Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po jakim czasie dawać większe porcje jedzenia niemowlakowi

Polecane posty

Gość gość

córka niedługo będzie miała 4 miesiące. Czytam i czytam na temat rozszerzenia diety niemowlaka ale nigdzie nie pisze po jakim czasie mam dawać więcej niż kilka łyżeczek pokarmu i jak to ma wyglądać....pomóżcie mamusie

Gość gość
Jak widzisz, ze dziecku nic nie jest, to podajesz więcej- cała filozofia :D

Gość gość
ok ale np. dam troszkę marchewki i nic nie będzie to mogę dać więcej tej marchewki czy np. po kilku dniach dać troszke np. ziemniaka później trochę np. jabłka i dopiero po jakimś czasie takich prób zwiększać porcje?

Gość gość
Ja tam robiłam tak, że karmiłam po pół słoiczka. Jeśli nic nie było - zastępowałam jeden posiłek mleczny słoikiem (jednego dnia pół słoika na spróbowanie, jeden dzień przerwy na obserwację czy nic się nie dzieje i trzeciego dnia cały słoiczek na jeden posiłek). I moje dziecko tak jadło ;) Za miesiąc będę rozszerzać dietę mojego obecnego trzymiesięczniaka, zobaczymy, czy też taki chętny będzie do pokarmów stałych. I jak Ci będzie jadł ten słoiczek, powiedzmy tydzień czy dwa, wprowadź nowy produkt. Niech organizm przyzwyczai się do nowych smaków. Zastąp potem taką marchewkę np ziemniakiem - jeśli nic się nie będzie działo, no to już masz jeden zestaw obiadowy: marchewka+ziemniak :P No i tak dalej, i tak dalej ;)