Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

białe krostki w miejscach intymnyc

Polecane posty

Gość gość

Witam. Od dwóch dni zauważyłam ,że na wargacj sromowych pojawiły sie wiele bialych krostek. Ujawilo sie to zaraz po umyciu sie zelem do hihieny inyymniej . Tpierwszy taz takie cos die pojawilo. Czadem swedzi . Lecz chodzi o to,że ja mam tylko 12 lat ! Strasznie sie boje i przez to nie moge spac w nocy ! Pomocu...

Gość gość
jeśli krostki pojawiły się zaraz po użyciu żelu to może jest to uczulenie.Pierwszy raz używałaś tego żelu? jeśli tak to odstaw go na jakiś czas.Podmywaj się tylko wodą i mydłem. Swędzenie i białe krostki mogą być też objawem grzybicy/poczytaj o tym na invag.pl/Infekcje_pochwy/Rodzaje_infekcji W takiej sytuacji porozmawiaj z mamą/babcią/siostrą. Nie przejmuj się-taka infekcję przechodzi prawie każda kobieta.

Gość arlecia29
uczulenie na żel, odstaw go, nie używaj, 12latka nie zawsze potrzebuje używać żelu do higieny intymnej do mycia, jest młoda, szare mydło lub delikatny żel pod prysznic nie powinny jej zaszkodzić, na świąd i krostki kup sobie provag żel i smaruj nim okolice intymne, można go dostać bez recepty