Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam ojca pijaka

Polecane posty

Gość gość

tak jak w tytule :( najgorsze jest to ze jak jest pijany to nie daje nam spac , czesto nie spimy przez niego cała noc :( mam pytanie jak sie go pozbyc z domu ?

Gość gość
pogadaj z mamą, to tylko od niej zależy jeśli jej to nie przeszkadza, to nic nie zrobisz

Gość gość
moja mama też go nienawidzi , tylko ze jesli go wyrzucimy z domu to boimy sie ze w nocy przyjdzie i dom podpali :(

Gość gość
z obcym wiedziałąbym jak zrobić porządek ale z ojcem hm

Gość gość
podziękuj matce, że wybrała takiego faceta! Pewnie uważa, że jak facet nie pije to jet niemęski.

Gość gość
Najlepiej kupić mu tyle wódy i "dykty",żeby zapił się na wieczność.

Gość gość
nie słuchaj! to nie wina mamy, że ojciec pije - to tylko i wyłącznie jego wina - za alkoholizm jest odpowiedzialny tylko sam alkoholik A dlaczego miałby dom podpalić?Strach ma wielkie oczy, a życie jest tylko jedno, walczcie o godne życie!

Gość gość
on nas nienawidzi ! zrobi wszystko zeby nas zniszczyc ! moja mama go wybrała bo przed slubem był miły , kochajacy , troskliwy

Gość gość
może go odeślijcie do jakiegoś osrodka dla alkoholikow? To chyba będzie najlepsza opcja, może cos mu zaświta i przestanie pic.

Gość gość
on nie pójdzie , bo mówi że nie jest alkoholikiem !

Ile masz lat bo w każdym mieście jest Centrum Pomocy Rodzinie lub MOPS i tam można zgłosić o zachowaniu ojca i mama może go tam zgłosić na przymusowe leczenie dostanie wezwanie na leczenie a jak sam się nie zgłosi to policja go tam zawiezie .Możecie mu powiedzieć ,ze jak się nie uspokoi to go zgłosicie Alkocholizm to choroba i trzeba ją leczyć ,niestety pijący nie chce o tym słyszeć ,wszyscy są winni tylko nie on.Poszukaj publikacji na temat alkocholizmu i daj mamie poczytać aby wiedziała więcej.Może jakaś terapia dla mamy też aby dowiedziała się jak sobie poradzić z taką sytuacją,pozdrawiam.

Gość gość
mam 14 lat , problem tez w tym ze charakter tez ma okropny nawet po trzeżwemu wariuje a alkochol jeszcze go doprawia, jak sie go pozbyc z domu na zawsze ?