Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szczoteczka elektryczna opinie

Polecane posty

Gość gość

Chcę kupić szczoteczkę Oral B. Czy to rzeczywiście taki "cud"? Sprawdza się?

Zależy. Ja mam bardzo wrażliwe dziąsła i mi krwawiły od niej. A u męża się sprawdza.

Gość gość
Ja miałam Oral B i po paru miesiącach się zepsuła. wyrzuciłam do kosza, od tego momentu tylko zwykłe szczoteczki.

Gość gość
szczoteczka elektryczna nie jest lepsza od zwykłej, w myciu zebów najwazniejsza jest metoda mycia, jak ktos nie potrafi myc zebów to sobie porani dziasła, trzeba uzywac szczoteczek srednio twardych a elektryczna wcale nie jest dokładniejsza

Gość gość
to dobrze ze uzywasz miękka, jak masz problemy z dziąsłami to masuj je po umyciu delikatnie szczoteczka, beda lepiej ukrwione i szybciej sie goja, tylko szczoteczka do masazu musi miec wszystkie włókna tej samej długosci inaczej mozna podraznic dziasła

Gość gość
nie ma za co :) jestem asystentka stomatologiczna wiec jak moge to doradzam :)

asystentki stomatologiczne nie mają uprawnień do udzielania wykwalifikowanych rad, to tak nawiasem

Gość gość
ależ oczywiście ze maja, nalezy to nawet do moich zadań, jednym z przedmiotów jakie miałam była działalnośc profilaktyczno lecznicza, po to własnie żeby tych rad pacjentom udzielać

Gość gość
o ile wiem to rady kazdy moze udzielac i nikt nie musi miec do tego uprawnien tępa strzało!!!!!!!!!!!!!!!!!

działanością profilaktyczno-leczniczą zajmują się higienistki stomatologiczne

każdy się może zajmować udzielaniem rad, dlatego napisałam udzielaniem "wykwalifikowanych rad, "

Gość gość
wiesz nie zamierzam sie z Toba kłócić, ale chyba wiem czego sie uczyłam w szkole i czego sie ode mnie wymaga, a szkołe własnie skonczyłam i tego samego beda wymagac na egzaminie zawodowym który mam w styczniu. Jak widac nie jestes wszechwiedząca

Gość ggghgg
jak dla mnie super sprawa, syn tez ma taka,ale myje roznie, z rana zwykla wieczorem elektr, dla mnie fajny wynalezek

Ja też się kłócić nie zamierzam, ale rolą asystentki jest asysta lekarzowi oraz owe punkty http ://www.zawodyregulowane.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=14&Itemid=267 Nie mają prawa udzielać wykwalifikowanych rad, przeprowadzać żadnych zabiegów w obrębie jamy ustnej leczniczych czy profilaktycznych

Gość gość
oczywiscie ze nie maja prawa wykonywac zabiegów ale maja prawo udzielac porad pacjentom, pod tym wzgledem asystentki maja taka sama wiedze jak stomatolog , a stomatolog nie ma czasu udzielac porad kazdemy pacjentowi dlatego robi to asystentka, po to własnie asystentki sie ucza w szkole

mają taką samą wiedzę co stomatolog? Jezu laska, z której Ty się choinki urwałaś, hahaha?

Gość gość
jak fajnie ze sa juz studia dla higienistek, w koncu stomatolodzy przestana sie wywyższać :) mój stomatolog tez wyzej sra niz dupa ma a jak go zapytałam o pilniki endodontyczne to zadnego nie potrafił rozróznic :D

Gość gość
elektryczna jest milion razy lepsza od zwyklej

Gość gość
oczywiscie ze maja taka sama wiedze ale wiem ze to boli dentystki Twojego pokroju

higienistki stomatologiczne to fajny wynalazek, rodem z zachodu, ale w Polsce większość pacjentów chce mieć zabiegi przeprowadzane przez lekarza, a nie kogoś po 2-letnim studium. Są studia dla higienistek, ale to raczej wyjątek a nie reguła

Gość gość
HGG spier..doliła juz nie jeden temat, to paskudne babsko niestety :o

Gość gość
znam mase fantastycznych higienistek które pacjenci uwielbiaja i własnie do nich zapisuja sie na zabiegi które wolno im wykonywac, bo maja wiecej cierpliwosci sa miłe dokładne. A napisanie ze higienistka to wynalazek świadczy tylko zle o Tobie. HGG czy Ty masz moze na imie Angelika bo przypominasz mi jedna sukowata dentystke

Nie, nie mam na imię Angelika, a w zawodzie pracuję okazjonalnie ;) Ja mam wielki szacunek dla higienistek, ale póki co, w większości miast ta forma pracy się nie sprawdza. A szkoda, wiele lekarzy chciałoby zrzucić z siebie zabiegi higienizacyjne, w tym upiorny dla większości skaling.

Gość gość
HGG pisz sobie co chcesz, juz tu nie raz pokazałas do jakiego typu stomatologów sie zaliczasz takze dyskusja z Toba nie ma sensu. Udzieliłam porady i gdyby ktos jeszcze jej potrzebował to sie polecam forumowiczom:)

Mój szacunek natomiast nie ma nic wspólnego z wchodzeniem sobie w kompetencje. Bo porównywanie wiedzy po 2-letnim czy rocznym studium, do 5-letnich studiów medycznych jest po prostu śmieszne ;)

" w sumie po takim czasie nie powinien juz ciemniec, jesli przez pierwsze 6 tygodni nie zrobi sie ciemny to jest ok, podejrzewam ze twoja córcia sobie ten zab poprawiła tylko mniej bolesnie i dlatego dopiero teraz ciemnieje. Z tym sie nie da nic zrobic niestety, trzeba czekac az sie wyrżnie syały zabek. Obserwuj ten zabek bo czasem przy takich zabkach wdaja sie stany zapalne i szybciej wdaje sie w nie próchnica " xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx ta rada od asystentki też pochodzi od Ciebie?

Gość gość
U mnie w domu gdzieś się poniewiera cała stacja myjąca OralB, taka ze szczoteczką i dyfuzorem na wodę. Używane to było przez miesiąc może dwa i z powrotem wróciliśmy do zwykłych szczoteczek. Stację mąż kupił ze dwa lata temu pod choinkę - ale nie warto.