Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JKA

Czy to ciąża pozamaciczna

Polecane posty

Gość JKA

witam otóż ostatnią @ miałam 4 listopada @ ostatnie 4 miesiące miałam co 28 dni. W czwartek 5.12.3012 robiłam betę hcg wyniosła ona 175.1 następnego dnia beta wyniosła 288.8 a po 72 godzinach beta dała wynik 845.8 dziś byłam u ginekologa ale nadal nie ma pęcherzyka i ginekolog mnie nastraszył ciążą pozamaciczną czy to możliwe że to ciąża pozamaciczna a beta rośnie,proszę o pomoc kolejną wizytę mam za tydzień we wtorek u ginekologa.Czy po prostu ciąża jest mała że nie widać nic jeszcze

Gość gość
Moja droga po co kolejny temat? Trzymaj się jednego po prostu. Już ci napisałam w tamtym temacie.

Gość gość
tu sobie poczytaj o pozamacicznej: parenting.pl/portal/ciaza-pozamaciczna-a-test-ciazowy

Gość gość
Ale co ludzie na forum mogą więcej na ten temat powiedzieć? Tu sprawę może wyjaśnić tylko usg. Lekarz c***owiedział co i jak i pozostaje ci tylko czekać.

Gość gość
Co 48h beta powinna się podwając, by ciąża rozwijała się prawidłowo.. jeśli ma dużo mniejsze przyrosty może oznaczać ciąże pozamaciczną. Ja chodziłam do lekarza od 27 grudnia (przychodnia obcy lekarz, mój lekarz, szpital- 2 lekarzy) do 15 stycznia.. dopiero wtedy wyszła ciąża pozamaciczna, wcześniej nikt nic nie widział (usłyszałam nawet, że proniłam- bo jakoś w 5 tygodniu miałam krwawienie dosyć intensywne, myśląłam wtedy, ze sto spóżniony okres, ale później były bóle z jednej strony podrzbusza i ciągłe plamienia, aż w końcu test wyszedł pozytywnie). Beta rosła, ale bardzo kiepsko.... 16 stycznia miałam ciążę usuwaną.. to był 9 tydzień,

Gość gość
kiedy dokładnie miałaś te drugie b hcg robione?\który to dokładnie tydzień?

Gość gość
tzn. chodziło mi kiedy robiłaś to ostatnie hcg?

ostatnie beta hcg robiłam 9.12.2013 a przed tym robiłam 6.12.2013

Gość gość
Czyli wychodzi Ci 5tyg i 1 d ciąży. Wg mnie beta w porządku a pęcherzyka może jeszcze nie być widać. Za 2 tyg. powinno być już widać. Lekarzem nie jestem, ale na tyle ile znam się w temacie.

Dziękuje za odpowiedz,czyli na razie nie mam co się martwić i nakręcać że to ciąża pozamaciczna? a betę hcg to się liczy od zapłodnienia czy od ostatniej miesiączki by zinterpretować swoje wyniki

Gość gość
U mnie beta rosła prawidłowo, ale nie było pęcherzyka.. W końcu w 7 tygodniu mały wzrost bety i diagnoza ciąża pozamaciczna.. Jeden szpital, drugi, zabieg, usuniecie jajowodu..

Gość gość
3-4 tydzień ciąży: 9-130 mlU/ml 4-5 tydzień ciąży: 75-2600 mlU/ml 5-6 tydzień ciąży: 850-20800 mlU/ml 6-7 tydzień ciąży: 4000-100200 mlU/ml czyli twoja ciąża odpowiada 5 tyg, może jeszcze nie byc widac szzególnie na kiepskim sprzęcie

Gość gość
Teoretycznie jeszcze w normie, ale ja bym to za maksymalnie tydzień jeszcze sprawdziła na USG.

