Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lotnictwo Ukrainy wymiera

Polecane posty

Gość gość

Pamiętacie jak wczoraj pisałem że Ukraina ma 50 sprawnych Su-27 ? Pomyliłem się. Dzisiaj sprawdziłem i okazało się że Ukraina ma obecnie jedynie 16 sprawnych Su-27.

Gość gość
Ciekawe co byś zrobił zboczuchu jakby w tym naszym zrujnowanym przez Twojego rudego guru kraju, doszło do szarpaczki.

Gość gość
Główną siłą ukraińskiego lotnictwa pozostają MiGi 29. Obecnie 80. Białoruska flota MiG-ów 29 wynosi obecnie 30 maszyn (Su-27 wycofane). W przypadku Polski główną siłą naszego lotnictwa jest 48 F-16C/D Block 52.

Gość gość
W razie inwazji na Polskę, nasze F-16 mają atakować kolumny pojazdów nieprzyjaciela przy użyciu kierowanych laserowo bomb. Jeżeli jednak nieprzyjaciel będzie miał do dyspozycji mobilne zestawy przeciwlotnicze, takie jak Pantsir S1, prawdopodobnie co drugi biorący udział w akcji F-16 nie wróci.

Gość gość
Wielu ludzi zadaje pytanie: na jak długo w razie wojny wystarczy nam tych F-16 ? Skuteczne zaatakowanie kolumny np. 50 pojazdów wroga, wymaga zaangażowania co najmniej 6 maszyn. Przy spodziewanym współczynniku strat 50% po naszej stronie, nasze lotnictwo może więc zatrzymać osiem dużych kolumn nieprzyjaciela.