Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

80 procent rosyjskich kobiet dokonuje aborcji

Polecane posty

Gość gość

statystycznie od 2 do 10 w ciagu zycia,i to tylko dlatego ze nie chca dziecka..a wy k***y kazecie polskim kobietom rodzic nawet uposledzone albo gdy porod zagraza zyciu.nie mowiac o tym ze kler zabrania antykoncepcji.gdyby aborcja byla legalna jak w rosji zaraz by kler dojrzal do antykoncepcji.a nie,przepraszam,nadal by byla grzechem

Gość gość
Ojej, ale rozpedziles sie z tym pluciem jadu. Pohamuj troche. Dobrze, ze w Polsce jest szacunek dla kazdego czlowieka od momentu poczecia, a Rosjanom wspolczujemy i mamy nadzieje, ze kiedys to zmienia.

Gość gość
"ze w Polsce jest szacunek dla kazdego czlowieka od momentu poczecia" taaaak straszny jest szacunek do czlowieka, widac to na kazdym kroku. Jak ludzie umieraja w polskich rzezniach-szpitalach. jakie glodowe emerytury maja emyryci/rencisci, jak organizuje sie akcje charytatywne bo nie ma aparatury w spitalach I racja tak 1 wypowiedz!! k*****a jedyny taki durny kraj z aborcja-epoka kamienia lupanego! rodzic za wszelka cene! pensje glodowe itd itd ale Polska to kraj zdecydowanie szanujacy kazdego obywatela!

Gość gość
To trzeba zmienic to, sprawic, zeby zycie obywateli bylo godne, a nie pieprzyc, ze aborcja powinna byc legalna. Masz cos do niepelnosprawnych i chorych ludzi, ze chcesz ich zabijac zanim sie urodza?

Gość gość
nie kazdy chce takiego wychowywac po 1 .po 2 chcialabys sie urodzic uposledzona?bo dla nich czesto zycie to meka i woleliby smierc a w polsce szacunek jest dla czlowieka,ale tylko od poczecia do urodzenia.potem dziecko moze glodowac byc bite molestowane wszyscy to maja w d***e

Gość gość
''plucie jadem''hehe ulubiony tekst katolandu:)tylko ze nikt inny tak tymze jadem nie pluje jak wy:)

Gość gość
Tak, mysle, ze jesli takei dziecko, nawet niepelnosprawne ma wspamialych i kochajacych rodzicow to moze poczuc sie szczesliwe mimo choroby i tak tez jest w rzeczywistosci. To lewica i feministki rozpowszechniaja taki poglad, ze urodzenie takiego dziecka to jedna wielka tragedia.

Gość gość
Poza tym nad pewnymi rzeczami sie nie debatuje i nie idzie na kompromisy wg mnie. Takim prawem jest prawo do zycia. Powinno byc ono niezmywalne, tak jak prawo do wolnosci.

Gość gość
nie podoba mi sie nowy trend,w ktorym ciezarna kobieta znaczy mniej niz nienarodzone dziecko,a po urodzeniu dziecko traktuje sie przedmiotowo,ma robic wszystko pod dyktando matki,jest bite i ponizane i nikt nie reaguje moim zdaniem powinno byc odwrotnie-kobieta w ciazy powinna decydowac o swoim brzuchu,jednak gdy zdecyduje sie urodzic to dziecko powinno byc najwazniejsze i powinno sie robic wszystko by bylo szczesliwe,skoro powolalo sie je do zycia.polskie spoleczenstwo i nie tylko polskie musi do tego dojrzec

Gość gość
ciekawe ze''prawo do zycia''dotyczy tylko nienarodzonych.aborcja jest zla.a jak dziecko urodzone jest ponizane,gnebione i odbiera sie mu chec do zycia i popelnia ono samobujstwo to jest ok co?bo na krzywde narodzonego dziecka takie mohery jak ty nie reaguja jakos

Gość gość
w Polsce też wiele kobiet usuwa ciążę - nie ma się co oszukiwać!!! prawie wszystkie moje koleżanki z liceum i ze studiów mają przynajmniej jeden zabieg za sobą!!!

