Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co kupić dziecku na roczek i czy sa tu mamy malych dzieci

Polecane posty

Gość gość

Hej, proszę o pomoc. Co mogę kupić dziewczynce na roczek??? Jakoś zabawki fisher price mnie nie przekonują... :)

Gość Namu Amida Butsu
Figurkę Buddy :)

Gość gość
pytam powaznie, nie mam pojęcia co mogę małej kupić, nie mam dzieci...

Gość gość
rowerek, koń na biegunach, stolik edukacyjny, lego duplo, wszystko zależy od kwoty jaką chcesz przeznaczyć na ten cel

Gość gość
Chciałabym przeznaczyć około 200 zł. Konika na biegunach już dostała, biżuteria odpada, zabawki plastiki raczej ma, matę również, rowerek niestety odpada - małe mieszkanie. Czy Miś ale taki gigant i nie słodko różowy tylko brązowy bez zbędnych serduszek itd może być ok? Może go mieć na wiele lat. Ja osobiście sama bym takiego chciała a dorosła jestem :D Tylko nie wiem czy dobrym pomysłem będzie wieeeeeelki Miś + klocki/ubranko/albo książeczka?

Gość gość
Ja mam trochę inne podejście. Nie wiem jak u innych ale mnie przeraża masa zabawek. Zabawek które nie są naprawdę dziecku potrzebne (oczwiście z małym wyjątkiem!). Później mieszkanie jest zawolone wielgachnymi zabawkami a ja się pytam po co?. Ja, daję malutkim dzieciom skarbonkę z pieniążkami. Dokładam się co roku banknotem (najlepiej drobnymi gdy dziecko ma z 4 latka bo ONO ma z tego frajdę), i do tego drobnym prezentem. Gdy jest starsze, to się pytam co lubi, i kupuję "najtańszą" rzecz którą ono chce a resztę dokładam ponownie do skarbonki. Nie chodzi o to żeby przekazywać dziecku że pieniędze są najważniejsze, tylko o to, że gdy podrośnie, to może kupi sobie coś, co naprawdą zechce i będzie miało na to fundusze.