Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do dziewczyn we wczesnej ciąży temperatura

Polecane posty

Gość gość

Jaką obserwujecie u siebie temperaturę? Mierzycie wogóle a jeżeli już to jakim termometrem? Podobno poziom progesteronu spada i podnosi się w tym czasie a wraz z nim temperatura i często objawy ciąży (bolesność brodawek itp). Jakie wy macie doświadczenia? Pytam przyszłe mamy na wczesnym etapie ciąży bo są najbardziej na bieżąco.

Gość gość
2 ciaże za mną i nie mierzyłam nigdy temp.

Gość gość
Ale autorka pyta bardziej dziewczyn które jednak mierzą.

Gość gość
U mnie różnie, raz mierzę i wychodzi 36,9 by za kilka godzin było 37,2. Wiem że mierzyć powinno się raz z rana (niby) ale to najlepiej sprawdza się przy owulacji czy implantacji a podczas ciąży podczas całego dnia powinna być podniesiona więc czy rano czy w południe albo wieczór , tak czy tak będzie wyższa niż podstawowa sprzed ciąży a obserwować do 13 tygodnia ciąży warto bo każdy długotrwały spadek może wróżyć spadkiem progesteronu.

Gość gość
Było tam stwierdzenie m.in. "mierzycie w ogóle" więc odp. w temacie. Autorka pewnie nie może się doczekać potwierdzenia testem że to ciąża więc szuka innych pewników. :)

Gość gość
Ja mierzę elektronicznym , takim do ucha i czoła. U mnie z rana wychodzi 37,1 ale i często przez cały dzień 36,9.

Gość gość
ja robie sobie taka tabelke ,u gory dzien cyklu a zboku temperatura.Na 36.6 robie sobie czerwona kreske wzdluz,,mierze rano przed wstaniem z lozka,to wazne zeby mierzyc zaraz po obudzeniu.Podam mozejaka mmialam temp od 22 dnia cyklu,waha ais eod 36.7 do 37 i zawsze jak spada do 36.6 dostaje @.Natomiast w cyklu kiedy zaszlam w ciaze nie spadala ,mierzylam do 35 dnia i byla 37,pozniej juz nie mierzylam bo zrobilam test,dodam ze mam cykle 2 dni.

Gość gość
żeby móc mówić o ciazy na podstawie temperatury, należałoby prowadzić pomiar przynajmniej 3 cykle i dopiero 16 wyższych temperatur może wskazywać na to, że doszło do zapłodnienia, a mierzenie temperatury o róznych porach dni, pod pachą nic nie sugeruje

Gość gość
u mnie ok 37 stopni było

Gość gość
to wyzej ja,strasznie mi poprzekrecalo co napisalam,mialo byc ze mam cykle 28 dni.Ja wyznaczylam sobie 36.6 bo taka jest moja temp normalna,ale to zalezy od organizmu,wiec ta podstawowa moze byc wyzsza lub nizsza.Pamietam jak kiedys bolaly mnie piersi i w ogole czulam sie jakbym zaszla w ciaze,w 28 dniu zmierzylam rano i wlasnie byl spadek ,ja mimo to mialam nadzieje ale niestety,tak wiec temperatura jest pomocna.

Gość gość
Dziewczyny dzięki za wpisy , muszę jednak dodać że mnie chodzi o temperaturę pewnej, wczesnej ciąży bo w takiej jeste ja. Obecnie to 7 t.c potwierdzonej u lekarza. Chodzi o to że bardzo często obserwuje mocne spadki temperatury (nawet do 36,8) i zastanawiam się czy to normalne bo wszelkie inne objawy są mocne i wyraziste. Chciałam wiedzieć czy sa tu przypadki niskich temperatur u ciężarnych. W pierwszej ciąży miałam przez cały czas 37,2 - 37,4 , ciąża zagrożona zakończona szczęśliwie , obecnie wszystko ok tylko ta niska temperatura która potem nagle skacze w górę. Wiem że progesteron nigdy nie jest na tym samym poziomie i "faluje" .