Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martulu22

Prawo cywilne sprawa cywilna

Polecane posty

Gość gość
kafeteria to dobre miejsce do tego :D

Gość gość
ale w postanowieniu o umorzeniu masz jak wol napisane na dole pouczenie o trybie i terminie wniesienia srodka zaskarzenia! tak w ogole to smiech na sali troche bo tak jak tutaj bluzgamy na siebie i nikt nikogo nie pozywa... :D

zażalenie na odmowę,czy skarga na postanowienie prokuratora,to jedno i to samo. Jeśli jest pewna wygranej to koszty zostaną pokryte przez skazanego.

Gość Martulu22
Chodzi mi o ocene przez Was czy jest wogole sens sie w takie cos bawic ...

Gość gość
ale dlaczego my mamy to oceniać ?

Gość gość
Tak, masz szanse wygrać, zwłaszcza, ze masz dowody plus to, że ona mówiła nieprawdę poświadczone dochodzeniem, które zakończyło się umorzeniem na twoja korzyść

Gość Martulu22
No i o to mi chodzilo :) Dziekuje :-) Moze i zrobilam z siebie idiotke tu ale gowienko mnie to interesuje :) chcialam sie tylko czegos dowiedziec zeby isc spokojnie spac po tych nerwach ktore ostatnio przechodzilam ...

Gość Martulu22
Oj musi bo to zazdrosna swinia,a jak nie tak to musze wymyslic inny sposob na zemste :)

Gość gość
skarga i zazalenie to nie jest to samo...

Gość gość
najlepiej załatw płatnego mordercę skoro tak bardzo chcesz się mścić :o

Gość gość
otruj ją

Gość gość
jeśli w cywilnej to do kasy przygotuj co najmniej drugie tyle na apelację. chyba że łudzisz się że ta "znajoma" się nie odwoła albo że wyrok będzie po twojej myśli. no i załóż "rezerwę" w wysokości kosztów apelacji znajomej + jej adwokat gdyby sprawa potoczyła się w najgorszym scenariuszu wygrana 1 instancja i przegrana apelacja.

Gość wifigdańsk
moim zdaniem nie ma sensu.ja tez mialam kiedys podobną sprawę (byłam pokrzywdzoną),policja nawet się nie zajełą (kazali mi pryzniesc dowody,podac tej osoby dane personalne,pesel itd skad mialabym to wziać? ) i na koniec powiedzieli ze marne szanse ze prokurator się tym zainteresuję ,bo musiałoby to być długotrwałe i uporczywe a takze musialaby byc taka przeslanka,ze ty obawiasz się o woje zycie i mnusialabys to udowodnić.inaczej nawet jak dojdzie do rozprawy to niewielkie szanse na skazanie tej osoby,poza tym sad bedzie zarowną ją jak i ciebie maglował wzdłuż i wszerz. to nei tak,ze wszyscy się rzucą na nią-na ciebie tez moze się rzucic jej adwokat i moze jakies brudy nawet sprzed lat powyciągać.

Gość małaKA
Martulu22 pisze: A czy adwokat jest do tego potrzebny? Tzn czy mam wikesze szanse na wygranie sprawy jezeli bede miala adwokata? Prawnik przyda się na pewno, no chyba że sama jesteś trochę obyta w przepisach... Ale z tego co czytam, to chyba nie..??? Decydując się na poradę prawną i na pomoc w napisaniu pozwu czy pisma procesowego masz chociaż pewność, że nie popełnisz błędu i że zostanie w nim zawarte wszystko to, co trzeba :) Teraz jest już taka wygoda, ze nawet nie musisz wychodzić z domu i szukać kancelarii, wiele z nich oferuje swoje usługi on-line, np. na stronie www.pozwy.pl możesz uzyskać pomoc przez Internet, wystarczy że napiszesz prośbę poprzez formularz :) Wygodniej i taniej, chociaż wiem, że niektórzy wolą spotkać się w "cztery oczy" ;)

Gość gość
Mimo wszystko rozmowa w 4 oczy z prawnikiem moim zdaniem daje więcej, także w przygotowaniu pism. Mi przy sprawie cywilnej pomagał http://www.adwokat-jaworzno.com.pl/ i raczej nie wyobrażam sobie bym szukała cały czas pomocy w sieci.

