy wiec sie przyzwyczaj. To moja 2 ciaza i wiem co mowie

Gość gość
autorko ty nie siedz na forum tylko jedz do szpitala, nie słyszałam żeby odwracanie się dziecka było odczuwalne, sama też nie czułam. nie wymyslaj tylko jedz i sprawdz co się dzieje! dziecko mogło owinąc się przepukliną i się dusi, stąd takie ruchy jakby się broniło. tego nie można lekceważyc.

Mi się takimi ******* poród rozpoczął ... w nocy mnie obudziły baardzo silne, bolesne ruchy dziecka (nigdy mnie maluch nie obudził przez całą ciążę) i tak z godzinę. Wystraszyłam się że coś się złego dzieje a tu zaraz skurcze i do szpitala a tam 5 cm... tylko to był 39 tydzień nie 34...

Gość gość
21:43 pępowiną miało byc.

Gość gość xxx
mi się też wydaję że te gwałtowne ruchy to maleństwo napiera i rozwarcie się rozszerza przy tym, szaleje i może nawet do porodu dojść , choć mogę się mylić , ale sama tak miałam , przy bólach przepowiadających . migiem do szpitala to może na potrzymanie Cię wezmą i będzie dobrze do szpitala i nie ma co się oglądać

Gość gość
Podjechac do szpitala możesz jeśli czujesz ze cosmjest nie tak ale bez paniki moja mała do 33 tyg troszkę kopala a od 34-36. Myslalam ze mi wszystkie po przestawia w brzuchu:-) kopala wiercila się przeciagala wypinala tez się naczytalam ze może być zagrożenie życia a lekarz stwierdził taki ma charakter:-)

Gość gość
jedź do szpitala!!!! moje się tak g***townie wierciło, pojechałam i cc na cito- owinęło się pępowiną i podduszało...........Oczywiści nie musi być tak u Ciebie, ale naprawdę lepiej o jeden raz "spanikować" niz ma być ten jeden raz za późno...

Gość gość
i jak tam autorko uspokoilo sie malenstwo?

Gość gość
Może to nic, może zmieniło pozycję i bardziej je czujesz, wszędzie ostżegają żeby sprawdzać wszystkie zmiany w *****ch i kiedy są za słabe i za mocne