Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bambaryła 100

szlachetna paczka

Polecane posty

Gość no nie wytzrymammmmmm
...szczęka mi opadła,, Od trzech lat Pan Tomasz pozostaje bez stałej pracy. Zdecydował się na półroczny wyjazd do Anglii, by spłacić rodzinną pożyczkę. Tęsknota za dziećmi doskwierała mu jednak na każdym kroku, więc postanowił wrócić do domu. Obecnie podejmuje prace dorywcze.

Gość gosiaczekkkkkkkkkkkkkkkkk
brak slow

Gość gość
Jakbym ja siebie przedstawiła odpowiednio, to by się okazało że ja też się kwalifikuję do paczki :o A napisze Ci taka jedna z drugą że bezdzietni bądź Ci z małą ilością dzieci to egoiści, bo nie myślą o przyszłości :D Bo - no słuchajcie i klękajcie narody - te dzieci cudze z wielodzietnych będą na nasze emerytury pracować :D Widzicie to? Mając takie przykłady ciężko pracujących w rodzinie ja już widzę jak te k***a potomki nierobów będą pracować na cokolwiek :D

Gość gość
Nigdy bym takim nie pomogła!

Gość gość
i tak siedza na zapomogach to po co maja do pracy isc

Gość gość
" Pracuję w jak to mówią - "w opiece". Pomagamy w typowaniu rodzin do objęcia ta akcją. I niestety często zdarza sie "czarna niewdzięczność - niezadowolenie, fochy, pytanie o jeszcze itp. itd . Z ostatniej chwili - w tym roku jedna z rodzin otrzymała 35 !!!!!!!!!! kartonów z darami. Nie podobało sie - bo nie było telefonu komórkowego dotykowego!!!!. Niestety niektórym nie warto pomagać, to jest jak dziurawy wór, dla niektórych to jest sposób na życie całych rodzin, pokoleń - wyszarpnąć zewsząd co sie da, bez miniumum wysiłku."

Gość gość
Ja w tym roku, wraz z bliskimi robię Szlachetną Paczkę dla pewnej rodziny. Wybraliśmy rodzinę już na początku akcji- bo pod koniec zostały już rodziny z największymi wymaganiami. I generalnie powiem tak - normalna rodzina Kowalskich nie jest juz w stanie zrobć paczki dla drugiej rodziny. Wymagania sa tak wysokie - nowe szafy, komody, łóżka, a potrzebujący tworzą obraz ludzi którym niekoniecznie chce sie isć do pracy, lepiej otrzymywac mase zasiłków od państwa. kiedyś myślałam ze ideą szlachetnej paczki jest wyprawienie świat rodzinie-drobne upominki i żywność do stołu światecznego, czy suchy prowiant. Dzisiaj to już niekoniecznie. koncert życzeń.

Gość gość
Znam takie sytuacje! Też pracuję "w opiece" i widzę jak żyją tzw "zasiłkowicze"!Powiem tak-pracują "durnie" bo mało tego że z naszych pensji opłacamy wszelakich leni i leserów to jeszcze niejednokrotnie zasiłki socjalne są większe niż przeciętna wypłata!Nie twierdzę że nie należy się nikomu pomoc ale że trzeba dokładniej weryfikować dane na temat potrzebujących!Są różnego rodzaju prace za które należy się zapłata z MOPSu ale niewielki odsetek "zasiłkowiczów"zgodzi się tą pracę wykonywać powód?Po co ma robić cokolwiek jeśli i tak mu się należy??Dla mnie byłoby jasne odmowa wykonywania prac społeczno -użytecznych =odmowa wypłacenia zasiłku W Myśl zasady coś za cos!! wtedy okazałoby się ilu naprawdę jest potrzebujących!

Gość gość
w kazdym katku po dzieciatku co rok to prorok napotkalam jak na razie jedyna prosbe o laptopa I to koles nie dostal pracy dlatego ze go nie ma oj smiech.gif jaja kto w to uwierzy?? Nie dostal pracy bo nie ma lapka

Gość gość
Wiecie co, są rodziny "normalne" którym też warto pomóc, też czytałam taki opis, chyba 3 dzieci, bieda aż piszczy bo gdzieś na zadupiu i się z gospodarstwa utrzymują odkąd ojciec stracił pracę, dziadek ich wyrzucił z domu, matka dorabia robiąc stroiki i dekoracje i sprzedaje na targu, i chłopczyk miał w marzeniach że chce dostać żelki, bo bardzo lubi a rodziców nie stać. Rodzice chcieli w marzeniach komplety skarpetek i majtek. I powiedzcie mi jak to porównać do dzieciorobów leni którzy strzelają dzieciaka za dzieciakiem a w marzeniach tablety i smartfony, bo ciągną z socjala tysiące??