Gość gość
Też sądzę, że lepiej skontaktować się najpierw na poradę z prawnikiem. Jak jesteś z Warszawy i okolic to sprawdź www.kancelaria-wieckowska.pl którzy mi pomagali i mogę ich polecić.

Gość gość
Jak mnie te reklamy wkurzaja niby mi pomogli tu link a mi tu pomogli Do Autorki tematu. A więc sama napisałam do sądu pozew z powództwa cywilnego o zniesławienie Mając tylko wytyczne co taki pozew powinien zawierać po prawej stronie dane moje itd sama napisałam ( wytyczne pisania pisma są na necie) jeśli czegoś brakowało w dokumentach np danych osobowych owej osoby pozwanej, to pisałam pismo do sądu iż np w dniu tym i tym zostało wszczęte postępowanie na wniosek tej i tej osoby itd przecież sądy wiedzą że to są dane które nie leżą na ulicy A przez nagonkę jaką miałaś z różnych instytucji masz dowody bp raporty musiały być sporządzone Sprawę masz wygraną, koszt takiej spr to 600zł plus trzy kopię pozwu składasz sekretariat sądu Oczywiście w pozwie zaznaczasz zwrot poniesionych kosztów jak i zadość uczynienia w wysokości takiej i takiej oraz publiczne przeprosiny tu i tu

Gość arendon5
a czy to nie powinno byc tak, ze jednak udajesz sie do odpowiedniego specjalisty i on robi wszystko za Ciebie :) ? pytam bo moze masz wykształecenie prawnicze,a le wg mnie jak już pojawiają się problemy prawne to trzeba zadzwonić do kogoś kto się zna. Jakby co Wrocław/Oława kojarze skutecznego adwokata Artura Zbrońca. kontkatu nie mam ale latwo znalezc mysle.

Gość gość
tak mozesz w ymnajac prawnika, tylko po to zeby dac mu zarobic. bo jak przegraz i tak bedziesz musiala mu zaplacic. a przegrasz:) szkoda czasu na pozwy ,.... zawracasz tylko gitare wymiatrowi sprawiedliwosci glupotami

Gość szarotka7
Wszystko oczywiście zależy od tego czego dotyczy sprawa. Niektóre są banalne i z góry można założyć, że się wygra, a inne bardzo skomplikowane. Na pewno warto iść po poradę do tego typu kancelarii http://bhs-adwokaci.pl/specjalizacje/prawo-cywilne/ . Udzielają tam profesjonalnych porad prawnych.

Gość Joanna31
Miałam kiedyś sprawę związaną z niesławieniem mojej osoby. Z doświadczenia mogę powiedzieć, że bardzo zwiększają się szanse wygrania takiej sprawy jeżeli korzysta się z pomocy prawnika. Doświadczony prawnik wie jak prowadzić tego typu sprawy, wie jak sporządzić pozew itd. Moją sprawę prowadziła Adwokat Karolina Liszka z GP kancelarii działającej na terenie Krakowa. Wnieśliśmy pozew i dysponując szerokim materiałem dowodowym sprawę wygraliśmy, dzięki czemu zostało mi wypłacone z tego tytułu odszkodowanie. Nie wiem jak w innych sprawach, ale w mojej GP kancelaria okazała się bardzo pomocna i skuteczna przez co zyskałam zadośćuczynienie i oficjalne przeprosiny. Polecam skorzystanie z ich pomocy zwłaszcza w trudnych przypadkach.

Gość gość
Jeśli chcesz uzyskać pełną wiedzę na temat prawa cywilnego i zasad nim rządzących to po prostu zgłoś się do profesjonalistów. http://www.kancelaria-miastkowski.pl reprezentowali mnie przy sprawie z tego zakresu, z pewnością powinni Ci pomóc.

Gość gość
Jeżeli potrzebujecie profesjonalnej pomocy związanej z prawem cywilnym to polecam wam zgłosić się do kancelarii adwokackiej www.grudziadzadwokat.pl w Grudziądzu. Otrzymałam tam pomoc, której potrzebowałam w mojej sprawie.

Gość gość
Najlepszym pomysłem będzie w tym wypadku zgłoszenie się do kancelarii prawnej, która zajmuje się sprawami cywilnymi. Oni pomogą Ci przy sformułowaniu pisma procesowego, tak jak miało to miejsce w moim przypadku, gdy postanowiłem skorzystać z usług http://iuridicus.com.pl/ . Zostałem obsłużony w fachowy i profesjonalny sposób!