Gość gość
zgadzam sie z gosciem z 0.29

Gość gość
alez jesli kobieta chce moze urodzic nawet dziecko z 8 nogami i je kochac i nikt nie zabroni i moze ono byc szczesliwe.tylko ze nawet''normalnych''dzieci w wielu przypadkach sie nie kocha,co dopiero niepelnosprawnych.i urodzenie go to tragedia,bo wszystkie pieniadze,sily ida na niego,a w wiekszosc**przyp takie dzieci sa skrajnie zaniedbane i nieszczesliwe do granic.a moze urodzic i oddac?no jasne,wazne ze zyje,a co sie dzieje w takich osrodkach to material do niejednego horroru ale to nic prawda?wazne ze zyje a tobie nikt nie broni,rodz niedorozwoja i kochaj,niech bedzie szczesliwy,to dobrze o tobie swiadczy,nikt ci tego nie broni skoro masz taka potrzebe

Gość gość
" nie podoba mi sie nowy trend,w ktorym ciezarna kobieta znaczy mniej niz nienarodzone dziecko". Absolutnie nie znaczy mniej. Kobieta bedaca w ciazy to dwa wspaniale byty, ktorym nalezy sie szacunek. "po urodzeniu dziecko traktuje sie przedmiotowo,ma robic wszystko pod dyktando matki,jest bite i ponizane i nikt nie reaguje". No moze w patologicznych rodzinach tak jest i tez mi przykro, ze ludzie nie reaguja. mam nadzieje, ze kiedys sie to zmeini. ja na pewno zadzwonilbym na policje, gdybym wiedzial, ze jest przemoc w rodzinie. "moim zdaniem powinno byc odwrotnie-kobieta w ciazy powinna decydowac o swoim brzuchu". Oczywiscie i decyduje przed zajsciem w ciaze, pozniej decyduje juz nie tylko o sobie. "jednak gdy zdecyduje sie urodzic to dziecko powinno byc najwazniejsze i powinno sie robic wszystko by bylo szczesliwe,skoro powolalo sie je do zycia.polskie spoleczenstwo i nie tylko polskie musi do tego dojrzec". Tutaj sie zgadzam w 100%. "a jak dziecko urodzone jest ponizane,gnebione i odbiera sie mu chec do zycia i popelnia ono samobujstwo to jest ok co?" Straszne rzeczy opowiadasz. Mnie tez to porusza. Staram sie wspierac finansowo rozne fundacje pomagajace tym, ktorzy tej pomocy potrzebuja. Jesli znam kogos kto jest blisko i tez jest w potrzebie to zawsze staram sie pomagac. Nigdy nie przymknalbym oka na przemoc wobec najmlodszych i ogolnei przemoc w rodzinie. Mysle, ze panstwo powinno skuteczniej walczyc z tymi patologiami.

Gość gość
"a tobie nikt nie broni,rodz niedorozwoja i kochaj,niech bedzie szczesliwy,to dobrze o tobie swiadczy,nikt ci tego nie broni skoro masz taka potrzebe" Wspamialy jezyk, który swiadczy o szacunku do drugiego czlowieka, szczegolnie do tych slabszych, ktorzy potrzebuja naszego wsparcia,, a nie ponizania i nazwyania niedorozwojami.

Gość gość
gościu z 00:38 - tak p********z k***a jak to nie pomagasz i ch*j wie co jeszcze, ale rękę se dam uciąć, że z downem albo niepełnosprawnego dzieciaka za c***a byś nie chciał wychowywać. i nie wychowujesz. więc morda w kubeł i zajmij się swoją żonką, laską czy kogokolwiek tam posuwasz i lepiej pilnuj, by nie zaciążyła jakiegoś chorusa, bo problem może jakimś cudem dotyczyć ciebie i wtedy przypomnę ci chętnie jak p*********ś bzdety na forum nie mając do tego prawa. xo

Gość gość
Fajnego jezyka uzywasz gosciu wyzej, no ale ok. Jesli takei dziecko by mi sie urodzilo to obdarzylbym je najwieksza miloscia jaka tylko mam i prosze nei wypowiadaj sie w moim imieniu. Slabo mnie znasz.

Gość gość
jak mnie w*******ą debile, którzy pierwsi do komentarzy, nie mając w najmniejszym stopniu nic wspólnego z sprawą. zajmijcie się k***a swoimi brzuchami, swoim seksem, swoim życiem. p********i hipokryci, którzy, kiedy sytuacja dotyczyła by ich pierwsi by skrobali.