Dobrze za tydzień pójdę do ginekologa i sprawdzę sama się zastanawiam czy to wczesna ciąża czy jak

Gość gość
no ciąża na pewno, niby pęcherzyk powinno już byc widać, no ale jak ktoś napisał na słabym sprzęcie jeszcze może nie być widać. nic cię nie boli, nie plamisz?

Gość gość
b hcg masz takie na granicy normy...

Gość gość
Oj to normalne,że jak minęło dopiero 5 tygodni od okresu to ciąży nie będzie widać.. co to za głupi ginekolog!!! Lepiej go zmień.

Nie plamię pobolewa mnie tylko czasem podbrzusze i klują jajniki ale to nie jest mocny ból taki jak na @

Gość gość
u mnie pęcherzyka było dopiero widać przy becie ponad 5tys a później po tygodniu już zarodek malutki

Gość gość
jak nie plamisz, to dobry znak, myślę że będzie ok :) a kiedy teraz chcesz zrobić USG?

Dziś dzwoniłam do mojej Pani ginekolog do której chodziłam przy pierwszej ciąży i mam być w poniedziałek na 18:30 powiedziała mi przez telefon,że nominalnie rzeczywiście może być za wcześnie na wykrycie pęcherzyka na słabym sprzęcie ona widzi w 4 tygodniu w mojej pierwszej ciąży pęcherzyk i zarodek zobaczyła w 6 tygodniu ale chodziłam do niej tylko 3 msc ponieważ się przeprowadziłam i miałam daleko do niej ale teraz pojadę w poniedziałek i zobaczę,na razie się nie stresuję nie robię bety bo to tylko nakręca człowieka do myślenia czy aby na pewno jest wszystko dobrze

Gość gość
i tak się będziesz dalej nakręcasz. A tak to zrobiłabyś betę i widziała jaki jest przyrost. Ale jak tam chcesz. Tylko nie zakładaj do tego czasu całej masy nowych tematów. ;)

Zrobiłam betę już 3 razy i mi starczy;) i więcej tematów już zakładać nie będę ;) muszę wytrzymać do poniedziałku,dziś pobolewają mnie jajniki ale ból nie najgorszy takie kłucia

Gość gość
trzymaj się tego tematu. Daj znać co po wizycie -zajrzę tu.

Oki nie ma sprawy w poniedziałek po wizycie się odezwę.Pozdrawiam

Gość gość
Witam, mam pewien problem i nie wiem już co robić. Miesiączka spóźnia mi się już 16 dni, wcześniej miałam dość regularnie, co 28-32 dni. Od lutego tego roku leczę się na niedoczynność tarczycy i faktycznie cykl miałam dość wydłużony, ale od czterech miesięcy wszystko było w porządku. Zrobiłam dwa testy ciążowe, które wykazały wynik negatywny. 14 dnia opóźnienia pojawiło się ciemne, brunatne plamienie, a także skrzepy, które występują kilka razy w ciągu dnia, lecz nie cały czas. Wczoraj rano dostałam dość obfitego krwawienia i myślałam, że to miesiączka, ale okazało się to tylko chwilowe i dzisiaj raz na jakiś czas pojawi się co podobnego do krwi miesiączkowej, ale nadal nie jest to okres. Boję się, że może to być ciąża pozamaciczna. Dodam, że chwilami dość mocno pobolewa mnie podbrzusze, oblewają mnie zimne poty i jest mi słabo. Mieszkam teraz 50km od domu, mój ginekolog dzisiaj nie przyjmuje, a tylko do niego mam zaufanie. Czy mam się zgłosić do szpitala? Bardzo proszę o porady, bo strasznie się boję. :(

Gość gość
koniecznie jedź do szpitala! tu nie ma co gdybać.

Witam dziewczyny na 18.30 mam wizytę u ginekologa i juz nie mogę się doczekać co mi powie ;) dziś nie wytrzymałam i robiłam betę hcg i wynik 5989 a w zeszły poniedziałek miałam 845 wydaje mi się że dosc szybko i o dużo przyrasta