Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bombeczka 2013

śWIĄTECZNA GORĄCZKA

Polecane posty

Gość bombeczka 2013

Cześć jak tam przygotowania do świąt u was wyglądają posprzątane wasze kąty a może jakieś fajne przepisy na ciasta i sałatki na święta polecacie ? Pozdrawiam

Gość Nasturcja 123
ja mysle czy nie kupic sztucznej choinki, te naturalne coraz drozsze i masa problemów z tym... za kupy robie b na ostatnia chwile, ogólnie to mało kupuje

Gość bombeczka 2013
Witam cię. Nasturcjo :-) ja również niekupuje wiele i wstyd mi się przyznać ale nie kupiłam jeszcze prezentu dla 12 letniej córki wogóle to niewiem co mam jej kupić a choinkę będe miała żywą zawsze o takiej marzyłam a teraz mamy swój wytęskniony domek i bęzie żywa:-)

Gość gość
Moje przygotowania wyglądają tak że jutro idę do spowiedzi

Gość gość
w sklepach już szał a ja kupiłam nie dużo jedzenia jak co roku i przed samymi świętami po sklepach już nie chodzę zrobię tylko trochę sałatki, śledzie opiekane i ciasto i to wystarczy a nie tak jak inni co potem wyrzucają jedzenie do kosza

Gość Nasturcja 123
Ja wyszukuje czasem okazje na allegro, albo jak nie mam pomysłu, to patrze co ludzie kupuja najwiecej... W ten sposób nabyłam kiedys Monopol te gre dla całej rodziny za jedyne 16 zł, albo taka zabawna gra w krokodyla u dentysty dla całej rodziny któremu sie naciska na zabki, jeden z nich go boli, i wtedy kłapie :p gra za góra 15 zl... Jest sporo rzeczy tanich a b fajnych

Gość gość
powiem szczerze, że obecne święta nie mają już tego uroku jaki pamiętam będąc dzieckiem

Gość bombeczka 2013
Ja w 1 św jadę do rodziny męża i zawsze coś do jedzenia tam zaworze w 2 święto chyba moja rodzina przyjedzie do nas więc muszę się trochę naszykować A może prześlijcie jakieś wasze przepisy na słodkie ciasta sałatki itp

Gość gość
do gościa który pisze ze teraz święta nie maja takiego uroku..... To wszystko zależy od Ciebie i to ze wszpominasz tamte czasy z nostalgia to zasługa Twoich rodziców i Ty wowinnaś/eś sie postarać o to aby Twoje dzieci zapamietały ten okres tak samo.

Gość bombeczka 2013
Zgadzam się że kiedyś święta były całkiem inne dziś razem z mężem staramy się stworzyć prawdziwie świąteczną atmosfere aby nasze dzieciaki czuły się tak jak my gdy byliśmy w ich wieku ale przyznam się że to nie to samo mimo naszych starań brakuje śniegu niepiekę tak jak moja nama pierników bo mi niewychodzą ale śię staramy aby każde święta były nastrojowe i pełne ciepła rodzinnego

Gość Mika23456
Ja troszeczkę nie w temacie :). Byłabym wdzięczna, gdybyście mi (kobiety!) pomogły i wypełniły ankietę. www.ankietka.pl/ankieta/127611/badanie-dotyczace-rynku-bielizny-i-gadzetowerotycznych.html Pomogłoby mi to bardzo w pracy. No proszę się nie wstydzić :), ankietka jest anonimowa, tak więc do dzieła :)

Gość Nasturcja 123
Chyba ten urok tkwi własnie w tym przygotowywaniu sie do swiat. Sprzatanie domu, robienie jakichs ciasteczek, itp a teraz jest po prostu za łatwo o wszystko, idzie sie do sklepu i kupuje..

Gość bombeczka 2013
No dokładnie kiedyś dom pachniał pieczonymi piernikami a dziś kupisz pierniki postawiż cynamonowy odświerzacz powietrza i zapach świąt gotowy:-/

Gość lulu zz
Bo teraz jest tak idziesz do sklepu i kupujesz albo zamawiasz catering a kiedyś w kolejce za wszystkim się stało a później się piekł gotowało ipt no i to się doceniało teraz jest za łatwo

Gość inka8909
Jeżeli nie macie pomysłu na prezent świąteczny dla najbliższych serdecznie polecamy wielką paczkę „wszystko o winie”czaswina.pl/artykul/prezenty-promocje-gratisy . prezent z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom wina i winiarstwa..

Gość gość
U nas nie ma gorączki :-) Chyba bym osiwiała gdybym w Grudniu zaczęła zakupy śwąteczne! Prezenty są gotowe, zakupione , opakowane pod koniec Sierpnia:-) W zamrażarce jest to co potrzeba. A że my nieuznajemy mody na postaw się a zastaw się, to jedzenie zawsze jest jakie lubimy. Nielubimy się też obrzerać. Nie robimy wystawnych kolacji (nie ma później tego komu jeść a my nieuznajemy marnowania jedzenia), po prostu jemy co lubimy bez względu na okazję. No chyba że ktoś z Was spodziewa się licznych gości? My nie. Wesołych świąt :-)