Gość gość
Powiem wam tyle, każdy człowiek ma prawo do życia. Tak, to bardzo "mądre" - zabijmy człowieka, bo będzie mu ciężko, będzie cierpiał. Jacy wy "opiekuńczy"! Moja ŚP kuzynka, z zespołem Downa była szczęśliwą osobą, kochającą. I co? Miała prawo do życia. Wszyscy mają. Nie starajcie się tego na siłę zmienić. To taki krótki apel do tych, co popierają zabójstwo nienarodzonego.

Gość gość
c***a byś obdarzył, na bank byś laske do lekarza zaprowadził w wiadomym celu. a już na pewno nie był taki pierwszy w mówieniu innym czy mają usuwać czy nie.

Gość gość
zabójstwo nienarodzonego? skończona, wsteczna kretynko - płód to nie człowiek, więc nie można go zabić. w*********j na lekcje biologii i doucz się w podstawowych kwestiach.

Gość gość
Prosze Cie nie mierz ludzi swoja miara. Dla mnie aborcja to morderstwo, a morderca nie chcialbym byc.

Gość gość
Oczywiscie, ze to czlowiek. ma ludzkie geny, wiec to jest czlowiek.

Gość gość
"ma ludzkie geny" - wiesz jak się ośmieszasz? poziom twojej wiedzy oscyluje poniżej zera. nie wstyd ci robić z siebie taką idiotkę, nawet anonimowo? PŁÓD NIE JEST CZŁOWIEKIEM DO K***Y NĘDZY. GDYBY BYŁ, TO NIE BYŁBY PŁODEM. ja p*****le, dlaczego nawet w dzisiejszych czasach na świecie żyje taki ciemnogród...idź sie k***a pomógł do swojego cudownego i jedynego boga, żeby cie gdzieś po drodze jakiś nie zapłodnił i nie daj boże nie był z tego jakiś down, bo wtedy zapewne inaczej zaczniesz śpiewać. wszyscy k***a mądrzy i pierwsi do bronienia, bo ich to nie dotyczy. żałośni hipokryci. a ty gościu wyżej, też polecam douczyć się w kilku kwestiach, a potem robić z siebie katolickiego błazna.

Gość gość
Poza tym mam wielki szacunek dla kobiet, nie polegajacy na tym jak chca lewacy, ze taka kobieta usmierca swoje nienarodzone dziecko, tylko cieszy sie moim wsparciem i miloscia w tych chwilach i przez caly czas, az do grobowej deski.

Gość gość
"PŁÓD NIE JEST CZŁOWIEKIEM DO K***Y NĘDZY. GDYBY BYŁ, TO NIE BYŁBY PŁODEM". Plod to tylko stadium w rozwoju czlowieka. To, ze nie ma jeszcze rozwinietych roznych czesci ciala tego nie zmienia. Idac ta droga wczesniaki tez jeszcze nie sa ludzmi. I tylko tyle, bo na reszte inwektyw nie ma sensu odpowiadac. Pokazujesz swoje prostactwo i chamstwo.

Gość gość
00:57- to ci życzę, żeby bozia cie sprawdziła i pierwszy dzieciak, którego zrobisz był z kategorii tych, których żywot zależy od wspaniałomyślności mamusi i tatusia: "skrobnąć czy nie skrobnąć, będzie miało porażenie mózgowe, roślinka, no ale przecież będę go kochać i opiekować się żonką, całe dotychczasowe życie pójdzie się ****** męczarnia dla nas i dla niego, ale nieistotne, płód jest, tfu, człowiek, to trzeba urodzić i wychować, bo każdy ma prawo do życia, a zabicie iluś tam komórek w 1 msc ciąży to morderstwo człowieka, w końcu ma już geny". życzę ci tego, bo brzydzi mnie to jakim hipokrytą jesteś, niech ci taki dzieciak s*******i życie.

gosc - ostatni wpis, lewacy nie chca usmiercac nienarodzonych dzieci tylko zapobiegac tworzeniu patologii, ale Ty tego nie zrozumiesz.

Gość Piotr jakiśtam skądśtam
Wpis autorki, brak argumentów, brak rzeczowośc***plucie jadem. Plus 50 do lewactwa

autorze watku, masz ogromna racje, zycie ludzkie w Polsce chronione jest tylko do narodzin, potem moga ladowac dziecko w beczke, do piekarnika i nikt nie zwraca uwagi na to. To jest ABORCJA PO KATOLICKU.