Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LoveYouBejbe

lubicie święta

Polecane posty

Gość LoveYouBejbe

J.w..ja szczerze mowiąc nie bardzo lubie choć kiedyś lubiałam,moim zdaniem te świeta sa przereklamowane ,zamiast cieszyc sie z narodzin Jezusa ludzie cieszs sie z prezentow jak by to bylo najwazniejsze na swiecie :P u mnie swieta wygladaja tak: przygotowania trwaja tyle jak by mialo przyjechac wojsko czyli pelno jedzenia :P a przy stole siedzimy w czworke czyli ja mama siostra i szwagier posiedzimy nie cala godzinke i koniec swiat bo siostra ze szwagrem do tesciow ida i siedza u nich dluzej niz u nas choc my z mama same jestesmy :( to przykre,jeszcze jak tato zyl to jako tako swieta byly fajne,dlatego wspolczuje osobom samotnym :(..a jak jest u was? Cieszycie sie ? :) .....

Gość lokaloka909
Dle mnie to też jest przereklamowane, ludzie szaleją jak są święta, nie tylko z prezentami ale i z samym żarciem, przecież to głupota:O Jak w rodzinie są 4 osoby a robi się żarcia jak dla wojska, bezsens! Ja do tego nie jestem wierząca, odcięłam się od wiary, bo przejrzałam na oczy i zobaczyłam rzeczywistość taką jaka ona jest bez zbędnych bajeczek o poczęciu przez jakiegoś niewidzialnego ducha, zmartwychwstaniu, chodzeniu po wodzie, pofrunięciu całym żywcem do nieba i wielu innych tego typu bzdetach, nie jest mi to do szczęścia potrzebne i tyle.

Nie lubię świąt.. Mój dziadek umarł w wigilię. A tak poza tym w mojej rodzinie nie ma dnia, żeby ktoś się nie kłócił. A w święta panuje taka bardzo sztuczna atmosfera.. I jeszcze łamanie opłatkiem. Najgorsze co może być...

Kalinka wspolczuje :( macie racje tez tak zauwazylam ,moja siostra jest w swieta taka milusia dla mnie i jaka to ja kochana nie jestem a jak swieta mijaja to patrzy na mnie jak by jej kogos zabila :o,najgorsze wlasnie dzielenie sie oplatkiem i te slowka co roku to samo s gowno sie sprawdzaja :o! I po co to ?

Właśnie sama się zastanawiam po co to wszystko.. Takie udawanie że wszystko jest cudowne, świat jest piękny i każdy jest baaardzo szczęśliwy, a w rzeczywistości tak nie jest.. Denerwują mnie święta. Nigdy nie lubiłam świąt. Może to dlatego że mam złe wspomnienia z dzieciństwa?

Gość gość
Podpisuję się pod tym co napisała kalinka. Już na samą myśl o wigilii robi mi się niedobrze. Całe szczęście, że jest ona raz w roku.

Gość gość
lubię i to bardzo wszystko co się ze świętami wiąże tj. wspólne biesiadowanie, wigilijną kolację, przedświąteczne przygotowania, rodzinną atmosferę, uśmiech na twarzy bliskich

22:50 mi dokładnie to samo się robi. Wszędzie tematy o świętach. Jestem wierząca, ale to nie ma wpływu na to, czy pozytywnie podchodzę to świąt, czy nie.

Gość gość
Uwielbiam święta, rodzina liczna, przy wigilijnym stole zasiada nas ponad 20 osób. Radośnie i rodzinnie.

Ja tam p*****le święta, ale jak piszecie,to jest wszystko sztuczne i o d**ę rozczasnąć. LoveYouBejbe- A gdzie będzie twój pociskacz? Nie będzie seksu w święta?

to dla odmiany ja powiem, że święta uwielbiam. Jestem jak dziecko, cieszę się z dekoracji, z prezentów (od listopada chodzę i szukam co komu kupić), z jedzenia. Uwielbiam udekorowane miasto i kolędy w sklepach. Musiałam być ćmą w poprzednim życiu - tak kocham światełka :P

Moorland-Jesteś lewaczka, podatna na reklamy, trendy itp.

Moorland-Czyli lubisz wydawać bezsensownie kasę? Wiać że łatwo c**przychodzi. Człowiek pracy, to wydaje przemyślanie swoją kasę, bo ciężko na nią zapracował.

a co mi z pieniędzy których nie wydam? Zarabiam po co, żeby coś za te pieniądze kupić, ściany tym sobie nie wytapetuje.

Gość gość
GŁupoty piszecie, zblazowanie wszędzie.

Święta są wspaniałe . Uwielbiam kupować prezenty i inne artykuły na Święta . No i te zapachy ... aż w końcu hicior - ubieranie choinki .

Moorland- Z tego co piszesz, to nie masz gdzie mieszkać, wiec mogła byś pomyśleć nad swoim własnym gniazdkiem, już masz na co kasę wydawać. A dla faceta to najlepszym prezentem jesteś ty bez ubrania...:p

bsa - co ty znowu pieprzysz, że nie mam gdzie mieszkać? Według ciebie jest łącze internetowe pod mostem? :D Pulchny - ja się tak w tym roku napaliłam na choinkę, że już stoi ubrana :D

Choinka zawsze w Wigilię rano . Mam ten luksus że nie muszę tego dnia pracować to mogę tym się zająć . Kiedyś robiliśmy to z dziećmi a w tym roku wnuczka obiecała że ,, Zaras po śniadanku przyjadem " to mi pomoże .

Moorland-Wynajmujesz mieszkanie, czyli mieszkasz u kogoś, jak stracisz pracę to wylatujesz z mieszkania. Wynajmowanie mieszkania to jak mieszkanie w hotelu. Nie lepiej sobie mieszkać w swoim domu z ogródkiem?

Gość gość
od jakiegoś czasu święta to dla mnie katorga i stres najpierw sprzątanie, 14 okien do mycia- to wystarczy by sobie uświadomić jaki ogrom pracy potem stanie przez co najmniej 3 dni przy garach bo dzieci dorosłe i żonate] oczekują, że wszystkie potrawy i wypieki domowe będą potem podawanie do stołu i trzeba jeszcze wyglądać pięknie, być uśmiechniętą, uprzejmą, serdeczną, niezmęczoną, i w ogóle super a ja padam z nóg i jedyne o czym marzę to o chwili spokoju i odpoczynku

Gość gość
A moze masz puste miejsce przy stole? Wpadne. Pomoge przy zmywaniu :-D

Gość gość
zmywanie załatwia mi zmywarka [ ale możesz wpaść :)

bsa - musiałabym się udupić w jednym miejscu. Nie chcę nic na razie kupować, byle co byle by było. Chcę się przenieść w inny region - to przede wszystkim. Mieszkanko mam fajne, a też nie nie jestem tak lekkomyślna, żeby nie mieć żadnych oszczędności ;)

Up, niech się ktoś jeszcze o świętach wypowie, może nie tylko ja i pulchny je lubimy :P

Moorland-Mieszkasz w mieście czy miasteczku? Miałaś seks że tak długo cię nie było?