Gość gość
Ja w tym roku, wraz z bliskimi robię Szlachetną Paczkę dla pewnej rodziny. Wybraliśmy rodzinę już na początku akcji- bo pod koniec zostały już rodziny z największymi wymaganiami. I generalnie powiem tak - normalna rodzina Kowalskich nie jest juz w stanie zrobć paczki dla drugiej rodziny. Wymagania sa tak wysokie - nowe szafy, komody, łóżka, a potrzebujący tworzą obraz ludzi którym niekoniecznie chce sie isć do pracy, lepiej otrzymywac mase zasiłków od państwa. kiedyś myślałam ze ideą szlachetnej paczki jest wyprawienie świat rodzinie-drobne upominki i żywność do stołu światecznego, czy suchy prowiant. Dzisiaj to już niekoniecznie. koncert życzeń. *********************************************************************** Przecież jak podliczysz koszt takiej paczki to i 10 tysięcy nie starczy, łóżka, pościele, materace, lodówki, pralki, meble - a przecież idea miała być taka że paczka na święta, nie na cały rok, a tam mało życzeń o jedzenie na wigilię czy o zapas jedzenia, a właśnie tego typu rzeczy, no byłam w szoku po prostu. Mnie nie byłoby stać zrobić paczkę, sprawdzałam rodziny i nie widziałam nikogo kogo moja pomoc by mogła zaspokoić, nawet jeśli ze znajomymi i ludźmi z pracy złożylibyśmy się po 200 zł jak planowałam :( I te moje 200 zł przelałam na schronisko dla zwierząt.

Gość gość
ja im dam szlachetną sraczke, akurat mi sie zbiera, niech nadstawią talerz

Gość gość
Mnie urzekały w ub. roku profile w guście 70-letnia emerytka z 40-letnim bezrobotnym synem (zdrowym, a jakże), który potrzebuje komputera albowiem chce tą drogą szukać pracy.

Gość gość
pokazywarka.pl/e0zgpg/ liczyłam na więcej....(...) a zabawki były UŻYWANE!

Gość gość
jak któraś z Was bedzie robila taka paczkę topamiętajcie- zabawki muszą być nowe i pamiętajcie o majonezie...

Gość gość
Mama 37 lat troje dzieci w wieku 8.9.10.lat utrzymuje się z wypłaty minimalnej męża.Ma zadłużone mieszkanie.Nie może pracować bo mam małe dzieci i musi się nimi zajmować... albo Rodzina:niepracująca pani 60 lat bez męża ma dwie córki 25 i 27 lat.One same wychowują po dwójce małych dzieci i mieszkają razem w dwóch małych pokojach.Ojcowie nie płacą alimentów.Nikt nie pracuje.Brak chorób.

Gość gość
Ale to nie ma byc pomoc dla nieodpowiedzialnej matki tylko niczemu nie winnych dzieci ktore nie dostana jedzenia z pomocy bo jakiejs popapranej kobiecie niepodoba sie zycie ich matki

Gość gość
Dlaczego żadne z tych dorosłych dzieci, które nie mogą znaleźć pracy nie poprosi np. o opłacenia jakiegoś kursu? Np. na operatora wózka widłowego czy coś? Tylko proszą o laptopy. Masakra.

Gość gość
Jeśli szlachetna paczka działa tak jak MOPS to wiadomo że dostaną Ci co już mają . Czyli jeden z rodziców pracuje za granicą ma się rozumieć na czarno. Mają samochód za pare tysięcy, W opiece mówią jak im ciężko dostają na wszystko, łącznie z wyżywieniem darmowym w szkole dla dzieci. Znajoma starała się w opiece aby jej córki miały darmowe obiady, jej odmówiono,choć naprawdę ma trudną sytuację . a druga osoba była i są ustawieni finansowo bo non stop za granicą to im dali. Nie było i nie ma sprawiedliwości. Zresztą ten co naprawdę ma cięzko nie będzie się upominał aby mu dać, Tylko Ci co mają wyciągają ręce po jeszcze.

Gość gość
Szkoda,że ta szlachetna paczka to pomoc dla cwaniaków żyjących z zasiłków mops bo......im się należy. Rodzina, 6 dzieci, oczywiście każde z innym, plus nowy gach.Nie pracuje bo mu pracodawca patrzy na ręcę . No i co PANI chce ? Ano perfumy

Gość gość
Pamiętam prośbę z zeszłego roku bezrobotnej rodziny o......... kurtki narciarskie i gogle

Gość gość
Kilka dni temu przyszła do nas dziewczyna i prosiła o pieniądze, bo nie mają z czego żyć. Powiedziałem: "owszem, dam -ale umyj mi okna -godzinę roboty, dobrze zapłacę" Na te słowa dziewczyna poszła "jak po zmyciu"... Wnioski wyciągnijcie sobie sami.

Gość gość
Pomagamy w typowaniu rodzin do objęcia ta akcją. I niestety często zdarza sie "czarna niewdzięczność - niezadowolenie, fochy, pytanie o jeszcze itp. itd . Z ostatniej chwili - w tym roku jedna z rodzin otrzymała 35 !!!!!!!!!! kartonów z darami. Nie podobało sie - bo nie było telefonu komórkowego dotykowego!!!!.

Gość gość
Ja w tym roku, wraz z bliskimi robię Szlachetną Paczkę dla pewnej rodziny. Wybraliśmy rodzinę już na początku akcji- bo pod koniec zostały już rodziny z największymi wymaganiami. I generalnie powiem tak - normalna rodzina Kowalskich nie jest juz w stanie zrobć paczki dla drugiej rodziny. Wymagania sa tak wysokie - nowe szafy, komody, łóżka, a potrzebujący tworzą obraz ludzi którym niekoniecznie chce sie isć do pracy, lepiej otrzymywac mase zasiłków od państwa. kiedyś myślałam ze ideą szlachetnej paczki jest wyprawienie świat rodzinie-drobne upominki i żywność do stołu światecznego, czy suchy prowiant. Dzisiaj to już niekoniecznie. koncert życzeń.